Problemy z Tragusem
Cześć dziewczyny, szukam po forum ale nie widzę żadnego wątku który dotyczyłby mojego problemu. Tragus zrobiony został w czerwcu 2020 roku w profesjonalnym studiu. Od samego początku działy się z nim przeróżne rzeczy m.in. dość spora ziarnina którą udało się pozbyć razem z piercerką. Już myślałam że mam spokój ale dzisiaj chrząstka opuchła. Opuchlizna jest podłużna, idzie od kolczyka w stronę skroni ale jest tylko na chrząstce (nigdzie poza nie wychodzi np na policzek). Nie widzę żeby się powiększała, miejsce jest lekko czerwone ale też nie takie jak np świeżo po przekłuciu. Terminy na konsultacje do piercerki są na 19 kwietnia, napisałam do niej wiadomość ale przez cały dzień cisza ( jest osobą która jak tylko może to podpowie jak sobie poradzić z problemami z kolczykiem). Ta opuchlizna przy dotyku przypomina twardością chrząstka i lekko boli, staram się jej wgl nie dotykać jedynie gdy czyszczę przekłucie (Pani w aptece poleciła spray odkażający na to). Dodatkiem jest to, że jestem w 2 miesiącu ciąży i po prostu boję się, że to jakaś infekcja się wdała. Może któraś z was miała podobnie z kolczykiem jakimkolwiek i może coś podpowiedzieć?
|