Zostawił mnie w Nowy Rok - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-01-03, 10:52   #1
b364a66d5cc2a7033f777a6d70685a6706ebbde0_60da5484b78f3
Konto usunięte

Zostawił mnie w Nowy Rok

Znam się z facetem ponad rok, w związek weszliśmy po 2 miesiącach znajomości. Oboje jesteśmy w tym samym wieku, studiujemy, on dziennie, ja zaocznie. Ze względu na sytuację materialną nie mogłam pozwolić sobie na studia dzienne. Mój Ex aktualnie mieszka ze swoimi rodzicami ok 400 km ode mnie. Wyjechał na studia do miasta, które jest dość blisko mojego, tam się poznaliśmy. Można powiedzieć, że nasza sytuacja rodzinna i ekonomiczna się różni. Ex żyje w pełnej rodzinie, w dobrobycie. W ciągu ostatnich dwóch miesięcy naprawdę nie układało nam się. Miesiąc temu podejrzewano mnie o nowotwór złośliwy. Okres diagnostyki był dla mnie bardzo obciążającym czasem, potrzebowałam wsparcia osoby, którą kochałam. Mój Ex twierdził, że zachowywałam się w sposób irracjonalny w stosunku do choroby. Nie wiedziałam co ze mną będzie, przepłakalam nie jedną noc. Otóż moje problemy w związku zaczęły się dużo wcześniej. Od sierpnia 2020, gdy z powodu kłotni nie przyjechałam na jego imprezę urodzinową, chciałam, ale on nie chciał. Oczywiscie, potem liczył, że jednak przyjadę, bo pisał. Odpuściłam, po weekendzie mieliśmy jechać nad morze. Wyjazd był koszmarem. Mówiąc w skrócie kłócilismy się o każdą złotówkę. Potem w związku z tym, że w jego rodzinie pojawił się covid, nie widzieliśmy się ponad miesiąc. Chłopak miał do mnie pretensje, że nie chcialam się z nim spotkać już po 2 tygodniach. Bałam się, że może jeszcze mają, więc odmawiałam spotkania u mnie w domu, preferowałam spotkanie u niego w mieście, w którym studiuje ( tam wynajmuje pokoj). Koniec końców moja rodzina zaakceptowała możliwość spotkania się u mnie. Ex odmówił. Jak się pózniej okazało okłamał mnie, bo uznał , że tak będzie lepiej. Przyjechał po weekendzie z kwiatami, juz wiem czemu z kwiatami, bo wyszło, że mnie okłamał. Tydzień pózniej, korzystałam z jego laptopa. Znalazłam w historii Tinder. Po kłotni założył i usunął konto. Następnie miałam wizytę w szpitalu w miejscu, w którym studiował, nawet do mnie nie zadzwonił. Oczywiście pózniej wygarnęłam mu co o tym myślę, przyznał mi rację, ze zle postapił. Na następną wizytę u lekarza poszedł ze mną. Bardzo nie podobało mi się, że moją sytację zdrowotną omawiał ze swoją rodziną, mimo, że nie dałam mu przyzwolenia na to. Pojawił się temat Sylwestra, pokłocilam się z nim w Święta, bo miałam wrażenie, że jego najbardziej interesowała impreza sylwestrowa zamiast mojego zdrowia, a ja wciąż byłam w trakcie diagnostyki onkologicznej. Mój świat zaczął się walić, cierpiałam, na dodatek w trakcie tych wszystkich kłotni mój EX wyznał mi, że się zdystansował. Zbliżając się do konca, okazało się, że jestem zdrowa. Przedzień naszego spotkania miałam wizytę u lekarza, podczas, gdy ja zdązyłam już pojechać do domu, mój EX napisał, że jest juz w tym mieście. Liczyłam, że przyjedzie do mnie do domu, nawet już zaczął o tym pisać, nagle mu się odwidziało. Skończyło się na rozmowie telefonicznej, z podsumowaniem, że to wszystko jest takie trudne, gdy się kogoś kocha. Następnego dnia przyjechał, nie znał wyników, ale bardzo nalegał,zeby je poznac. Powiedziałam mu, że jestem zdrowa. Temat zawrócił w stronę sylwestra, że mam podjąć decyzję. Byłam cholernie zmęczona sytuacją zdrowotną, kłotniami z Ex w święta, tak, miałam wobec niego żal i robiłam mu wyrzuty, że mu nie zależy. Sylwester spędziliśmy razem, chwilę przed północą przypomniał mi, że mam mu oddać kasę za rzeczy, które razem kupiliśmy. Coż wzieliśmy paragony i podzielismy na pół. Bardzo nie podobało mi się, że już w Nowy Rok pojechal już o 11 (jechał do siebie) i wszystkie rzeczy jakie razem kupilismy zabrał, sporo tego zostało. W domu mama zwróciła mi uwagę, że mój EX jest chytry. Rozmawiałam z nim na ten temat, twierdził, że on nie lubi jak się coś marnuje, przy czym wypomniał mi, że się nie dorzuciłam do benzyny, podczas gdy jechaliśmy razem nad morze. Za pozostale rzeczy płaciliśmy na pól. Nawet za parking. Oczywiście pokłociłam się z nim, zerwał przez wiadomość na facebooku. Nie mam pretensji o formę, 2 razy ja z nim zerwałam, teraz równiez drugi raz on ze mną. Zazwyczaj zerwanie nie trwało dłużej niż 2 dni. Facet twierdzi, że mnie kocha, jeszcze rano. Nie rozumiem jego zachowania. Przestraszył się choroby? Po co jeszcze w Sylwestra obejmowal mnie przy mojej rodzinie?
b364a66d5cc2a7033f777a6d70685a6706ebbde0_60da5484b78f3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-03, 11:12   #2
Vanir410
Wtajemniczenie

