|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Depilacja laserowa
Cześć kobitki!
![]() Przymierzam się do zaczęcia zabiegów depilacji laserowej laserem diodowym light sheer, jednak mam parę obaw. Mam bardzo grube, gęste, mocno ciemne włoski i średnią karnację. Mam dosyć duży problem z owłosieniem, bo włoski odrastają mi już po 1 dniu od golenia maszynką. Raz spróbowałam depilacji woskiem w salonie i przyznam, że efekt utrzymywał się praktycznie 2 tygodnie, co było dla mnie dużym zaskoczeniem. Problemów hormonalnych na obecną chwilę brak, kiedyś jakieś tam były, ale są już w normie, a takie owłosienie mam niestety genetycznie. ![]() Czy przy takim stanie rzeczy efekt depilacji laserem będzie mi się utrzymywał? Proszę o wasze doświadczenia, bo sama nie wiem co robić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Depilacja laserowa
Cześć, bardzo długo sama się z tym zmierzałam od ponad dwóch lat. Porównując ceny odnośnie depilacji laserowej w salonie a w domu zdecydowałam się na kupno własnego depilatora braun silk expert pro 5, naoglądałam się, naczytałam i jestem już po 7 zabiegach, jestem bardzo zaskoczonaa efektami. W niektórych miejscach mam widoczne plamy bez owłosienia. Golę się raz w tygodniu w dniu zabiegu. W tygodniu korzystam z pellingu i szczotkowaniu skóry na sucho. Pod pachami połowy włosów już nie mam. Na nogach mam plamy bez włosów. Bikini tu gdzie zawsze wystawały włosy poza majtkami to było miejsce na którym mi najbardziej Zależało jestem pod ogromnym wrażeniem bo już się na nich praktycznie pozbyłam włosów. Wiadomo, że bikini głębokie jest bardziej wymagające dlatego uważam, że seria 13 zabiegów w instrukcji nie pomoże na bikini. Ale z miejsc pobocznych bikini jestem pod ogromnym wrażeniem. Włosów jest mniej, wolniej odrastają, nie wrastają. Jestem w szoku. Dodam, że przed zabiegami moje włosy były grube, wrastające, czarne, po goleniu zwykłą maszynką po kilku godzinach już mi wyrastały włosy, miałam ich bardzo dużo, duży kompleks plamek czarnych pod pachami. Z czystym sumieniem mogę polecić ten depilator. Sama depilacja była bezbolesna, później z zwiększeniem mocy zaczęło trochę mnie piec. Ale nie żałuję kupna. Wiem że w salonie lasery są mocniejsze ale i bardziej bolesne. W domu wykonanie takiego zabiegu jest bardziej komfortowe. Szczerze bardzo polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Nie macie po tym problemów ze skórą?
xx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2024-09-05 o 16:01 Powód: reklama po edycji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Jeśli masz laser możesz spróbować sama lub skorzystać z salonu depilacji laserowej xxx jeśli zabieg się nie powiedzie. Na pewno mają lepszy sprzęt i co najważniejsze doświadczenie.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2024-10-22 o 08:11 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Cześć! Codzienne golenie brody to był koszmar â skóra podrażniona, czas stracony. Postanowiłem spróbować depilacji laserowej xxx w Poznaniu. Po pełnym kursie moja skóra jest gładka, a zarost to przeszłość. Zabiegi szybkie, bez bólu, dzięki laserowi FENIX FireFly. xxxx Teraz nie marnuję czasu na maszynkę i czuję się pewniej.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2025-04-22 o 09:28 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Depilacja laserowa dla mnie to świetna opcja ! Zdecydowałam się już dawno i jestem mega zadowolona. Raz na zawsze odstawiłam maszynki... Także według mnie warto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Też robiłam kilka lat temu depilacje laserową Vectusem i jestem w szoku, że po siedmiu zabiegach efekt utrzymuje mi się niemal permanentnie, może zaczęły mi odrastać jakieś pojedyncze ciemniejsze włoski. Jeden z bardziej udanych zabiegów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.