Wszystko się ułoży? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-12-17, 09:21   #1
Savasana
Raczkowanie

Wszystko się ułoży?

Jakie były najgorsze sytuacje w życiu w których się znalazlyscie i które z czasem ułożyły się ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Savasana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-17, 09:37   #2
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4
Konto usunięte

Dot.: Wszystko się ułoży?

Cytat:
Napisane przez Savasana Pokaż wiadomość
Jakie były najgorsze sytuacje w życiu w których się znalazlyscie i które z czasem ułożyły się ?

Jak przeprowadziłam się do innego miasta do faceta, nie miałam pracy, nie mogłam nic znaleźć, on zachowywał się fatalnie, oszczędności topniały, wyprowadziłam się praktycznie od razu do jeszcze innego miasta w ciemno, a mieszkanie, które wynajelam bez ogladania było okropne i na drugi dzien - musiałam szybko szukać innego (tak spędziłam 26 urodziny ), znalazłam w miare okej, 3 dni pozniej znalazlam przez totalny przypadek prace. Ale emocjonalnie, fizycznie, finansowo, zdrowotnie (nie chce wnikac w szczegoly) - to były okropne 2 tygodnie. Nie wiem skąd wzięłam wtedy siły żeby wyjść spod kołdry w domu rodzinnym. Pozniej wcale nie bylo dużo lżej, bo dużo zmian, no i było mi ciezko odchorowac rozstanie w takim chaosie + pandemia. Trwało to zbyt dlugo... Na samą myśl o tym czasie, czuję zmęczenie. Może to żadna tragedia, ale wtedy to był koniec swiata i z perspektywy czasu dalej uważam, że to było najtrudniejsze, co mnie w zyciu spotkało. Były też inne trudne chwile, gdzie radziłam sobie gorzej, ale gdzieś to się rozmyło...
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-17, 09:44   #3
tinkerver2
Zakorzenienie

Rozstałam się z facetem, nie miałam siły żyć, zmagałam się z depresja, dojeżdżałam do pracy 45 km o 5 rano. Dodatkowo kończyłam studia (dzienne), musiałam odłożyć obronę mgr (broniłam się finalnie we wrześniu).
Nie miałam siły na nic. Nie byłam w stanie robić nic.

Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-17, 11:59   #4
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

wszystko zawsze sie uklada,czesto nie tak jak by sie chcialo ale trudno za bledy trzeba placic
bylam w wielu praktycznie krytycznych sytuacjach ale skupialam sie na tym co w danym momencie moge zrobic zeby przetrwac,modyfikowalam swoje plany,obnizalam marzenia,dostosywalam sie do tego co sie dzialo w danej sytuacji i szukalam innych drog i zycie samo sdie ulozylo a ze nie tak jak zaplanowalam na poczatku?no trudno ,malo co wychodzi tak jak bysmy sobie wymarzyli ,trzeba sie z tym pogodzic i zyc dalej
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-17, 12:13   #5
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Konto usunięte

W styczniu rozbiłam samochód służbowy, natomiast na początku kwietnia czyli początku pandemii uszkodziłam sobie kolano lądując na stole operacyjnym w czasie największych restrykcji. Wydałam na to większość swoich oszczędności. Kolejne 3 miesiące żyłam z drugiej połowy zaskórniaków gdyż ZUS obładowany wnioskami o zasiłki miał takie opóźnienia że pierwsze pieniądze zobaczyłam dopiero 2 miesiące po powrocie do pracy. Przez pierwszy miesiąc miałam zakaz kontaktu z kimkolwiek więc święta spędziłam przykuta do łóżka z kanapką w ręku bo nic więcej nie dało mi się samej ogarnąć. Po powrocie do pracy w czerwcu na wejście pokłóciłam się z moim szefem który chciał abym dłużej była na L4 bo oszczędzał na tym w okresie lockdawnu. Rzuciłam wypowiedzeniem z 3 miesięcznym terminem.