Dot.: Zostawił mnie w Nowy Rok

Nie rozumiesz jego zachowania? Ja nie rozumiem twojego.
Przecież ten związek to jakaś kpina. Ledwo razem jesteście i ciągłe kłótnie. Nie możesz na niego liczyć, kłócicie się o pieniądze ( wielki sknerus... ), zakłada tindera... w ogóle było w tej relacji cokolwiek dobrego?

Dlaczego ludzie w ogóle bawią się w relacje, które od samego początku są złe?
Vanir410 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-03, 11:18   #3
Konto usunięte

Pół roku było idealnie. A potem epizodycznie. Chcę się dowiedzieć czy to normalne,że w związku analizuje się paragony na pół.
b364a66d5cc2a7033f777a6d70685a6706ebbde0_60da5484b78f3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-03, 11:24   #4
Vanir410
Wtajemniczenie

[1=b364a66d5cc2a7033f777a6 d70685a6706ebbde0_60da548 4b78f3;88404495]Pół roku było idealnie. A potem epizodycznie. Chcę się dowiedzieć czy to normalne,że w związku analizuje się paragony na pół.[/QUOTE]

Ja nawet z koleżankami rozliczam się mniej - więcej. Dziś ja postawię, jutro ona... jak będę stratna 2 zł, przeżyje. W związku, gdzie planuje z kimś spędzić całe życie - absurd.
Vanir410 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-03, 11:28   #5
skara
Zakorzenienie

Ja miałam taki związek gdzie było rozliczanie paragonu co do grosza. Nigdy więcej.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-03, 11:55   #6
K1987
Rozeznanie

Rok byliście razem i 4 razy zdążyliście zerwać... A Ciebie zastanawia czy dzielenie paragonów jest normalne...

K1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-03, 11:58   #7
Alekto123
Zadomowienie

Twój związek nie wygląda obiecującą, wręcz przeciwnie. Jesteście tylko rok razem, a kłócicie się jak przysłowiowe stare małżeństwo z wieloletnim stażem o chyba wszystko co się da.

