|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Efeky "postwarkoczykowy" na trwałe?
Witam!
Od 5 miesiecy co dwa dni robi sobie warkoczyki na glowie - efekt jest fascynujacy. Drobne fale powodują zwiększenie objętości moich cienkich włosów, i ogólnie ładnie mi. W każdym razie wyjezdzam na urlop i mam dosc robienia co dwa dni 9 warkoczykow na glowie. Troche to uciazliwe (choc mniej niz codzienne ukladanie z suszarka i wlosy mniej sie niszcza).mam więc pytanie : czy można taki efekt uzyskać u fryzjera, chemicznie? Jak to moze sie nazywać i czy będzie kosztować jak normalna trwala?? Z góry dziękuję za odpowiedz .
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Efeky "postwarkoczykowy" na trwałe?
jeśli chciałabys pozostac przy "naturalnych" metodach krecenia warkoczyków to nieraz w gazetach widzialam specjalny "sprzet" do krecenia
nie wiem jaki efekt mozna tym uzyskac, ale można było to zakupic m.in na allegro.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Próbowałaś może tzw. gofrownicy ?
Efekt powinień wyjść podobny jak po warkoczykach , nasadki na to urządzenie są różne więc na pewno dopasujesz odpowiednią wielkość dla siebie. Ja kiedyś tak robiłam , najlepiej jest we włosy zaraz po umyciu wetrzeć troche pianki , wysuszyć , spryskać jakimś utrwalaczem ( ja polecam taki spray firmy hegron - rewelacyjnie utrwala każdą fryzure i nie skleja włosów ) a potem zadziałasz z gofrownicą. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Spotkałam się z "headline", to delikatny rodzaj trwałej podnoszący włosy od skóry głowy, są też lekko pofalowane. Nie próbowałam, ale efekt widziałam - super
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Gofrownice mam.
Jest fajna calkiem, ale niszczy wlosy - jak juz wspomnialam sa cienkie, a to jak zabojstwo. Wiem, ze trwala to tez ciezki cios, ale przynajmniej nie zadany wlasnymi rekami i zadany tylko raz..:P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

W każdym razie wyjezdzam na urlop i mam dosc robienia co dwa dni 9 warkoczykow na glowie. Troche to uciazliwe (choc mniej niz codzienne ukladanie z suszarka i wlosy mniej sie niszcza).

nie wiem jaki efekt mozna tym uzyskac, ale można było to zakupic m.in na allegro.