Mamy grudzień i.... mam nowa pracę za lesze pieniądze oraz większe możliwości rozwojowe, auto służbowe wymieniłam na własne które kupiłam za pieniądze w ramach rozliczenia za moje nadgodziny, niewypłacone premie i urlopy zaległe :P Poznałam też kogoś z kim zdążyłam już zamieszkać więc tak, wszystko prędzej czy później samo się ułoży
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-17, 12:22   #6
pempek
Zakorzenienie

Rozstałam się z ojcem mojego dziecka po 10 latach związku a 3 miesiące później stanęłam przed wizja rychłej utraty pracy (zamknięcie firmy, decyzja podjęta nagle), miałam na głowie dom, kredyt i dziecko i zostałam z tym sama. Prace nowa znalazłam szybko ale wpadłam w strasznie toksyczne środowisko pracy. Wytrzymałam pół roku, rozwalona totalnie psychicznie i poszłam na zwolnienie.
Na szczęście znowu znalazłam prace i tym razem był to strzał w 10! Od tamtej pory w miarę stabilnie

pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-17, 17:55   #7
Savasana
Raczkowanie

Mam nadzieję że ja tez przetrwam i za jakiś czas napiszę tutaj jak u mnie się wszystko ułożyło

Stary 2020-12-17, 19:16   #8
Kiciaaaa
Raczkowanie

Na początku pandemii dowiedziałam się, że mama miała wypadek, po kilku tyg w szpitalu odkryli, że spowodowany był przez nowotwór, nieuleczalny. Po powrocie mama, młoda kobieta, była leżąca, z zanikiem mięśni, zmieniałam jej pampersy. Żeby się nią opiekować zostawiłam w domu z mężem małe dziecko. Ojciec dokładał fatalnym zachowaniem, nie wspierał mamy to mało powiedziane, ciągnął ją na dno, gnębił psychicznie. Potem przeszczep, ja praca dom dziecko, dowoziłam mamie przez miesiąc do szpitala jedzenie prałam prasowałam i woziłam ubrania robiłam zakupy. W pracy tragedia, służba zdrowia, robota za trzech. Obecnie mama chodzi, jest w miarę samodzielna, po przeszczepie. Na tą chwilę jest dobrze. Jednak ten okres był dla mnie dramatem. Nigdy nie byłam tak wyczerpana fizycznie i psychicznie. Teraz mama wyszła, przede mną wolne, na pewno podreperuję się. Cieszę się, że mimo wszystko wytrwałam i wspierałam mamę ponad siły.

Stary 2020-12-17, 19:55   #9
Agoorka
Zadomowienie

Z najgorszych to śmierć brata.Wtedy myślałam,że to koniec wszystkiego i nic się więcej już nie ułoży.Odchorowalam, po ogromnej ilości żalu, łez i rozpaczy.Czulam się jakbym była na emocjonalnym dni,w jakimś horrorze.1,5 po tym wydarzeniu poszłam do nowej pracy, zaczęłam być wśród ludzi, inaczej patrzę na to wszystko. Strasznie się bałam,że nie dam rady,ale się udało.Świat poszedł do przodu, mój, kulawy,ale też ruszył.Moge powiedzieć, że wyszłam na prostą, choć w ogóle sobie tego nie wyobrażałam

Agoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-17, 22:12   #10
Mija62
uparta chmura

Cytat:
Napisane przez Agoorka Pokaż wiadomość
Z najgorszych to śmierć brata.Wtedy myślałam,że to koniec wszystkiego i nic się więcej już nie ułoży.Odchorowalam, po ogromnej ilości żalu, łez i rozpaczy.Czulam się jakbym była na emocjonalnym dni,w jakimś horrorze.1,5 po tym wydarzeniu poszłam do nowej pracy, zaczęłam być wśród ludzi, inaczej patrzę na to wszystko. Strasznie się bałam,że nie dam rady,ale się udało.Świat poszedł do przodu, mój, kulawy,ale też ruszył.Moge powiedzieć, że wyszłam na prostą, choć w ogóle sobie tego nie wyobrażałam