Zadam Ci też pytanie, kiedy byłaś diagnozowana onkologicznie piszesz, że nie czułaś jego wsparcia a on zarzucał Ci irracjonalność, czy uważasz, że ten chłopak potrafiłyby wspierać Ciebie, gdyby diagnoza była inna i okazało się, że naprawdę coś się dzieje? Nie musisz tutaj odpowiadać, możesz odpowiedzieć sobie sama na to pytanie.
Alekto123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-03, 12:05   #8
DarkChocolate666
Zakorzenienie

W normalnym zwiazku nie analizuje sie paraganow, po co drazyc 2 zl na parking?!
Masz zero wsparcia w tym facecie, chore wyliczenia i jeszcze ten Tinder. Zrobil Ci tylko przysluguje i prezent noworoczny, zostawiajac Cie.

Stary 2021-01-03, 12:05   #9
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

bez sensowny zwiazek na wykonczeniu od pol roku
dobrze ze z toba zerwal bo to byla farsa i nie bylo sensu tego ciagnac (ty juz dawno powinnas to zakonczyc sama)
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-03, 12:14   #10
Antoiineette
Rozeznanie

Sylwester, kilka minut przed północą, a ten wyjmuje paragony i chce się rozliczać... Nie wierzę w to, co czytam
Autorko, najlepiej spróbuj przeczytać swój post jeszcze raz, na chłodno. Z Twojej opowieści wyłania się obraz buca, niezbyt wspierającego, bagatelizującego Twoje uczucia (które zresztą w sytuacji zagrożenia chorobą nowotworową były zupełnie normalne), a do tego koszmarnego sknerusa i złotówy.
Jemu nie zależało na Tobie. Nie próbował Cię zrozumieć i wesprzeć, gdy byłaś diagnozowana pod kątem nowotworu. Na wszystko machnął ręka i uważał, że przesadzasz. Bo nie chciało mu się być przy Tobie, wspierać Cię swoją obecnością, pocieszać, uspokojać. W Sylwestra chętnie rozliczył się co do złotówki z zakupionych rzeczy, za to już nad ranem w Nowy Rok szybciutko czmychnął do siebie zabierając wszystko. Fajny facet, taki nie za uczciwy. A niee, zapomniałam, przecież w '84 nie oddałaś mu za paliwo. Musiał sobie to odebrać, aby wyjść w tym związku na plus. Masakra. Ciesz się, że już z nim nie jesteś, co za fatalny koleś.

So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.”
Antoiineette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-03, 12:26   #11
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Bez sensu taki związek, chłopak Cię nie wspiera, ma Cię gdzieś tak naprawdę. Ciesz się, że z Tobą zerwał, zablokuj go wszędzie i zacznij nowy rok bez takiego wrzodu na d...
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-03, 12:27   #12
NocnaWiedma
Lady in red.

Brak wsparcia, ciągle kłótnie i rozliczanie się co do grosza. Naprawdę lepiej dla Was zacząć rok oddzielnie, chociaż wiadomo rozstania to nic miłego.

Stary 2021-01-03, 14:16   #13
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cool Dot.: Zostawił mnie w Nowy Rok

Cytat:
Napisane przez Antoiineette Pokaż wiadomość
Sylwester, kilka minut przed północą, a ten wyjmuje paragony i chce się rozliczać... Nie wierzę w to, co czytam
Autorko, najlepiej spróbuj przeczytać swój post jeszcze raz, na chłodno. Z Twojej opowieści wyłania się obraz buca, niezbyt wspierającego, bagatelizującego Twoje uczucia (które zresztą w sytuacji zagrożenia chorobą nowotworową były zupełnie normalne), a do tego koszmarnego sknerusa i złotówy.
Jemu nie zależało na Tobie. Nie próbował Cię zrozumieć i wesprzeć, gdy byłaś diagnozowana pod kątem nowotworu. Na wszystko machnął ręka i uważał, że przesadzasz. Bo nie chciało mu się być przy Tobie, wspierać Cię swoją obecnością, pocieszać, uspokojać. W Sylwestra chętnie rozliczył się co do złotówki z zakupionych rzeczy, za to już nad ranem w Nowy Rok szybciutko czmychnął do siebie zabierając wszystko. Fajny facet, taki nie za uczciwy. A niee, zapomniałam, przecież w '84 nie oddałaś mu za paliwo. Musiał sobie to odebrać, aby wyjść w tym związku na plus. Masakra. Ciesz się, że już z nim nie jesteś, co za fatalny koleś.
No dokładnie. Aż trudno w to uwierzyć.

