![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Brak czu³o¶ci i komunikacji w zwi±zku
Hej
![]() Potrzebujê obiektywnej opinii. Jestem z chlopakiem ponad 3 lata i jest problem - on ma problem z okazywaniem uczuæ. Nie przytula mnie, a gdy ja siê przytulê to stoi jak kolek, ewentualnie - wybaczcie szczero¶æ - chwyta mnie za cycki zamiast normalnie przytuliæ. Mówi mi, ¿e mnie kocha raz na kilka miesiêcy. Za rêke nie chodzimy bo jest albo za cieplo albo za zimno na to, do snu mnie nie przytuli bo za gor±co... Kilka razy probowa³am o tym z nim porozmawiaæ - jego argumentami by³o: "a kto Ciebie tak ciagle przytula³ kiedy¶ i mowil, ze Cie kocha, ¿e tego tak potrzebujesz? Je¶li twoi byli to sorry, ale ja nie chce byæ jak oni", tez uwaza, ze "czêste mówienie kocham Cie sprawia, ze zwiazek trwa krócej i lasce przestaje zalezec, a ja chcê d³ugi zwi±zek". Jak powiedzialam, ze w moim przypadku to ma odwrotny efekt, to stwierdzi³, ¿e jak chcê to droga wolna �� i ¿e dla niego mówienie "kocham cie" raz na kilka miesiêcy to ju¿ jest kompromis, bo normalnie to by nie mówi³ wogóle. Oczywiscie sa tez mile rzeczy, codziennie pisze mi dzien dobry i dobranoc, buziak na dobranoc czy do widzenia, uzywa "czulych slowek" ale nigdy kochanie skarbie itd, bo to juz zbyt czule by bylo... ![]() Takze nie wiem, co robic. Tez by mnie denerwowalo, jakby ktos mi mowil co chwile ze mnie kocha i sie lepil bez przerwy no ale... on nawet nie odzwzajemnia przytulenia, a rozmowy na ten temat nie s± w zaden sposob konstruktywne. A ja czu³o¶ci na codzieñ bardzo potrzebujê, tylko do niego to nie dociera, albo nie chce przyj±æ tego do wiadomo¶ci. Jest jeszcze inny problem - on czêsto krytykuje to, co ja lubiê robiæ albo jakiej muzyki s³ucham, bo "jak mo¿na s³uchaæ takich staroci, nie lepiej i¶æ z duchem czasu"?, lub "dlaczego jedziesz kolejny raz w to samo miejsce na wakacje, nie lepiej jechaæ gdzie indziej? to jest strasznie dziwne i bez sensu." - mimo moich wielokrotnych pró¶b, ¿eby powstrzyma³ siê przed tymi komentarzami, bo sprawia mi to przykro¶æ, szczególnie, ¿e powtarza³ to wielokronie. Zastanawiam sie nad rozstaniem... a moze to ja przesadzam? �� Dodam, ¿e on ma 26 lat a ja 24. Edytowane przez cytrynka1237 Czas edycji: 2020-06-16 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 713
|
Dot.: Brak czu³o¶ci i komunikacji w zwi±zku
Powiedz mu, ¿e byli te¿ Ci nie mówili, dlatego s± by³ymi xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 322
|
Moja siostra siê w³a¶nie z ch³opakiem rozsta³a z takiego powodu po kilku latach (mieszkali ze sob± równie¿ przez d³u¿szy czas). Pozna³a kogo¶ ju¿, od¿y³a. Sorry, jak nie ma dopasowania w takiej sferze, to szczê¶cia tu nigdy nie bêdzie. Nie rozumiem w imiê czego siê mêczysz. Po co?
¯egnaj Wiza¿ Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2020-06-16 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 12 340
|
ja rozumiem, ze kazdy ma rozne potrzeby, ale czu³o¶æ w zwi±zku musi byæ. I to nie raz na kilka miesiêcy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Szczerze - ze strachu przed samotno¶ci± i z przyzwyczajenia. Wiem, to ¿aden argument. S± te¿ oczywi¶cie dobre rzeczy...
