|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo jasne i bardzo rzadkie brwi - da się temu zaradzić?
Od zawsze mam problem z brwiami, są jaśniutkie i bardzo rzadkie. Podkreślone kredką wyglądają całkiem całkiem, nie są jakieś bardzo cienkie(nie mam w zwyczaju przesadzać z regulacją). Ale chciałabym po prostu wstawać rano i w końcu mieć naturalnie ładne, dość gęste i ciemne brwi, z którymi nie muszę nic robić. Próbowałam różnych odżywek - z Joanny(kiedy jeszcze produkowali), 4 long lashes, L'biotica... i nic. Jakiś czas temu odżałowałam większą sumę i kupiłam sobie EleverBrow, bo byłam absolutnie zachwycona opiniami o niej i miałam nadzieję, że pomoże. I też zupełnie nic
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bardzo jasne i bardzo rzadkie brwi - da się temu zaradzić?
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe, nawet bym nie pomyślała żeby stosować pomadkę ochronną na brwi. Muszę spróbować, wyjdzie na pewno najtaniej ze wszystkich dotychczasowych sposobów. A będzie ciekawie, jak się okaże, że to jedyne, co w ogóle u mnie działa.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
No to nie ma wyjścia, trzeba spróbować
Moich brwi praktycznie nie widać jak ich nie pociągnę kredką. W ogóle często tak mam, że nijak nie działa u mnie coś, czym inne dziewczyny są zachwycone.
Edytowane przez morning_coffee Czas edycji: 2020-12-08 o 19:09 |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Czyli w sumie co ci nie pomaga? Może warto by było pomyśleć nad pomadą albo "tuszem" do brwi zabarwiające te włoski? Sama chciałam sobie porobić różne eksperymenty i rozjaśnić brwi więc później je właśnie takim tuszem smarowałam by przyciemniać
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Miałam na myśli różne odżywki do brwi, które były przez innych polecane i to bardzo, a u mnie w ogóle się nie sprawdziły. Podobnie miałam też, już odchodząc od tematu brwi, z różnymi wcierkami na porost włosów.
Cytat:
Szukam raczej czegoś, co jednocześnie zagęściłoby je i przyciemniło, chodzi mi własnie o to, żeby nie musieć ich codziennie malować. Spróbuję pewnie z tą Alterrą
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem jedyna opcja jest henna. Mozesz takze sprobowac olejku rycynowego, ktory przyciemnia wloski i sprawia, ze moga byc gestsze. Czesto mezczyzni uzywaja go do brody, a kobiety do rzes
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
genów nie oszukasz odżywkami. czasem zostaje tylko henna lub makijaż permanentny, ale wiadomo że tu z efektami często piwa różnie, szczególnie makijaż permanentny w 90% przypadków szpeci, b0 jest nieudolnie wykonany.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Makijaż permanentny niee, za duże ryzyko
henna niestety bardzo szybko się zmywa.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#11 |
|
tosiaczek
|
Jak już tyle rzeczy u Ciebie nie zadziałało to albo musisz pokochać swoje jaśniutkie brewki
albo pójść na brwi do kosmetyczki, teraz tyle dziewczyn robi sobie rzęsy, że brwi - czemu nie. Jeżeli masz dzięki temu czuć się lepiej, to może warto raz spróbować.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

Moich brwi praktycznie nie widać jak ich nie pociągnę kredką. W ogóle często tak mam, że nijak nie działa u mnie coś, czym inne dziewczyny są zachwycone.
Szukam raczej czegoś, co jednocześnie zagęściłoby je i przyciemniło, chodzi mi własnie o to, żeby nie musieć ich codziennie malować. Spróbuję pewnie z tą Alterrą
henna niestety bardzo szybko się zmywa.