Autorko, Ty też tak traktujesz ludzi, że chcesz być z takim chytrusem?
Stary 2021-01-03, 14:38   #14
Hultaj
BAN stały

Beznadziejna z niego sknera, w dodatku szczytem chamstwa jest zrobić zrzutkę na jedzenie a potem co zostało wynieść ze sobą nie konsultując tego z tobą. Natomiast z Twojej strony tragiczne są fochy i wymuszania. Ok martwiłaś się diagnozą przez miesiąc ale to nie powód by on nie mógł chcieć zaplanować sylwestra. To że chciał iść się pobawić nie oznacza że cię lekceważył, ludzie różnie reagują na stres i może on jest typem że dopóki nie ma jednoznacznych wyników nie należy zamykać się w domu i płakać co noc. A skłonnośc Twoja do księżniczkowania wyszła dużo wcześniej, przykład urodzin. Chciał zebyś była, żebyś przyjechała to nie bo się pokłóciłaś. Za to jak on jednak zmienił zdanie nie przyjechał to litania wyrzutów że przecież tak chciałaś. (W dodatku w okresie kiedy szykował się już do zerwania a oboje sobie zohydziliście ten związek swoimi wzajemnymi odpałami). Nie potrafisz odpuścić. Dla mnie to taka sama drama charakteru jak jego sępienie. Chociaż na przyszłośc, jak jedziecie na wakacje gdzie wszystko po pół to się jednak zapytaj o zrzutkę na paliwo.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2021-01-03 o 14:44
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-03, 14:56   #15
Antoiineette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Beznadziejna z niego sknera, w dodatku szczytem chamstwa jest zrobić zrzutkę na jedzenie a potem co zostało wynieść ze sobą nie konsultując tego z tobą. Natomiast z Twojej strony tragiczne są fochy i wymuszania. Ok martwiłaś się diagnozą przez miesiąc ale to nie powód by on nie mógł chcieć zaplanować sylwestra. To że chciał iść się pobawić nie oznacza że cię lekceważył, ludzie różnie reagują na stres i może on jest typem że dopóki nie ma jednoznacznych wyników nie należy zamykać się w domu i płakać co noc. A skłonnośc Twoja do księżniczkowania wyszła dużo wcześniej, przykład urodzin. Chciał zebyś była, żebyś przyjechała to nie bo się pokłóciłaś. Za to jak on jednak zmienił zdanie nie przyjechał to litania wyrzutów że przecież tak chciałaś. (W dodatku w okresie kiedy szykował się już do zerwania a oboje sobie zohydziliście ten związek swoimi wzajemnymi odpałami). Nie potrafisz odpuścić. Dla mnie to taka sama drama charakteru jak jego sępienie. Chociaż na przyszłośc, jak jedziecie na wakacje gdzie wszystko po pół to się jednak zapytaj o zrzutkę na paliwo.
Dla mnie ta sytuacja z jego urodzinami nie jest do końca jasna. Autorka napisała, że pokłócili się przed jego urodzinami (nie napisała o co konkretnie), ale ona nadal chciała na nie przyjechać, za to on nie chciał by się zjawiła. W końcu chłopak się namyślił i nagle znowu chciał żeby dziewczyna przyjechała. Chyba też odpuściłabym sobie imprezę na jej miejscu, gdyby ktoś tak zmieniał zdanie, że raz chce żebym przyjechała, a raz nie chce.
Co do zachowania Autorki w momencie, gdy myślała, że jest poważnie chora, myślę że należało wykazać się większą wyrozumiałością. W takich sytuacjach zdarzają się irracjonalne zachowania, a nawet po przeanalizowaniu ich wydaje mi się, że nie mają podjazdu do skąpstwa i buractwa tego chłopa, do tego zakładania Tinderów itp. Ja tu nie widzę wielkiego księżniczkowania ze strony Autorki. Ot, chciała czuć się zaopiekowana i żeby facet bardziej przejął się jej potencjalną chorobą.

