![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
krótka historia
Czy są wśród was tacy / takie, którzy wciskacie swojego partnera w swoją wiarę albo w rodzinę? Usiłujcie tak robić?
Edytowane przez jacobson Czas edycji: 2022-06-16 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
uparta chmura
|
Dot.: krótka historia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nope.
Jeżeli będę poszukiwać partnera to z podobnymi wartościami i poglądami. Na siłę nie da się zmusić człowieka i nawet nie powinno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
A co masz na mysli pisząc "wciskacie"?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja nie.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Nie wiem co to znaczy "wciskacie".
Małżonek wszedl do mojej rodziny a ja weszlam do jego. On pojdzie na urodziny mojej sister a ja pojde z jego rodzicami na spacer. Czy to jest "wciskanie"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89259622]Nie wiem co to znaczy "wciskacie".
Małżonek wszedl do mojej rodziny a ja weszlam do jego. On pojdzie na urodziny mojej sister a ja pojde z jego rodzicami na spacer. Czy to jest "wciskanie"?[/QUOTE] To zależy. Jeżeli Tobie tak pasują te spacery dajmy na to, to OK. ale gdyby Ci nie pasowały, a on usilnie nalegał, to co byś zrobiła? Wtedy to byłoby wciskanie. ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- A czy w ogóle lubicie swoich teściów? Czy są tutaj osoby, nieważne kobiety, czy faceci, którzy nie lubią teściów, nie chcą z nimi przebywać i związek na tym nie cierpi? Partner / partnerka nie naciska, nie macie poczucia, że robicie coś złego, nie macie z tego powodu wymówek, awantur, cichych dni, ani też ciągnących się bóli głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Dziwne pytanie. Ciebie ktoś wciska, czy ty kogoś wciskasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tesciow lubię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Teściową bardzo lubię, z teściem wolę nie mieć większego kontaktu i mąż nie ma z tym żadnego problemu, odwiedza swojego ojca sam. Z moimi rodzicami widujemy się oboje, ale gdyby powodowałoby to jakiś dyskomfort u partnera to na pewno nie wymuszałabym jego obecności.
Kwestie religijne nas nie dotyczą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Jestem niewierząca, a mój partner tak. Kiedy odwiedzamy jego rodziców w święta, on idzie z mamą do kościoła a ja np czytam sobie w tym czasie książkę
Sent from my BV9800Pro using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
moi tesciowie sa mi obojetni,tzn mozna powiedziec ze nic do nich nie mam ,nawet lubie ale z daleka ,raz na pol roku spotkanie mi wystarczy
moj maz nie nalega na czestsze wizyty ,sam chodzi czesciej w odwiedziny kiedy ma ochote moi rodzice widzieli mojego meza 3 razy chyba,nie rozmawiaja w tym samym jezyku i nie mieszkaja w tym samym kraju co my wiec tu problem wciskania wogole nie istnieje nie wyobrazam sobie zebyktos mnie probowal zmuszac do wizyt u tesciow,obrazal sie robil ciche dni itp w tematach wizyt i tesciow(i innych czlonkow rodziny) uwazam ze nie powinno sie w zadnym wypadku wywierac nacisku na takie kontakty ,uwazam je za nieobwiazkowe do tworzenia szczesliwego zwiazku ps,co do religi jestem nie wierzaca i na partnerow wybieram osoby nie wierzace wiec ten problem wogole nie istnieje nie biore udzialu w obrzadkach religijnych nawet jesli dotycza najblizszej rodziny ,wyjatkiem jest pogrzeb ale wowczas takze nie ide na msze tylko zegnam osobe na cmentarzu Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2022-06-17 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
uff, na szczęście większość osób tutaj w wątku ma zdrowe podejście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest zdrowe podejście.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Nie, ale sama byłam wciskana "w rodzinę". Wizyty u matek wujków dziadków kuzynów cioć praktycznie co drugi weekend, a jeśli nie chciałam, to byłam nazywana "dzikusem" albo teksty typu "biorąc ze mną ślub brałaś ich w pakiecie".
Spotkania nie należały do najprzyjemniejszych. Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2022-06-18 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"No więc tak - ja ogólnie z teściową mam super kontakt, szczerze mówiąc to chyba lepszy niż z własną matką. Serio, szybciej zadzwonię do niej z problemem, niż do mojej matki. Ona też bardzo mnie lubi, często się widujemy nawet, jeśli np. Mój mąż pójdzie się spotkać z kolegami, to ja wpadam do niej na kawę. Wiele razy mi uratowała tyłek, ogółem jest naprawdę spoko babką. " Piszesz o tej samej tesciowej ? Znowu zaczynasz tworzyc nowa wersje starej historii |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że xfrida coś tam wyciągała, ale mam ją zablokowana - tak, pogadać, spotkać się z teściowa na kawę, czy obiad, wyjść na zakupy, luzik, spoko
![]() Ale ciągle spotkania z ciotkami, wujkami, babciami, kuzynami (których swoją drogą bardzo lubiłam), w taki sposób, że 2 weekendy w miesiącu byliśmy w trasie, bo trzeba jechać do tych i tych, a u tamtych to nie byliśmy już z miesiąc, w momencie kiedy ciągnę 2 kierunki studiów i pracę na cały etat - nope. Mi by wystarczyło spotkanie ze wszystkimi raz na 3 miesiące - święta jedne i drugie, ewentualnie jakiś grill, jak jest ciepło czy jakaś uroczystość, a nie targanie się co dwa tygodnie BO T R Z E B A ![]() Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
chyba zartujesz
jak ktos pisze w jednym watku to w innym kompletnie co innego to nie jest osmieszanie uzytkownika tylko zwracanie uwagi na to ze klamie( i to nie pierwszy raz w krotkim czasie) od kiedy powrocila na te forum po swojej przerwie w innym watku rowniez zaczela wymyslac i uwage zwrocila jej Ellen_Ripley tam nie wtracilas swoich 3 groszy i etykiecie i osmieszaniu uzytkownika moge ci podac linka jak nie zauwazylas ;-) sama powinnas upominac uzytkownikow ktorzy zmyslaja i zostaja na tym zlapani a nie tych ktorzy to wylapali |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
To jest niestety też nie pierwszy raz kiedy Tobie Xfrida ktoś zwraca uwagę za atak na innego użytkownika lub chamskie komentarze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym przypadku Xfrida ma zupełną rację, bo historia mijania się z prawdą (delikatnie mówiąc) tamtej wskazanej użytkowniczki jest długa i barwna. I zadziwia ta wyrozumiałość wobec jej poczynań. Nieraz jakiś użytkownik dostał nawet bana przyłapany na ewidentnych kłamstwach.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2022-06-19 o 23:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Krótka odpowiedz.
Każdy kto zwiąże się z drugą osobą, ktora ma nieporównywalnie mocniejsze więzi rodzinne a już w szczególności toksyczne typu maminsynek- coreczka, czy syndrom opuszczonego gniazda bedzie miał przechlapane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to, ze co drugi weekend trzeba było jechać do dziadków, wujów, ciotek, kuzynów to inna sprawa. Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tematu. Jestem ciekawa jak się takich dwoje dobierze rodzinnych, to jest im dobrze, bo się odnalezli, jak w korcu maku, czy też jest walka i przeciąganie liny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.