![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Co zabrać na 10 dni nad morze?
Za niecale 2 tygodnie wybieram się na 10 dni nad morze. Wiem,że były już wątki dotyczące pakowania,ale ostatnio and morzem byłam będąc małą dziewczynką i nie bardzo wiem co wziąć. Czy raczej bluzki z krotkim rekawem czy takie bardziej odsłonięte (na ramiączkach,wiązane na szyi)? Co mi się przyda na plaży? (że ręcznik i bikini to wiem
![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zabrać na 10 dni nad morze?
Cytat:
![]() ![]() A tak serio to był ostatnio gdzeieś wątek oa pkowaniu na wakacje więc mysle że tam znjadziesz wszystko co bedzie Ci potrzebne ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Mrs Mrau
|
10 par majtek
![]() ![]() a oprócz tego ![]() Na plaży bardzie przydadzą ci sie takie które szybko bedziesz mogla zarzucic na kostium. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A tak serio to ja bym pojechała w góry...ale jak nie moge to może byc morze ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Napewno lekkie ciuszki, bluzki na ramiaczkach i z krótkim rekawem, spódniczka, krótkie spodenki. Koniecznie jakieś nakrycie na głowę, gdy mocno słońce będzie świciło. Przynajmniej jedne sandały / klapki, ale polecam też jakieś pełne buty typu adidasy czy cuś. Taka ilośc bielizny, aby starczyła na cały pobyt bez konieczności prania.
Jednak pogoda nad naszym morzem jest nieobliczalna, polecam zabrać również coś ciepłego, swetery, długie spodnie, kurtka "wiatrówka", ciepłe skarpetki na chłodne wieczory. . A mogę wiedzieć, gdzie jedziesz, bo aż mi smaka narobiłaś. ![]()
![]() |
#7 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ręcznik, bikini, olejek z filtrem do opalania ![]() ![]() a z takich rzeczy które mogę dordzić to: weź swój kubek ![]() klapki pod prysznic jakieś klapki do chodzenia po pokoju ładowarka do komórki jakieś podstawowe tabletki (niby jest apteczka, ale Nospę, Apap czy coś na ból gardła czy zwykłe przeziębienie warto mieć, plaster też) dużo osób zapomina o gąbce ![]() i o kubeczku do mycia zębów, najlepiej kupić jakiś tani komplet, w supermarketach są (opakowanie na szczotkę do zębów + kubek) ![]() jak m się coś przypomni to napiszę ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja wyjzezdzam nad morze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A mogę
![]() ![]() Długie spodnie.......polar.....o oo...fakt skarpetki ![]() Magdzia ,normalnie zapomniałam o parawanie. No nie mam parawanu. Nad morzem pewnie mozna kupić,tylko ile moze takie ustrojstwo kosztowac?
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakoś sie zmiesze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mądrala
17 lipca o 5 rano u mnie pod domem ![]() ![]() Ja zawsze wolałam góry ,ale w tym roku kolanko kontuzjowane i z łazenia nici
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bede zwarta i gotowa ![]() ![]() Wiedziałam że na wizażanki zawsze można liczyć ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
No ba
![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Parawan pewnie kosztuje nad morzem ok.30zl, ale czasami ludzie u których się mieszka mają i pożyczają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja jade w poniedziałek(10 lipca) na dwa tygodnie.
Zabieram bielizne,bikini,japonki(b yć może 2 pary,nie zajmują wiele miejsca,a nigdy nie wiadomo),adidasy(lub coś na to kopyto),środki czystości(gąbka,pasta,myd ło,szczoteczka etc.)gruby bezrękawnik,bluze,kurtke( takie małe,niepozorne coś,wiatroszczelne ![]() Czapka na głowe ![]() Chyba dobrze kombinuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
hmmm... ja plaze mam pod domem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Wam baboki kochane
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Stokrotko a gdzie sie wybierasz nad morze??