Aż się popłakałam

Now our rainbow is gone
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-17, 23:15   #11
natalcia250
sentimental animal

jakoś ze 2 lata temu miałam taką nerwicę i ataki paniki że bałam się wszystkiego, nie było mowy o podróży pociągiem, autobusem, nawet o zostaniu na dłużej samej w mieszkaniu, poza tym somaty 24/7, leki które nie pomagały i poczucie że już nigdy nie będzie normalnie. jakiś czas później z dnia na dzień rozstałam się z facetem i zostałam w mieszkaniu sama (gdzie wcześniej miałam już takie lęki, że nie mogłam być sama nawet kilku godzin) i okazało się, że jakoś daję sobie radę, później zaczęłam wychodzić ze strefy komfortu też w innych dziedzinach, znalazłam sobie zajęcie i cel w życiu, poznałam kogoś nowego i moje problemy wewnętrzne zredukowały się same. jakby mi ktoś powiedział 2 lata temu o tej samej porze, co uda mi się osiągnąć, to bym nie uwierzyła.
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-18, 07:52   #12
luffka
Zakorzenienie

Po krótkiej acz nieuleczalnej chorobie pochowałam tatę, ostatnie 2 tygodnie karmiąc go przez rurkę i podając w ten sposób wszystkie leki. Myślałam, że nic gorszego mnie już nie spotka, ale 9 miesięcy później pochowałam męża. Trafił do szpitala z bólem pleców, okazało się, że to rozsiany nowotwór. Po 3 tygodniach już go nie było, nawet nie wpuścili mnie do niego, żebym mogła się pożegnać. To było w kwietniu. Potem horror załatwiania pogrzebu podczas pandemii... Papiery, sądy... I ja- nie śpiąca nocami, z trzęsącymi się rękami... Teraz minęło już 8 miesięcy prawie od tego, wróciłam do pracy, czasami nawet zasypiam w nocy... Tęsknię strasznie, ale idę przed siebie, nie wiem co mnie jeszcze czeka, ale wiem, że mam za sobą już tak dużo, że dam radę.
Stary 2020-12-18, 09:28   #13
lola23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luffka Pokaż wiadomość
Po krótkiej acz nieuleczalnej chorobie pochowałam tatę, ostatnie 2 tygodnie karmiąc go przez rurkę i podając w ten sposób wszystkie leki. Myślałam, że nic gorszego mnie już nie spotka, ale 9 miesięcy później pochowałam męża. Trafił do szpitala z bólem pleców, okazało się, że to rozsiany nowotwór. Po 3 tygodniach już go nie było, nawet nie wpuścili mnie do niego, żebym mogła się pożegnać. To było w kwietniu. Potem horror załatwiania pogrzebu podczas pandemii... Papiery, sądy... I ja- nie śpiąca nocami, z trzęsącymi się rękami... Teraz minęło już 8 miesięcy prawie od tego, wróciłam do pracy, czasami nawet zasypiam w nocy... Tęsknię strasznie, ale idę przed siebie, nie wiem co mnie jeszcze czeka, ale wiem, że mam za sobą już tak dużo, że dam radę.
Przytulam

targowisko:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=211273
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-18, 10:32   #14
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Myślałam, że stracę wszystko co mam i wyląduję pod mostem z ogromnymi długami. Standardzik - spać nie mogłam, ręce mi się trzęsły, bałam się o własne zdrowie (bardzo pomogła mi medytacja). Poczułam jak ważna jest stabilizacja finansowa i dach nad głową oraz jak podli potrafią być ludzie. Wszystko skończyło się pomyślnie. Straty okazały się do ogarnięcia, a w najgorszym momencie fantastyczni ludzie bardzo mi pomogli. Nawet nieświadomie, po prostu byli.

Jednak świat mi się dopiero zawalił jak najbliższa osoba walczyła o życie. Myślałam, że zwariuję od tego strachu i bezsilności. Duszę diabłu bym sprzedała za to, żeby to wszystko się skończyło. Wszystkie dotychczasowe problemy stały się błahe. Miałam ogromnie szczęście, bo ta walka też została wygrana. To doświadczenie zryło mi mózg, ale dzięki niemu na własnej skórze się przekonałam, że naprawdę najważniejsze i najcenniejsze jest zdrowie.

Zatem jeśli Ty i Twoi bliscy jesteście zdrowi, macie dach nad głową, dwie zdrowe ręce i chęci by wszystko naprawić, to jest wysokie prawdopodobieństwo, że się ułoży.

