|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Który z tych samochodów wybrać? Klasa średnia/wyższa?
Cześć
![]() Nie znam się kompletnie na samochodach niestety, a przyszedł czas na kupno nowego. Rozważam kilka modeli obecnie, czy któraś z Was ma doświadczenia z którymś z nich i chciałaby się podzielić? - Kia Stinger - Audi A5 Sportback - Alfa Romeo Giulia Ewentualnie: - Mazda 6 Sedan - Toyota Camry Głównie chodzi mi o komfort jazdy i jakieś osobiste odczucia, osiągi i tego typu rzeczy już sobie posprawdzałam. Jestem też po jazdach próbnych, ale wiadomo, że w ciągu tych 20 minut można wszystkiego nie wyczuć. Kwestia jest jeszcze taka, że chociaż wszystkie samochody są w naszym budżecie to Audi i Alfa Romeo to już trochę górna granica tego ile chcemy dać za samochód, są też dwukrotnie droższe od np. Toyoty, może ktoś mądrzejszy się wypowie czy "warto" dopłacić, przynajmniej w jego odczuciu. Przyjmę też sugestie innych modeli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Który z tych samochodów wybrać? Klasa średnia/wyższa?
Chyba bardzo nieodpowiednie forum wybierasz do takich pytań xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie znam się na samochodach aż tyle, żeby doradzać, ale wiem, że ja bym mazdy nie wzięła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale ostatecznie chyba skłaniam się ku Kii Stinger, wyposażona we wszystkie dostępne opcje wychodzi cenowo podobnie do Audi, osiągi ma wyższe, wizualnie też piękna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli modele audi i alfa są na górnej granicy, sprawdź opel insignia, volvo V40 ( najmniejszy model, bardzo lubię), V60 większy i droższy. Nie pisałaś nic o pojemności bagażnika, ile chcesz miejsca na tylnych siedzeniach itd... ile dziennie jeździsz. Komfort jazdy ( z doswiadczenia) to audi, mercedes i BMW ![]() Sent from my SM-G930F using Tapatalk Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2019-10-11 o 00:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Opla i Alfę też sobie odpuść chyba że lubisz zwiedzać warsztaty samochodowe, wybierz Volvo albo Audi ewentualnie poszukaj BMW lub Mercedesa.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Pani Mizantrop
|
Moj maz ma zeszloroczna Toyote Camry, ma slabosc do tej marki (wczesniej mial Corolle z 2012).
Czasami jezdze jego autem i lubie je, chociaz dla siebie bym go nie kupila, ale wylacznie dlatego, ze jestem wybredna jesli chodzi o wyglad i wizualnie bardziej podobaja mi sie Mazdy ![]() ![]() Jesli chodzi o awaryjnosc Toyoty, to nie mam zastrzezen, poprzednie auto maz mial przez 6 lat i nic sie z nim nie dzialo, z obecnym tez poki co wszystko jest ok. A Toyota jest tutaj chyba najbardziej popularna marka, wiec nie byloby zadnego problemu z ewentualna naprawa czy zorganizowaniem czesci zamiennych.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Bez wahania powiem Audi komfort jazdy najlepsza, Alfy bym za darmo nie chciał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.