|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Depilacja włosów na brzuchu i plecach
Cześć dziewczyny! Mam do was pytanie. Od dosyć dawna walczę z włoskami na brzuchu i plecach. Próbowałam już wody utlenionej (rozjaśnia i kruszy włoski) jednak nie było efektu. Golić też nie będę, bo odrosną mocniejsze, a na depilację laserową dopiero zbieram pieniądze. Jednak bardzo zależy mi na usunięciu tych włosów teraz. Pomyślałam więc sobie, że może przejadę po plecach i brzuchu depilatorem, ale boję się, że tak samo jak w przypadku golenia- odrosną mocniejsze. Dlatego mam do was pytanie. Czy wy próbowałyście może w ten sposób pozbyć się włosków w tych miejscach i jak odrastały? Bardzo zależy mi na odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Depilacja włosów na brzuchu i plecach
Wydaje mi się że wosk by się lepiej sprawdził. Moje doświadczenia z depilatorem są takie że bardzo często urywa włoski a nie je wyrywa (zwłaszcza te cienkie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Śnięta Mucha
|
Dot.: Depilacja włosów na brzuchu i plecach
Cytat:
![]() ![]() Najskuteczniejsza jeśli chodzi o dokładne wyrywanie, a nie urywanie jest pasta cukrowa. Wyrywasz z włosem, a nie pod włos, ale trochę się namęczysz urabiając ją w odpowiednią, plastelinową formę. Są specjalne (pewnie łagodniejsze od zwykłych) rozjasniacze do włosów na ciele i twarzy, np. Sally Hansen. Kiedys takiego używałam na włoski w odcinku lędźwiowym, aż doszłam do wniosku, że ani mnie to ziębi, ani parzy. Niemniej efekt był i to bardzo szybki. Do powtarzania co 2-3 tygodnie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.