Edytowane przez wlosomaniaczkaaa
Czas edycji: 2020-12-18 o 10:36
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-18, 11:43   #15
pfffh
Zadomowienie

Zmarła teściowa, trzy tygodnie później zmarł teść. Miesiąc później mąż miał wypadek, rozwalił samochód, ale jemu na szczęście nic się nie stało. W kolejnym miesiącu ukradli mu telefon. To było trochę temu. Samochód naprawiony, telefon dzięki monitoringowi się odnalazł. I to by było tyle z ułożenia. Mąż nadal przeżywa śmierć rodziców.
Stary 2020-12-18, 15:55   #16
K1987
Rozeznanie

Dzięki 'życzliwej' osobie straciłam pracę, wszystkie oszczędności, stanęłam przed widmem utraty mieszkania. Dziesiątki nieprzespanych nocy, wypadła mi jakaś 1/3 włosów, ogólnie zdrowie trochę się posypało...
Ale znalazłam nową pracę, o wiele lepszą niż poprzednia i szczerze mówiąc to z perspektywy czasu uważam, że wyszła mi ta sytuacja na dobre. Raz, że już nie jestem taka łatwowierna. Dwa, bardzo poprawiłam sobie sytuację w życiu( najpierw prawie rok spłacałam zaległości), wcześniej jednak trochę bałam się wyjść ze strefy komfortu i rzucić na głęboką wodę w kwestii zmiany pracy. I przede wszystkim zobaczyłam, że ludzie których uważałam za przyjaciół są na prawdę moimi przyjaciółmi, że w najgorszych sytuacjach na prawdę mogę liczyć na Tż i że z moją rodziną dobrze wychodzi się nie tylko na zdjęciach
K1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-18, 18:25   #17
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4
Konto usunięte

Koszmarna depresja poporodowa, w obcym kraju, brak pracy, kontaktow spolecznych, dziecko z facetem z ktorym juz dawno powinnam sie byla rozstac.
Przeplakane noce i marzenia o smierci, przy zyciu trzymalo mnie tylko poczucie winy, ze odebralabym dziecku matke

Dzis wszystko "ulozylo sie" o tyle, ze rozstalam sie z tamtym facetem, mam fajna prace, kocham swoja corke. Jednak nadal mysle o calej sytuacje z gorycza i wyobrazam sobie co by bylo gdyby. Do dzis zmagam sie z nerwica lekowa
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-19, 18:55   #18
mariola_rudakowska
Raczkowanie

Śmierć Babci przed blisko 17 laty i śmierć Taty w sierpniu 2019 roku.Nie chcę pisać o szczegółach.Teraz już się podniosłam.Wówczas,kiedy miało to miejsce,byłam w potwornym stanie.Najgorsze że nic nie mogłam pomóc mojej kochanej Mamie przy Babci i przy Tacie,z powodu swojej niepełnosprawności.Porusz am się na wózku,a to utrudnia wszystko.Ale..wszystko się ułoży.Z czasem...
Stary 2020-12-19, 19:03   #19
werka89
Zakorzenienie

Treść usunięta

Nie jestem zupa pomidorowa by wszyscy mnie lubili
Maria Czubaszek

M&W.

Edytowane przez werka89
Czas edycji: 2020-12-19 o 19:06
werka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-21, 09:12   #20
bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718
Konto usunięte

Słuchałam ostatnio piosenki Czas nas uczy pogody. Skojarzyła mi się z tym wątkiem i ogólnie czuję to mocno w życiu, chociaż nie jestem zaawansowana wiekiem hahaha. Tak w kontekście rozmywania się pewnych trudnych doświadczeń w czasie.

bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-21, 09:20   #21
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4
Konto usunięte

Cytat:
Mam nadzieję że ja tez przetrwam i za jakiś czas napiszę tutaj jak u mnie się wszystko ułożyło

Przetrwasz i napiszesz.

4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-21, 12:48   #22
Savasana
Raczkowanie

[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;88376179]Przetrwasz i napiszesz.

