|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Medytacja, kobiece kręgi, czyli spa dla duszy :)
Hej
Czy są tu dziewczyny, które medytują, praktykują kąpiele w dźwiękach i innego tego typu cuda? Ja jestem tym mega zafascynowana, ale póki co... wszystko po omacku. Jednak we wtorek byłam na tak niesamowitym spotkaniu |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Medytacja, kobiece kręgi, czyli spa dla duszy :)
Kilka razy próbowałam medytacji uważności, ale nie wychodziło mi i się zniechęciłam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Lady in red.
|
Mnie przyciągnęły w tytule "kobiece kręgi", bo wielokrotnie mi się rzuciły w oczy, ale tak naprawdę nie wiem co i jak i z czym się to je, a wydaje mi się, że to jakaś superfajna sprawa...
|
|
#5 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Energia jest niesamowita. Wyszłam bardzo wzruszona i do tej pory to czuję. To piękno, odwaga, ciekawość, emocje, które biły od kobiet w kręgu, to coś nie do opisania A jednoczesnie w internecie czytam o jakiejś modzie na brzydotę, a przysięgam, że po tym spotkaniu wydaję mi się, że nigdy nie widziałam brzydkiej kobiety. Wszystkie byłyśmy od siebie różne, a jednocześnie piękne i połączone. Magia. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;88751843]Hej
Czy są tu dziewczyny, które medytują, praktykują kąpiele w dźwiękach i innego tego typu cuda? Ja jestem tym mega zafascynowana, ale póki co... wszystko po omacku. Jednak we wtorek byłam na tak niesamowitym spotkaniu Cześć! Napiszesz co to za spotkanie? Stacjonarnie gdzieś? Ja się tym zaczęłam interesować już dawno temu, ale samej średnio mi szło. Niedawno byłam na webinarze o mindfulness, zainstalowałam apkę do medytowania i coś tam próbuję znowu. Chciałabym zgłębić temat, bo jak najbardziej wierzę w potęgę medytacji. Nawet po kilku ostatnich próbach wydaje mi się, że lepiej sobie radzę ze stresującymi sytuacjami. Chętnie dołączę do jakiejś kobiecej społeczności, tylko jak ją znaleźć? |
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;88756019]A skąd jesteś?
[/QUOTE]Mieszkam w Warszawie
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
ojej, to super! Polecam ci zapisać się na warsztaty na za tydzień we wtorek (www(.)kobietywpelni(.)pl ) to własnie u tych dziewczyn byłam, gdzie było tyle wzruszeń
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- A jaką apkę polecasz? Ja jednak jestem bardziej analogowa, ta spotkania na żywo dają mi BARDZO DUŻO, jednak nie zaszkodzi spróbowac czegos jeszcze |
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;88756229]ojej, to super! Polecam ci zapisać się na warsztaty na za tydzień we wtorek (www(.)kobietywpelni(.)pl ) to własnie u tych dziewczyn byłam, gdzie było tyle wzruszeń
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- A jaką apkę polecasz? Ja jednak jestem bardziej analogowa, ta spotkania na żywo dają mi BARDZO DUŻO, jednak nie zaszkodzi spróbowac czegos jeszcze[/QUOTE] Dziękuję, już patrzę co i jak ![]() Mam apkę headspace. Była jedną z polecanych na webinarze, w którym uczestniczyłam. Połasiłam się na nią, bo na YT pod jednym z filmów był kod na 2-miesięczny darmowy okres próbny. Ale nie wiem czy bym poleciła - jest tam dużo rzeczy, których nie używam: jakieś podcasty i inne pogadanki, a same medytacje wg mnie lepsze można znaleźć na YouTube. Kiedyś miałam aplikację Calm, lepiej ją wspominam, ale miałam kilka lat temu i bardziej korzystałam do zasypiania. |
|
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do Calm to kiedyś natrafiłam na ich książkę w biedrze za 10 zeta. Była całkiem fajna |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
O temat dla mnie
ostatnio stres ruinuje moje zdrowie i szukam metod radzenia sobie z nim. Próbuję wdrożyć sie w medytacje i jogę. Zapisalam sie do portalu jogi, ale ciężko mi ćwiczyć systematycznie. Moja ulubiona medytacja to mistyczny sen jogina ![]() Musze sprawdzic te apki, o których piszecie |
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Jak w Warszawie, to masz niezłe pole manewru
Napewno jest dużo jakichś ośrodków medytacji itp.U mnie ta przygoda z rozwojem duchowym trwa od jakichś 6 lat tak intensywnie a interesuję się tym od jakichś 8. Medytacja pomaga mi uspokoić umysł i dzięki niej nie jestem taka nerwowa jak ogólnie. Polecam książkę- Potęga teraźniejszości
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;88769899]Jak w Warszawie, to masz niezłe pole manewru
Napewno jest dużo jakichś ośrodków medytacji itp.U mnie ta przygoda z rozwojem duchowym trwa od jakichś 6 lat tak intensywnie a interesuję się tym od jakichś 8. Medytacja pomaga mi uspokoić umysł i dzięki niej nie jestem taka nerwowa jak ogólnie. Polecam książkę- Potęga teraźniejszości [/QUOTE]Znam książkę Ja się interesuję rozwojem osobistym od czasów młodości, ale do medytacji podchodziłam zawsze jak pies do jeża i trudno było mi wyrobić sobie ten nawyk. Może rzeczywiście medytacja w grupie będzie tu pomocna. |
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
Też nie mogłam się przekonać do medytacji do pewnego momentu,gdy zobaczyłam że tak jak by z umyslu wychodzi mi taka kulka skłębionych włosów i znika i tak dalej. Potem zaczęły się pokazywać kolory i się tak wciągnęłam do teraz...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;88770389]Też nie mogłam się przekonać do medytacji do pewnego momentu,gdy zobaczyłam że tak jak by z umyslu wychodzi mi taka kulka skłębionych włosów i znika i tak dalej. Potem zaczęły się pokazywać kolory i się tak wciągnęłam do teraz...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Jakas konkretna medytacja prowadzona, czy taka po prostu wlasna? |
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
Zazwyczaj własna. Z muzyką albo bez
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
W Wawie w ten weekend jest festiwal oddechu. Wybieram się na spotkanie dotyczące marzeń, planowania, spełniania tych marzeń
Ktoś się wybiera?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

ostatnio stres ruinuje moje zdrowie i szukam metod radzenia sobie z nim. Próbuję wdrożyć sie w medytacje i jogę. Zapisalam sie do portalu jogi, ale ciężko mi ćwiczyć systematycznie. Moja ulubiona medytacja to mistyczny sen jogina