![]() bo ja w czwartek jade do gdyni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Weź oprócz rzeczy letnich, coś ciepłego do ubrania (długie spodnie, ciepły sweter etc.). Kiedyś pojechałam z kolezanką na wczasy do Łeby, miało być pięknie, a było deszczowo i zimno, a wiadomo, ze nad morzem wiatr jest silniejszy i bardziej odczuwalny. Zmarzłysmy jak nie wiem
![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ciepłe rzecz -zanotowałam
![]() Jamaica -do Mielna jade ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
To moze sie przydam
![]() ![]() Proponuje zabrac:z wdzianek ![]() -strój kapielowy obowiazkowo !! ![]() -blielizne (to oczywiste) -cos cieplejszego sweterek jakies spodnie na chlodniejsze wieczory -spódniczke -kilka koszulek na ramiaczkach i z krótkim rękawkiem -butki klapki czy sandałki i zakryte np. adidaski -spodenki krótkie czy szorty -pizamke czy koszuleczke do spania -klapeczko-kapcie -z 2 paryskarpetk -jakas czepeczke czy kapeluski na slonce na plazy bo teraz strasznie grzeje Poza tym ![]() -reczniki -olejek do opalania i cos na ewentualne popazenia sloneczne -przybory toaletowe: kremiki, balsamiki, mazidelka, mydełko, szczotke do zabkow, szampon gabke -jakies tabletki ptrzeciwbolowe, plasterek, wode utleniana -obowiazkowo aparat, komoreczke (ładowarke), -jakas ksiazke czy gazete by poczytac gdy bedziesz smarzyc sie na plazy albo cos do sluchania muzyczki na plazy -dlugopis by wyslac karteczke z nad morza -okularki przeciwsłoneczne -swoja podusie jasieczka No i kasiorke to chyba najwazniejsze bezniej ani rusz ![]() Co do parawanika na plazy raczej jest nie potzrebny na plazy nie wieje tak mocno predzej dzieciki piaskiem sypia na prawo i lewo
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ubieglym roku jak bylam w uniesciu ,to wieczory byly bardzo chlodne. wzielam golf,bo w szyje bardzo wialo od morza.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
kostium najlepiej 3-częsciowy: stanik, majtki i szorty
jeden jednoczęściowy bluzki na ramiączka i z rękawem spódniczka szorty rybaczki polarek ciepły spodnie ciepłe sweter może sukienka ![]() japonki lub klapki sandałki obuwie typu adidasy bielizna to wiadomo, ilość dowolna - zawsze możesz przeprac ![]() coś do spania + szlafrok ręczniki- dwa duże i dwa małe okulary przeciwsłoneczne, coś na głowę kosmetyki, różnież olejki do opalania i balsam po opalaniu coś z apteczki: leki przeciwbólowe, smecta, miętowa herbatka szczoteczka do zębów, kubek Jeśli włosy suszysz to suszarkę+ przybory do czesania książka ![]()
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
To ja moze napisze o dwoch rzeczach...suszarka (jesli oczywiscie jej uzywasz) i moze parasolka...
![]() ![]() Poponuje tez wypozyczyc jakas fajna ksiazke w bibliotece i wziac ze soba jakies gazety ![]() Jak sobie cos przypomne to dopisze ![]() Edit: Co do parawanu to ja jednak propnuje zabierac go na plaze (tak jak ktos juz pisal czesto w pokojach parawany i lezaki sa dostepne) poniewaz mi jednak ten wiaterek przeszkadza...a jesli sie opatulisz parawanem to naprawde jest o niebo lepiej...no i druga zaleta parawanu to to, ze nie bedziesz na widoku...odgrodzisz sie od ludzi i masz spokoj - przynajmniej ja tak zawsze robie:P
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam jescze :
![]() -jakis krem do depilacji + maszynke -kubek -lusterko -grzebien czy szczotke(na plazy tez sie przydaje) -jakas tobre czy plecak w który bedziesz zabierac wszystko idac na plaze
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Włosiska mam dość długie,ale suszary prawie nie używam,chyba że muszę
![]() Maszynka do golenia ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
..dziewczyny a nad jeziora to samo trzeba brac co nad morze?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj to koniecznie jakiś spray odstraszający komary! a reszta to chyba podobnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Nad jezioro zabrała bym jeszcze
-koc bo tam na reczniku to niebardzo sie opalac tam zawsze pelno trawy i wiecej robactwa ![]() - no i na te komary to cos obowiazkowo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Doskonały wybór co do miejsca wypoczynku ^^ W Mielnie spędziłam zeszłe wakacje i jeszcze poprzednie :P baaardzo mi sie podoba to miasto i mnostwo fantastycznych ludzi mmm... Na pewno nie będziesz się nudziła i plaża też cudna, gdyby się uprzeć można by ponarzekać na wodę w morzu ale ogolnie duuuuży PLUS dla Mielna ![]() Ja już 09.07. wyjeżdzam nad morze, ale tym razem do Kołobrzegu i kilka dni spędzę także w Ustoniu Morskim ![]() Kto wie czy nie zajrzę i do Mielna - kocham ![]() ps. Zycze słonecznego i udanego wypoczynku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.