[/QUOTE]Przetrwam

Stary 2021-01-14, 19:30   #23
Savasana
Raczkowanie

Jeszcze się nie ułożyło. Może ktoś jeszcze ma jakaś historię

Stary 2021-01-14, 20:13   #24
karawanna
Zakorzenienie

Widać po tych historiach, że zdrowie i życie to najważniejsze wartości, i ja się z tym zgadzam. Wiele z nich bardzo mnie poruszyło.

Obecnie sama przeżywam dość ciężki czas dla siebie, ale nie wiem czy najgorszy. W zasadzie ciągnie się to od marca. Utrata pracy z powodu pandemii, powrót do domu rodzinnego ze względu na to, że bez dochodu nie stać mnie było na utrzymanie siebie i mieszkania. Codzienna nauka, żeby się przebranżowić, a i tak cały czas w głowie ten strach, że się nie uda i bez studiów kierunkowych nikt mnie nie potraktuje poważnie. Rozstanie z chłopakiem, który bardzo to przeżył (i chyba jeszcze przeżywa), co spowodowało u mnie ogromne wyrzuty sumienia. Bliscy chorzy na covid, a obecnie zmagają się z powikłaniami po chorobie (jedna osoba w szpitalu). Nie wiem jak długo to jeszcze wszystko będzie trwało, czuję się już zmęczona psychicznie.

Mimo to, cieszę się, że miałam dokąd wrócić, gdy straciłam dochód.
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-14, 20:55   #25
Savasana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karawanna Pokaż wiadomość
Widać po tych historiach, że zdrowie i życie to najważniejsze wartości, i ja się z tym zgadzam. Wiele z nich bardzo mnie poruszyło.

Obecnie sama przeżywam dość ciężki czas dla siebie, ale nie wiem czy najgorszy. W zasadzie ciągnie się to od marca. Utrata pracy z powodu pandemii, powrót do domu rodzinnego ze względu na to, że bez dochodu nie stać mnie było na utrzymanie siebie i mieszkania. Codzienna nauka, żeby się przebranżowić, a i tak cały czas w głowie ten strach, że się nie uda i bez studiów kierunkowych nikt mnie nie potraktuje poważnie. Rozstanie z chłopakiem, który bardzo to przeżył (i chyba jeszcze przeżywa), co spowodowało u mnie ogromne wyrzuty sumienia. Bliscy chorzy na covid, a obecnie zmagają się z powikłaniami po chorobie (jedna osoba w szpitalu). Nie wiem jak długo to jeszcze wszystko będzie trwało, czuję się już zmęczona psychicznie.

Mimo to, cieszę się, że miałam dokąd wrócić, gdy straciłam dochód.
Trzymaj się, widać po tym co napisałaś że jesteś mega silna osoba i działasz mimo trudnej sytuacji. Może właśnie ta silna psychika jest najważniejsza. Są osoby, które podniosą się po tragedii, a są takie które załamie bzdura.

Stary 2021-01-14, 21:10   #26
karawanna
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj się, widać po tym co napisałaś że jesteś mega silna osoba i działasz mimo trudnej sytuacji. Może właśnie ta silna psychika jest najważniejsza. Są osoby, które podniosą się po tragedii, a są takie które załamie bzdura.

Bardzo Ci dziękuję
Trzymam kciuki, żeby i Tobie wszystko się ułożyło jak najlepiej!
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-14, 21:25   #27
Anqa35
Raczkowanie

Temat rzeka w moim przypadku bo bylo traumatyczne dzieciństwo z alkoholizmem i przemocą w tle, byl gwałt, bylo samobójstwo ukochanego brata. Stałam się wrakiem człowieka, załamałam się, przez wiele lat zmagalam sie z ciężka depresją, nie widzialam nadziei w swoim życiu, mialam mysli samobojcze. Na szczescie zycie zaczęło sie ukladac gdy zaczelam myslec o sobie, o swoich potrzebach, gdy odcielam sie od przeszłości I wyjechałam za granicę. Podnioslam sie, mam fajna prace, udane zycie. Jednak nadal nie potrafię zbudować trwalej relacji z żadnym mężczyzną.

Anqa35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości