|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
fale radiowe rf - zabieg w domu
czy mozecie polecic mi jakies urzadzenie ktore posiada niskie parametry do wykonywania zabiegu falami RF srednio co dwa tygodnie lub raz w miesiacu?
znalazlam dwa urzadzenia ale nie wiem czy sa cos warte dlatego prosze o opinie osobe ktora ma wieksza wiedze w tym temacie. Czy przy częstotliwości RF: 5MHz zabieg mozna byloby przeprowadzac raz w miesiacu na skorze twarzy a co dwa tygodnie na ciele? https://www.enzopolska.pl/sprzet-ele...marszczki-fale https://vanitysklep.pl/mini-rf-radio...BoCtRUQAvD_BwE
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: fale radiowe rf - zabieg w domu
Hej i jak zakupiłaś któryś sprzęt z wklejonych linków? Sama się zaciekawiłam tym pierwszym bo znalazłam na youtube kanał faceta który to używa i poleca, efekty na jego skórze są ogromne zwłaszcza okolica powieki
![]() wklejam linka do filmiku https://www.youtube.com/watch?v=NsFxaJuWS8Y&t=38s
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Cały czas się zastanawiam czy kupić, przy pierwszym urządzeniu nie ma podanych parametrów, bardziej sklanialabym się do zakupu drugiego urządzenia tylko nie wiem tak naprawdę czy te 5mhz to duża moc czy nie, dlatego dobrze byłoby gdyby wypowiedziała się osoba która zna się na rzeczy
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
W sumie to chyba dobrze, że nie kupiłaś...znalazłam dziś filmik gdzie facet opowiada o tym, że przy używaniu RF traci się tkankę tłuszczową. No tak jak się głowica nagrzewa do 40 stopni to wypala powoli tłuszczyk, więc dla mnie odpada bo będę wyglądać jak kościotrup na twarzy, zbyt mocno mi wystają kości policzkowe. Wklejam link do filmiku, może znasz go...
![]() https://www.youtube.com/watch?v=yYlwCetv088
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A gdyby używać rf tylko na wybrane partie twarzy np nad brwiami i na ciało np na uda i pośladki? Jeszcze zastanawiam się nad mini hifu, na allegro są urządzenia za ok 500zl, w specyfikacji jest napisane że mają moc 3mhz i jak to się ma do urządzenia RF które ma 5mhz? Mało jest informacji w Internecie na temat mocy takich urządzeń żeby można było wyczytać na co zwrócić uwage:/ udało mi się tylko znaleźć info że przy oczach używamy Max 20W, do twarzy 60W i na ciało Max 120W. Może znacie jakieś książki żeby można było zgłębić wiedzę na ten temat?
![]()
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Łuk brwiowy a raczej powieki po ostatnim ostrzyknięciu preparatem Aquashine BTX o połowe się uniósły a to nie koniec bo kolagen cały czas w organiźmie jest produkowany i zauważam, że skóra cały czas robi się bardziej gęstsza ![]() Mezoterapie jak i dermapen wykonuje regularnie i raczej nie zrezygnuje z tego bo widzę, że daje to mojej skórze to czego jej brakowało przez wiele lat czyli dogłębne odżywienie składnikami i minerałami, po kremach i serach nie można spodziewać się cudów bo one w mikroskopijnej dawce wchodzą w skórę właściwą.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.