|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak zawierać znajomości na studiach?
Witam. Niedługo zaczynam studia, kierunek ochrona środowiska w mieście, które znam, w Łodzi. Wiadomo stresa mam trochę. Czy mam podejść do dziewczyny jakiejś czy do grupy dziewczyn i jak zacząć rozmowę? Skąd jesteś? Jak się nazywasz? Czy jak? Czy czekać aż ktoś do mnie zagada? A jeśli ktoś powie czemu jesteś przy mnie? Co za mną chodzisz? To odpuścić sobie tego kogoś? Jeżeli chodzi o moje zainteresowania to bardzo lubię filmy akcji( 4 filmy o Bondzie z Craigiem oglądałam ostatnio i te z Nicolasem Cagem), komedie romantyczne też lubię, melodramaty. Lubię jeździć rowerem, chodzić na siłownię plenerową, biegać( wczesną wiosną i późną zimą biegałem), siatkówkę, koszykówkę, piłkę nożną oglądam w tv jak czas mi pozwoli. Lubię też grać w bubble shooter na komórce. Czy o sporcie i filmach akcji rozmawiać z chłopakiem tylko? Czy z dziewczyną też mogę? A kiedy do nowo poznane dziewczyny mogę się pytać, że może pójdziemy na kawę, do galerii, kina na spacer czy jak? Jak zacznąc rozmowę z chłopakiem, czy jak mu się spytam czy będzie mieć coś przeciwko żebyśmy gdzieś wyszli to uzna mnie za nachalną? Jakie tematy do rozmowy z chłopakiem? Dodam, że siłownię będę miała w akademiku, to na pewno jakiś chłopak może być? Jak często imprezować? Dodam, że w Lo miałam znajomych, ale raczej z nimi się spotykałam w szkole na pogawędkach. Kiedy najlepiej wysłać zaproszenie do nowo poznanej osoby na fb? Od czego zacząć rozmowę najlepiej? Bardzo proszę o porady. Dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Jak zawierać znajomości na studiach?
Te znajomości same się zawrą. Tam nikt nikogo nie zna i siłą rzeczy zaczniecie ze sobą rozmawiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A nie macie żadnej typowej studenckiej integracji roku/ Przeciez to jest staly punkt repertuaru na studiach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zawierać znajomości tak samo jak w każdych innych okolicznościach. Studenci to nie kosmici, naprawdę. Ja pierwsze osoby poznałam zagadując w kolejce po legitymację w dziekanacie.
![]() I popieram propozycję integracji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie planuj tego jak kogoś poznasz, pozwól sobie na trochę spontaniczność. Ludzie na studiach po prostu się poznają i nikt jakoś tego specjalnie nie planuje. Jak dziecko idzie do przedszkola to poznaje inne dzieci, ale raczej ono nie planuje tych znajomości - przypomnij sobie ten okres w życiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja pamiętam jak pierwszego dnia studiów podeszła do mnie urocza dziewczyna i zapytała, czy wiem gdzie mamy sekretariat, jak akurat szczęśliwym trafem wiedziałam i ją tam zaprowadziłam
![]() ![]() Zwykle na pierwszych zajęciach zapoznawczych, prowadzący prosili nas o przedstawianie się i opowiedzenie kilku rzeczy o sobie lub robili jakieś szybkie gry integracujne. Praca w grupach też pozwala poznać bliżej ludzi, rozmowy podczas okienek między zajęciami itp Ej z dziewczynami i z chłopakami można rozmawiać na dokładnie te same tematy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.