|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zmiana uczelni
Cześć dziewczyny wiecie może czy jest możliwa zmiana uczelni świeżo po rozpoczętym roku akademickim? Sprawa wygląda tak, że podczas rekrutacji na wymarzoną uczelnie brakło mi kilku punktów aby się dostać i chciałabym spróbować teraz się przenieść, bo z tego co słyszałam dużo osób rezygnuje z danych studiów i miejsca się zwalniają. Myślicie, że mam jakieś szansę, czy raczej próbować dopiero po 1 roku? Czy któraś kiedyś tak zrobiła i jej się udało? Rok akademicki dopiero się rozpoczął więc do nadrabiania dużo bym nie miała, ale nie wiem jak do tego podchodzą uczelnie... W regulaminach uczelni na która chce się przenieść są niestety tylko wzmianki o przenoszeniu się po 1 roku studiów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmiana uczelni
Wszystko zależy od uczelni. Czasem po roku na jednej może się okazać, że przepisanie jest trudne, bo na drugiej jest inny plan zajęć - w sensie przedmioty są inaczej rozlokowane w semestrach nauki. Najlepiej uzgadniać coś takiego bezpośrednio w dziekanacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Śnięta Mucha
|
Zadzwoń do dziekanatu i zapytaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Tak naprawdę wszystkiego dowiesz się w dziekanacie. Wiem, że na niektórych uczelniach prywatnych tak jest. Co do większości przenosiny są po pierwszym roku i do tego życzą sobie bardzo wysoką średnią nawet na niestacjonarne. Nawet 4,5.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.