Potrzebuje pomocy jak ułożyć włosy po nieudanej wizycie u fryzjera - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-01-06, 13:21   #1
JaCzrodziejka123
Przyczajenie

Potrzebuje pomocy jak ułożyć włosy po nieudanej wizycie u fryzjera

A wiec tak jestem po nieudanej wizycie u fryzjera i jestem załamana ja wiem ze to tylko wlosy i odrosną ale nie mogę przestać myśleć o tych włosach ani patrzeć w lustro , zawsze miałam długie wlosy długością sięgały tak mniej więcej do piersi i wczoraj byłam u fryzjera sądząc po opiniach i zdjęciach na profilu na Facebooku myślałam że znają się na tym co robią, wlosy juz miałam za długie wiec chciałam je trochę podciąć , miałam wydrukowane zdjęcie jakiej długości chce mieć wlosy i jak maja wyglądać , na zdjęciu było wyraźne pokazane ze maja być do ramion / ala dłuższy bob(pod ta nazwa tez wyskakują mi zdjecia w internecie do ramion) tak chciałam mieć
https://3.bp.blogspot.com/-A17aiU_cb...750/lob5-3.png
https://www.hairstore.pl/blog/wp-con...-do-ramion.jpg ( tutaj drugie zdjęcie )
A ona ścięła mi na typowa bombkę czyli coś takiego https://i.pinimg.com/originals/d7/a3...fda0cf49d4.jpg
Zanim zaczela obcinać Mówiłam jej wyraźnie że wlosy maja być podcięte do ramion na ala dłuższy bob nie na typowa bobmbke bo miałam kiedyś tak ścięte i mi się nie podobało i że nie mam czasu na układanie takich włosów i pokazywałam zdjęcie a ona mi ścięła wlosy na bobmke kiedy zobaczyłam myślałam że ja uduszę, juz nie mowie żebym nie miała zdjęcia nie powiedziała o jakie podcięte mi chodzi ale wyraźnie jej mówiłam i pokazywałam to fryzjerka nie potrafi ściąć włosów tak jak jest na zdjęciu widziałam ze w internecie są wcierka na porost wlosowm np z Jantar . Czy te wcierki naprawdę pomagają.? Czy tez mieliście kiedyś taka sytuacje z fryzjerem ? . Odnośnie jeszcze wcierek pytam ponieważ wczoraj wieczorem dowiedziałam się ze prawdopodobnie moja kuzynka w marcu planuje slub i przeraża mnie mysl ze będę musiała iść na ten slub z tak uczesanymi włosami na bombkę
JaCzrodziejka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 14:27   #2
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Potrzebuje pomocy jak ułożyć włosy po nieudanej wizycie u fryzjera

Cytat:
Napisane przez JaCzrodziejka123 Pokaż wiadomość
A wiec tak jestem po nieudanej wizycie u fryzjera i jestem załamana ja wiem ze to tylko wlosy i odrosną ale nie mogę przestać myśleć o tych włosach ani patrzeć w lustro , zawsze miałam długie wlosy długością sięgały tak mniej więcej do piersi i wczoraj byłam u fryzjera sądząc po opiniach i zdjęciach na profilu na Facebooku myślałam że znają się na tym co robią, wlosy juz miałam za długie wiec chciałam je trochę podciąć , miałam wydrukowane zdjęcie jakiej długości chce mieć wlosy i jak maja wyglądać , na zdjęciu było wyraźne pokazane ze maja być do ramion / ala dłuższy bob(pod ta nazwa tez wyskakują mi zdjecia w internecie do ramion) tak chciałam mieć
https://3.bp.blogspot.com/-A17aiU_cb...750/lob5-3.png
https://www.hairstore.pl/blog/wp-con...-do-ramion.jpg ( tutaj drugie zdjęcie )
A ona ścięła mi na typowa bombkę czyli coś takiego https://i.pinimg.com/originals/d7/a3...fda0cf49d4.jpg
Zanim zaczela obcinać Mówiłam jej wyraźnie że wlosy maja być podcięte do ramion na ala dłuższy bob nie na typowa bobmbke bo miałam kiedyś tak ścięte i mi się nie podobało i że nie mam czasu na układanie takich włosów i pokazywałam zdjęcie a ona mi ścięła wlosy na bobmke kiedy zobaczyłam myślałam że ja uduszę, juz nie mowie żebym nie miała zdjęcia nie powiedziała o jakie podcięte mi chodzi ale wyraźnie jej mówiłam i pokazywałam to fryzjerka nie potrafi ściąć włosów tak jak jest na zdjęciu widziałam ze w internecie są wcierka na porost wlosowm np z Jantar . Czy te wcierki naprawdę pomagają.? Czy tez mieliście kiedyś taka sytuacje z fryzjerem ? . Odnośnie jeszcze wcierek pytam ponieważ wczoraj wieczorem dowiedziałam się ze prawdopodobnie moja kuzynka w marcu planuje slub i przeraża mnie mysl ze będę musiała iść na ten slub z tak uczesanymi włosami na bombkę
Możesz włosy ułożyć, upinająć jedna stronę. Albo wszystkie włosy zaczesać do tyłu i dopiać koczek. Jeśli wersja upięta Ci pasuje oczywiście.

Wcierki na jednych działają, na innych nie. U mnie nie sprawdziły się. Od dwóch miesięcy testuję Calcium Pantothenicum Jelfa (w opakowaniu jest 50 tabletek, coś koło 10 zł kosztują). Bierze się 3 razy dziennie po dwie tabletki. Miesiąc nic się nie działo (jeśli chodzi o szybszy porost), drugi miesiąc zamiast 1 cm przyrost jest 1,5 cm. Powinno się brać 3 miesiące, 1 miesiąc przerwy i znów 3 miesiące brać itd (zamierzam kontynuować). To pierwsza rzecz od dawna, która u mnie działa (ale też jest dużo baby hair, które pojawiły się już po miesiącu).
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości