|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() ginekolog pół roku przed 18 urodzinami bez rodzica
witam, zna ktoś ginekologa w okolicach dolnegoślaska który przyjąłby osobe nieletnia na wizyte (może byc prywatnie) bez rodzica. Nie chodzi o ciąze ani tabletki, tylko o calkowity brak miesiaczki a rodzice nie sa chetni aby isc ze mna,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: ginekolog pół roku przed 18 urodzinami bez rodzica
A zgoda pisemna? Może by podpisali gotowy papierek? Nie muszą wtedy iść osobiście.
Też miałam kiedyś problemy ze swoimi rodzicami. Nawet zgody podpisać mi nie chcieli. Zwróciłam się wtedy do lekarza o pomoc i mieli postępowanie w sądzie rodzinnym, mogłam od wtedy się leczyć. Tylko w sądzie czasami to się tak wlecze, że może zająć parę miesięcy, nawet te pół roku... Generalnie dla lekarzy zgoda to też jest taki pupochron, nie wiem czy ktokolwiek by się zdecydował bez zgody leczyć. Jak rodzice są nienormalni (a jak nie wyrażają zgody, to można się spodziewać takiej opcji), to mogą pociągnąć lekarza do odpowiedzialności karnej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.