|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Usunięcie włosów na głowie...
Witam!
Mam mały problem, a mianowicie chciałbym się pozbyć włosów na głowie... Niestety nawet nie wiem kiedy dopadło mnie łysienie, gdyż zawsze się goliłem na krótko(bo lubię), a teraz niestety muszę na glace i to co drugi dzień, a i tak widać różnice bo do 3/4 głowy jest ciemniej(nawet po zgoleniu na glace), a wyżej jaśniej. Zapewne to są cebulki włosa tam gdzie ciemniej. W związku z tym mam kilka pytań. Czy profesjonalna depilacja głowy w salonie coś pomoże i czy w ogóle taki zabieg przeprowadzą? Ewentualnie inne sposoby może ktoś zna? Może wystarczy kupić Depilator PHILIPS Lumea Prestige IPL BRI959/00 i też coś pomoże? Z góry będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Usunięcie włosów na głowie...
Nikt nie depilował głowy? Jest tu jakaś kosmetyczka która będzie umiała odpowiedzieć na pytanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie znam się na depilacji ale może mogłabym Ci pomóc z porostem włosów? Jeżeli jesteś cierpliwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Pewnie istnieje taka możliwość, ale może pójdź w przeciwnym kierunku?
Nie wiem czy to rozwiązanie jest na stałe, wydaje mi się że wymaga co jakiś czas kolejnych sesji. Mowa o mikropigmentacji skóry głowy. W miejscu gdzie masz ubytki wykonywany jest "tatuaż" który imituje te ciemniejsze fragmenty gdzie masz więcej włosów. Eliminuje się tym samym problem który Ci doskwiera, może to lepiej się sprawdzi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.