Raz sie juz rozstali¶my na kilka tygodni, z innego powodu, i to by³ najgorszy czas w moim ¿yciu. Nie jadlam, nie spalam, p³aka³am praktycznie bez przerwy. Boje sie powtorki. Ale wiem, ze to kilka miesiscy cierpienia, w zamian za ca³e ¿ycie w±tpliwo¶ci... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 12 340
|
Cytat:
Matematyki nie oszukasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 322
|
Cytat:
Wiadomo, ¿e s± te¿ dobre rzeczy. Praktycznie w ka¿dym, nawet mega "kapiatym" zwi±zku s± dobre rzeczy i momenty. Ale to nadal nie jest powód, aby bez sensu w czym¶ siedzieæ.
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
rozstan sie z nim.
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 361
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87932288]ja rozumiem, ze kazdy ma rozne potrzeby, ale czu³o¶æ w zwi±zku musi byæ. I to nie raz na kilka miesiêcy
![]() Rozumiesz, ¿e ka¿dy ma inne potrzeby, ale piszesz "musi byæ"? chyba ¿e piszesz tylko o swoim zwi±zku, ale wtedy po prostu nie wchodzisz w zwi±zki z osob± o innych potrzebach Edytowane przez 4bf691ac28ce4b7c42a5e5e37940d2d92e088cdd_611061f254610 Czas edycji: 2020-06-16 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Eternal rebel
Wiadomo¶ci: 1 054
|
No i tu ju¿ sobie wszystko na ten temat powiedzia³a¶, nie ma co dodawaæ.
We¼ daj sobie siana i przestañ siê mêczyæ w tej farsie, bo zwi±zek to to nie jest je¶li kto¶ nie akceptuje Twoich wyborów i stylu ¿ycia, próbuj±c Ciê 'ustawiaæ' po swojemu. Te¿ tego do¶wiadczy³am, rzuci³am typa, od¿y³am ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 301
|
Facet nie zamierza w ¿aden sposób zaspokoiæ twoich potrzeb czu³o¶ci, które s± jak najbardziej normalne. ¯yjecie jak koledzy, a nie para. Kumpla raz na pó³ roku te¿ mo¿na poklepaæ po plecach
![]() Zwi±zek móg³by siê udaæ, gdyby facet zauwa¿y³, ¿e ma problem z okazywaniem uczuæ i co¶ z tym robi³, intensywnie pracowa³, poszed³ na terapiê. Twój nie widzi problemu i uwa¿a, ¿e problem jest w tobie, bo chcesz byæ przytulana. Je¶li podobnie wygl±da seks to tym bardziej dziwiê siê, ¿e jeste¶ z nim ju¿ 3 lata. Jak chcesz byæ przytulana to droga wolna. Tak ci mówi wprost. Nie masz co siê ³udziæ. On ci nie da tego, czego oczekujesz od zwi±zku. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Glodomorek Czas edycji: 2020-06-16 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 698
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87932344]Matematyki nie oszukasz
![]() Otó¿ to. Autorko, daj sobie szansê na zwi±zek, w którym bêdziesz zwyczajnie szczê¶liwa, a nie tkwienie w byle czym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 18 061
|
Z opisu wy³ania siê burak pt. "Ja jestem najm±drzejszy i wiem wszystko najlepiej". Nie chcia³abym kogo¶ takiego nawet na znajomego, a niektóre kobiety z jakiego¶ powodu wchodz± z takimi bucami w zwi±zki
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 638
|
Niektórzy faceci byli przez rodziców wychowywani na prawdziwych mezczyzn, moze ma tez i takich kolegów w takim ¶rodowisku sie wychowa³, gdzie facet ma miec "jaja" i nie okazywac uczuc czy czulosci i nie jest tego nauczony po prostu. Sa to "zadaniowcy" mocno st±paj±cy po ziemi i ¿adko,lub wogole nie kieruja sie emocjami tylko ich ¿yciem kieruje logiczne myslenie.
