|
Jak porozmawiać o tym z szefową?
Jestem aktualnie na praktykach w ośrodku A. Na początku szefowa powiedziała, że szukają kogoś do pracy i jak się sprawdzę to może mnie zatrudnią. Współpracwnicy bardzo mnie chwalą, podpytują gdzie bym chciała pracować, wciąż mówią że potrzebują kogoś do pomocy a ja tak szybko wszystko łapie. Szefowa też jest pozytywnie nastawiona do mnie, widzi że sobie dobrze radzę. Mam wrażenie że to moje zatrudnienie jest bardziej niż możliwe, ale wciąż zostaje ta nuta niepewności.
Przed praktykami złożyłam CV w ośrodku B i zadzwonili z niego do mnie wczoraj (po dość długim czasie) że chcą dać mi szansę i mogłabym przyjść na tydzień próbny i potem może mnie przyjmą a moze nie. Kazali mi się namyślić i dać znać dzisiaj.
Nie ukrywam że wolałabym zostać w ośrodku A. Chciałam dzisiaj iść do szefowej i z nią porozmawiać tylko nie wiem jak to zrobić? Mam spytać wprost czy mnie zatrudni? Powiedzieć że mam też inną propozycję, ale wolałabym zostać tutaj u niej? Tylko muszę wiedzieć czy będę mieć tą pracę.
Nie chciałabym teraz dzwonić do osrodka B i im odmawiać a potem okaże się że w ośrodku A mnie nie przyjmą. Nie chce też iść do ośrodka B jeśli mogę mieć zatrudnienie w A. Mam mało czasu, bo ośrodek B musi mieć odpowiedź już dzisiaj i nie wiem jak to załatwić ;/
|