|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Badania słuchu
Kilka lat temu nagle bez przyczyny utrata słuchu w jednym uchu. Oczywiście badania - ale lekarz nie dał mi do ręki żadnych wyników jedynie je ze mną omówił. Teraz potrzebuje zaświadczenia o utracie słuchu do zakładu pracy. Jakie badania wykonać? Planuje się udać do audiologa/laryngologa ale chciałabym mieć już w ręce jakieś niezbędne wyniki badań żeby nie odesłał mnie z kwitkiem do czasu wykonania zleconych przez niego badań.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Badania słuchu
Należy udać się do tego lekarza i poprosić o kopię dokumentacji. Ja potrzebowałam takich dokumentów jedynie do celów orzeczniczych, jednak po konkretniejsze wyniki słuchu warto udać się do audiologa, otolaryngologa, jest to specjalista ściśle zajmujący się słuchem, wykonuje dokładniejsze badania. Jeśli potrzebny jest opis badania, w celu przedstawienia pracodawcy, czy lekarzowi medycyny pracy, a wynik badania by nie wystarczał, specjalista również nie powinien robić problemów i wystawić taki kwitek. Powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.