|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dziwny zapach peelingu kwasowego z The Ordinary z kwasami AHA 30%+ BHA 2%
Witam,
ostatnio kupiłem na allegro (z powodu niedostępności w żadnej drogerii) "krwawy" peeling kwasowy z The Ordinary. W momencie jego zastosowania doznałem szoku, iż kosmetyk pachnie niesamowicie tandetnie, jak takie najtańsze mydło czy coś tego typu. Zapach jest bardzo intensywny, a z tego co słyszałem The Ordinary nie używa kompozycji zapachowych w kosmetykach. Do tego przy jego użyciu peeling lekko spienił się na mojej twarzy, a przez cały zabieg nie poczułem niczego, żadnego szczypania, mrowienia. Efektu po użyciu również żadnego. I teraz moje pytanie, czy spotkał się ktoś może z podobna sytuacją, czy może coś się zmieniło w składzie i stąd ten ostry zapach. Zamierzam pisać do allegro o oszustwo, ponieważ sprzedawca zastrzega się oryginalności, a mi na to nie wygląda, jednak chciałbym się upewnić dlatego pisze ten wątek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dziwny zapach peelingu kwasowego z The Ordinary z kwasami AHA 30%+ BHA 2%
Stosuję ten kwas i bywa ,że mi zdarza mu się "spienić" co do zapachu to dziwne bo kosmetyki The Ordinary nie są zapachowe.Mrowienie ,szczypanko mogą odczuwać osoby,które nie miały doczynienia z kwasami etc.
Nie polecam kupowania na Allegro kosmetyków bo nigdy nie wiadomo co można trafić. Jeżeli chodzi o The Ordinary lepiej kupować na ich stronie Deciem.Przy zakupie powyżej 30 euro wysylka free i do Europy idą z UK dostawa w max 5 dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dziwny zapach peelingu kwasowego z The Ordinary z kwasami AHA 30%+ BHA 2%
Witam,ja również kupiłam na allegro kwas the ordinary.Mam wątpliwości co do jego oryginalności. Mam ten sam produkt tylko kupiony w drogerii .Produkt kupiony na allegro pachnie bardzo intensywnie mydlem do rak po zastosowaniu nie było w ogole efektu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.