|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
chłopak chyba nie myśli tak poważnie o mnie
Jestem z chlopakiem pół roku, znamy się drugie tyle. Mamy po 21 lat. Wiem, że nie jest to długi staż, wręcz krótki, jednak on gdy rozmawiamy chociażby o drobnostkach, które mają się wydarzyć w przyszłości, nawet nie aż tak dalekiej, bo wybiegając pół roku do przodu to on mówi „jeżeli dalej będziemy razem to...”. On uważa, że tak naprawdę nigdy nic niewiadomo, niby jestem tego samego zdania, jednak w mojej głowie, gdy wybiegam w przyszłość on gdzieś tam jest. Kochamy się i dobrze nam się układa, mogę wręcz powiedzieć, że on jest zafiksowany na moim punkcie, ale martwi mnie jego zdanie na temat naszej wspólnej przyszłości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: chłopak chyba nie myśli tak poważnie o mnie
Nie traktuje Cię poważnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
(=^‥^=)
|
A ja bym tak się wstrzymała z osądami. Zależy o jakie sprawy Ci chodzi. Może to mało romantyczne, ale no faktycznie skąd on ma wiedzieć czy będziecie razem za X czasu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jak na rzekomo zakochanego i niby "zafiksowanego na Twoim punkcie" to chłopak coś za trzeźwo myśli. Jak dla mnie to bym sobie jednak to słynne "kochamy się" (gdzie mówisz za kogoś a tak naprawdę powinnaś tylko za siebie) zweryfikowała, bo jakoś tak nie do końca na to wygląda. Zafiksowany to on jest, ale raczej na punkcie gaszenia snutych przez Ciebie wizji wspólnej przyszłości. O ile rozumiałabym, że 21-letni facet niekoniecznie będzie Was widział za 10 lat, czy bajał o wspólnych wnukach, o tyle trochę rzeczywiście dziwi to, że nawet za pół roku to dla niego wielka niewiadoma. No chyba, że Ty go tym zamęczasz i co chwilę mówisz o czymś, co będzie za pół roku, rok, dwa, pięć.
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja się może z drugiej strony wypowiem - jestem w związku prawie trzy lata, traktuję tego faceta bardzo poważnie, a też zdarza mi się powiedzieć coś w stylu "za dwa lata, jeżeli będzie się między nami dalej układać, to .." i nie uważam, że robię coś nie tak. Po prostu z doświadczenia wiem, że różnie może być i wolę być realistką. Na dwoje babka wróżyła, albo faktycznie nie jest do Ciebie przekonany (i stara się nie rozbudzać Twoich nadziei), albo jest ostrożnym realistą i nie lubi snuć wizji przez różowe okulary.
Jak to dokładnie wygląda? Pytasz go, gdzie się widzi za pół roku, a on odpowiada coś w stylu "jeżeli dalej będziemy razem, to fajnie gdybyśmy zrobili to i to" czy jest to raczej "może za pół roku wyjadę do Portugalii na stypendium", a o Tobie ani słowa? Wersja a jest dla mnie akceptowalna, natomiast wersja b brzmi jakby był w związku z braku laku.
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
A co jest złego w zalożeniach "jeśli będziemy razem"? Czy to zalozenie jest błedne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
[1=16fcd1ff0b24257bafb1730 1dac5f706a9d6f7ac_61da25a cd43dc;89057215]A co jest złego w zalożeniach "jeśli będziemy razem"? Czy to zalozenie jest błedne?[/QUOTE]Jak ktoś kogoś kocha to raczej nie mówi w ten sposób. No niby nigdy nie wiadomo, co będzie w przyszłości, ale bez przesady. W ten sposób wyraża się też swoje aktualne uczucia i intencje. Czyli "CHCĘ być z Tobą teraz i za 5 lat".
Jakby tak wszystko analizować to zawsze trzeba by się asekurować w stylu "w poniedziałek pójdę do pracy, jeśli dalej będę ją mieć, a potem do kina, jeśli go nie zamkną, a potem coś zjem, jeśli mnie nie będzie bolał brzuch". Kto tak mówi. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
(=^‥^=)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
lokalna gwiazda
|
To, że 21letni chłopak nie układa sobie w głowie życia z autorką jest dla mnie zupełnie zrozumiałe, bo ja w tym wieku żyłam chwilą. Nie znaczy to jednak, że mi na ówczesnym chłopaku nie zależało.
Nasze plany sięgały zazwyczaj następnego miesiąca. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Jadowita Żmija
|
To ze tak mowi nie oznacza ze nie traktuje cie powaznie bo ma racje. Nie wiadomo czy bedziecie wciaz razem za pol roku. Roznie w zyciu sie uklada.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Bez przesady. Koleś raczej realistycznie podchodzi do życia. Ile to już widziałam związków na zawsze które potrafiły sie skończyć z hukiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie zawsze zapalała się czerwona lampka, gdy ktoś po kilku randkach snuł jakieś odległe plany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Autorka faktycznie powinna sprecyzować, przy jakich tematach on tak mówi.
Jak kiedyś pisałam z takim typem, co po krótkiej znajomości wyjechał, czy myślę, że w przyszłości stworzymy szczęśliwy związek, to zerwałam z nim kontakt. Skąd miałam wiedzieć, co będzie między nami za jakiś czas? Mnie to na trochę toksyczne wygląda i zajeżdża desperacją. Po co komu takie określanie się? Za pół roku możemy nie żyć. Ale faktycznie, jakbym mówiła do chłopaka: "Hej, za pół roku wychodzi kolejna część Avengersów, pójdziemy?", a on mówi, że nie wie, czy za pół roku będziemy razem, to by mi przykro było. Jakby podkreślał, że raczej nie ma co się nastawiać na to, że nadal będą razem i sygnalizował jej, że właściwie ta relacja zmierza ku końcowi i nie jest dla niego ważna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.