Co tu poradzic? Rozmowa malo co da mysle, bo juz mu mowilas i glupi argument podal na temat Twoich bylych. Sproboj moze taka technike, ze bedziesz postepowac tak jak on bez emocji, analitycznie, na zimno. Zero czulosci, buziakow, pieszczot, seks mechaniczny dla zaspakojenia wlasnej potrzeby po wszystkim odwracasz sie od razu tylkiem i zasypiasz, lub bez slowa wychodzisz do lazienki, salonu kuchni i nie przychodziszdluzszy czas. Moze pokazujac mu jak on postepuje cos wtedy w nim ruszy. Jak nie to moze nie zalezy mu na Tobie po prostu. Innej rady chyba nie ma... Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 301
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 504
|
Ten konkretny facet raczej zosta³ wychowywany na buraka wed³ug którego wszystko co autorka robi lub czuje inaczej ni¿ on (lub jego wizja jak powinna) jest g³upie i bez sensu.
Skoro jeste¶ w zwi±zku z przyzwyczajenia to dlaczego na dodatek z typem co podcina ci skrzyd³a i nie daje czu³o¶ci której potrzebujesz? Strach przed rozstaniem i ból po jest ca³kowicie naturalny, ale lepiej daæ sobie szansê na poznanie kogo¶ lepszego ni¿ trwaæ w czym¶ co nie satysfakcjonuje i w szerszej perspektywie ci±gnie w dó³. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 638
|
W sumie ten opis brzmi troche jakby naczyta³ sie jakiegos forum dla prawdziwych maczo, lub rak jakby jakis kumpel doradzal mu odnosnie zwiazkow.
Wys³ane z mojego SM-A505FN przy u¿yciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
.
Edytowane przez agzagaga07 Czas edycji: 2020-06-16 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87933365]Szkoda, ¿e on siê nie potrafi wczuc i wy¶miewa jej hobby.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zwi±zek to praca dwóch osób, to prawda.. ale dobrze wiem, ¿e nie³atwo jest zrezygnowaæ z kilkuletniego zwi±zku. W koñcu o czym¶ te trzy lata chyba ¶wiadcz±? Je¶li ch³opak od pocz±tku taki by³, to raczej ³atwiej by³oby dziewczynie podj±æ decyzjê o rozstaniu ju¿ dawno temu.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 698
|
Cytat:
Nie do¶æ, ¿e uskutecznia jakie¶ durne tresury i techniki manipulacyjne, to jeszcze siê nimi chwali "ofierze", no debil, a na debili nie ma ratunku. Z reszt± prawdziwi twardziele, te¿ wiedz± kiedy zmiêkn±æ: ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 083
|
Je¿eli Twój partner praktycznie w ogóle nie zaspakaja Twoich potrzeb w zwi±zku i w dodatku jeszcze Ciê krytykuje, to rokuje bardzo ¼le na przysz³o¶æ.
Im szybciej to zakoñczysz, tym mniej Twoich wylanych ³ez. Sytuacje i jego s³owa, które opisujesz by³yby dla mnie poni¿aj±ce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Wygl±da na to, ¿e pozosta³o siê rozej¶æ - to chyba najlepsze wyj¶cie w tej sytuacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 803
|
Nie chcia³abym takiego buca, choæby by³ ostatnim facetem na ziemi. Za czyje grzechy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 13 575
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Powiedz mu, ¿e zwi±zek z nim nie zaspokaja Twoich potrzeb i zapytaj co planuje z tym zrobiæ. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Dziêkuje wszystkim za odpowiedzi, które mówi± to, co sama w duszy my¶lê tylko siê bojê do tego przyznaæ...
od dawna walczê z niskim poczuciem w³asnej warto¶ci i ma³± pewno¶ci± siebie, co mo¿e byæ jednym z powodów, dla których bojê siê zawalczyæ o swoje i odej¶æ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez cytrynka1237 Czas edycji: 2020-06-16 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Eternal rebel
Wiadomo¶ci: 1 054
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.