So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.”
Stary 2021-01-03, 15:00   #16
Patizm
Raczkowanie

Nie wiem, ja czytajac to bardziej zwracam uwage na wieczne pretensje i dramaty stworzone przez autorke niz wine w chlopaku.

Tak czy tak lepiej wam bedzie osobno!
Patizm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-03, 15:16   #17
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NocnaWiedma Pokaż wiadomość
Brak wsparcia, ciągle kłótnie i rozliczanie się co do grosza. Naprawdę lepiej dla Was zacząć rok oddzielnie, chociaż wiadomo rozstania to nic miłego.

Nic miłego, zwlaszcza w czasie pandemii, gdy możliwości poznawania nowych osób są małe.
Dlaczego? Bo przez kłotnie zabilismy uczucie, którym się wzajemnie darzyliśmy. Mi jest szkoda, ze relacja nie wyszła, że się wypalilo. Wczesniej długo byłam sama. A on wszystkie swoje dziewczyny poznał w ciągu jednego roku
Stary 2021-01-03, 15:30   #18
Antoiineette
Rozeznanie

[1=b364a66d5cc2a7033f777a6 d70685a6706ebbde0_60da548 4b78f3;88405158]Nic miłego, zwlaszcza w czasie pandemii, gdy możliwości poznawania nowych osób są małe.
Dlaczego? Bo przez kłotnie zabilismy uczucie, którym się wzajemnie darzyliśmy. Mi jest szkoda, ze relacja nie wyszła, że się wypalilo. Wczesniej długo byłam sama. A on wszystkie swoje dziewczyny poznał w ciągu jednego roku[/QUOTE]I założę się, że żadna z tych dziewczyn nie wytrzymała jego skąpstwa i patologicznego rozliczania się co do grosza.
I dobrze, że Ty też nie będziesz musiała już tego znosić. Jak widzisz, takie zachowanie nie tylko dla Ciebie było słabe. Dla większości osób, które się tu wypowiedziały takie postępowanie jest nie do przyjęcia.
A do tego dochodziły jeszcze inne kwiatki z jego strony.

Stary 2021-01-03, 15:40   #19
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Antoiineette Pokaż wiadomość
Dla mnie ta sytuacja z jego urodzinami nie jest do końca jasna. Autorka napisała, że pokłócili się przed jego urodzinami (nie napisała o co konkretnie), ale ona nadal chciała na nie przyjechać, za to on nie chciał by się zjawiła. W końcu chłopak się namyślił i nagle znowu chciał żeby dziewczyna przyjechała. Chyba też odpuściłabym sobie imprezę na jej miejscu, gdyby ktoś tak zmieniał zdanie, że raz chce żebym przyjechała, a raz nie chce.
Co do zachowania Autorki w momencie, gdy myślała, że jest poważnie chora, myślę że należało wykazać się większą wyrozumiałością. W takich sytuacjach zdarzają się irracjonalne zachowania, a nawet po przeanalizowaniu ich wydaje mi się, że nie mają podjazdu do skąpstwa i buractwa tego chłopa, do tego zakładania Tinderów itp. Ja tu nie widzę wielkiego księżniczkowania ze strony Autorki. Ot, chciała czuć się zaopiekowana i żeby facet bardziej przejął się jej potencjalną chorobą.

