|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Farbowanie włosów i spłukiwanie się farby
Hej!Opowiem wam historię moich włosów no i zadam wam pytania.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Farbowanie włosów i spłukiwanie się farby
Dziwię się, że Ci fryzjer tego nie powiedział.
Rozjaśniłaś włosy bardzo mocno. Żaden brąz się nie będzie trzymał bo się wypłucze. Powinna Ci fryzjerka zrobić zabieg repigmentacji i dopiero rzucić farbę, inaczej owy brąz uzyskasz aż zapuścisz swoje włosy, ewentualnie zetniesz, to co rozjaśniłaś. Myślę, że to daremny trud, skoro można repigmentacją odwrócić efekty rozjaśniania i wrócić do nasyconych brązów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Fryzjerka powiedziała mi,że będzie się spłukiwał i na włosach rozjaśnianych zawsze wszystko się spłukuje bo włos nie ma pigmentu.Powiedziała że trzeba 2-3razy pofarbować aby włos załapał kolor.Ale według mnie to za mało.Mam włosy do końca łopatek i mam jakoś 7cm już swoich naturalnych bo na naturalnych ten brąz mam ciemniejszy .Za rok już może będą naturalne i będzie lepiej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Rozjasniane wlosy najpierw trzeba napigmentowac. Nie pamietam jak to sie dokladnie nazywalo (chyba po prostu pigmentacja wlosow), ale polega to na nalozeniu samej farby (bez oksydantu) w naturalnym odcieniu z takiego poziomu, na jakim mamy wlosy naturalne, czyli np. 8/, 9/ czy 7/ (bez zadnych podtonow po "/", po prostu podstawowy, naturalny kolor z palety). Dopiero jak rozjasnione wlosy sie napigmentuja, to wtedy kladzie sie farbe w wybranym kolorze i normalnie farbuje. Wtedy nic sie nie wyplukuje.
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mialam pigmentacje dwukrotnie - w obu przypadkach schodzilam z blondu na poziomie 11/12 (czyli najjasniejsze) do poziomu 6/7. Kolor wychodzil gleboki, nasycony, nic sie nie splukiwalo. Zmywac to sie z rozjasnianych wlosow bedzie zwykla farba na oksydancie. Pigmentacja - jak sama nazwa wskazuje - jest po to, zeby pigment do wlosa wprowadzic. Twoja fryzjerka najprawdopodobniej po prostu sie nie zna, wiec latwiej jej powiedziec, ze "sie nie da" lub "to nie pomoze".
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.