|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Krem pod oczy a ropienie oczu
Odkąd zaczęłam używać kremów pod oczy zauważyłam pewien dosyć irytujący mnie problem. O ile na dzień mogę stosować wszystko, co przewinęło się przez moje ręce, o tyle stosowanie jakiegokolwiek kremu pod oczy na noc wiąże się tym, że rano wstaję z zaropiałymi kącikami oczu i posklejanymi od tej ropy rzęsami. Oczy nie są przekrwione i nie pieką, ale w związku z tą mazią czuję ciężkość na powiekach. Problem ten nie występuje, jeśli na noc nie nałożę kremu pod oczy, więc to nie kwestia alergii na coś dookoła.
Kombinowałam już z lżejszymi kremami, w tym z kremami dla alergików, z żelami, z olejkami, nie aplikuję tego kremu tuż pod samymi oczami, więc to raczej też nie kwestia aplikacji. Cokolwiek nałożę na noc pod oczy sprawia, że przez noc będą mi ropiały. Czy któraś z Was tak miała albo ma pomysł gdzie jeszcze szukać rozwiązania problemu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Krem pod oczy a ropienie oczu
a ogólnie jak np nałożyłabyś ten sam krem na dzień, to nic się nie dzieje?? czy dzieje się tak np z kremami typowo na noc? może jakiś wspólny składnik?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krem pod oczy a ropienie oczu
Cytat:
Testowałam już m.in. Vianka, Nacomi, Ziaję, AA, Sylveco i coś z apteki (nie pamiętam co). Również olejki wklepane na noc pod oczy sprawiają, że oczy ropieją ![]() Edit. Nawet takie lekkie serum pod oczy z Avy mi przeszkadzało (a ono ma naprawdę leciutką konsystencję i szybko się wchłania). Edytowane przez staska_stasia Czas edycji: 2019-08-20 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.