Przypuszczam że problem leży pośrodku i oboje mają swoje za uszami. Autorka przechodziła trudny okres ale awanturować się w święta o sylwestra i psuć kłótniami ten czas jej nie przeszkodziło.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-03, 15:50   #20
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

[1=b364a66d5cc2a7033f777a6 d70685a6706ebbde0_60da548 4b78f3;88405158]Nic miłego, zwlaszcza w czasie pandemii, gdy możliwości poznawania nowych osób są małe.
Dlaczego? Bo przez kłotnie zabilismy uczucie, którym się wzajemnie darzyliśmy. Mi jest szkoda, ze relacja nie wyszła, że się wypalilo. Wczesniej długo byłam sama. A on wszystkie swoje dziewczyny poznał w ciągu jednego roku[/QUOTE]

On ma ch... mentalność i przestał w pewnym momencie udawać, a nie że się wypaliło. Serio odpowiadałoby Ci bycie z kimś takim??? Widzisz problem nie tam, gdzie należy.
Stary 2021-01-03, 16:39   #21
Alekto123
Zadomowienie

Dlaczego? Bo przez kłotnie zabilismy uczucie, którym się wzajemnie darzyliśmy. Mi jest szkoda, ze relacja nie wyszła, że się wypalilo. Wczesniej długo byłam sama. A on wszystkie swoje dziewczyny poznał w ciągu jednego roku[/QUOTE]
I z żadną nie stworzył na tyle stablinego związku, który by przetrwał, więc? Najwyżej jest to dowodem na to, że skacze z kwiatka na kwiatek bez głebszego zastanowienia, a skoro tak, to każdy jego związek w końcu skończy się porażką, o ile nie najdzie go samorefleksja w którymś momencie.

Czasami lepiej być samemu niż być z byle kim. Czego Ci brakuje? Braku wsparcia w trudnych chwilach? Kolejnych kłótni i dram? Rozliczania się co do grosza?

Czemu koniecznie chcesz być z tym człowiekiem? Brakuje Ci konkretnie jego czy boisz się samotności? Jeśli boisz się samotności, to na takim strachu nie zbudujesz dobrego związku.
Alekto123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-03, 22:03   #22
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Na tym to polega, że nawet najpiękniejsze uczucie nie wytrzyma ciągłych kłótni, pretensji i zadręczania siebie nawzajem. Po takim zachowaniu nie ma już powrotu do tego, co było. W ten sposób traci się miłość. Myślę, że odebrałaś cenną lekcję, czego nie robić w związku, i że takiej lekcji właśnie potrzebowałaś. Wyciągnij wnioski z tego, co było, i w swoim następnym związku bądź inna... To nie był ten człowiek, ani odpowiedni czas, ani prawdziwa miłość. Tylko lekcja.
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-04, 10:38   #23
Ballantines_1
Rozeznanie

Zmęczyło mnie samo czytanie o tym związku. non stop kłótnie, dziwne, że sama nie miałaś myśli, żeby to zakończyć.
Zwróciłam uwagę również na Twoje nieco dziwne podejście do tematu choroby, bardzo mocno atencyjne. Ewidentnie widać, że nie potrafisz sama sobie poradzić z problemami, co nie wróży dobrze. Ile najdłużej byłaś sama? Widzę Cię jako człowieka, który sam być nie potrafi i stąd ta desperacja i wymaganie wsparcia.
Da jasności - wsparcie od najbliższej osoby powinno być czymś normalnym, ale każdy z nas musi umieć udźwignąć swoje problemy również sam. Nie można wymagać wsparcia i uwieszać się w takiej sytuacji na drugiej osobie, bo jeśli ona nie udźwignie tematu to stan psychiczny osoby chorej czy w trudnej sytuacji będzie 2x gorszy.
Ballantines_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-05, 07:42   #24
evonla
Zadomowienie

Ten facet to złotówa, sknera, w dodatku pozbawiona empatii. Nie ma czego żałować.
evonla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-05, 09:27   #25
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

I dobrze, że cię zostawił. Powinnaś mu podziękować, a on tobie. Wasza relacja brzmi jak jeden wielki dramat, a nie zdrowy związek. To już lepiej być samemu niż się tak szarpać.

Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
Czas edycji: 2021-01-05 o 09:29
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-05, 14:14   #26
Joannaczr
Przyczajenie

To tylko 2 miesięczna znajomość. Za kilka lat nie będziesz miala już o czym pamiętać.
Joannaczr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości