|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzieć o sytuacji z ex?
Czy powiedzialybyscie partnerowi ?
Spotykam się z innym od kilku mcy, ale dopiero od kilku tygodni tak bez myślenia o byłym (on chciał wrócić i ja się wahałam ) teraz to juz przeszłość , kiedy jeszcze byliśmy razem wzięliśmy pieska . Ex Zapytał mnie dwa dni temu czy mogę mu dawać pieska raz na jakiś czas, ale ja powiedziałam ze raczej nie chciałabym (właśnie przez takie spacery w zeszłym roku chciał do mnie wrócić, a ja nie mogłam przestać o nim myslec i zacząć na „nowo”). Podczas tej rozmowy Byłam spokojna , powiedziałam ze jest to dla mnie zbyt ciezkie , ze bardzo go kochałam i nie jest to dla mnie dobre. Poza tym pieskowi tez to będzie mieszkać w głowie i wiem ze będzie za nim tęsknić , bo będzie jej się kojarzył tylko z zabawa , spacerami i atencja której ja nie zawsze mogę jej dać . On na to odp ze ja mu robie pod górkę. Zaczął mnie krytykować itd wyszedł (bo był na chwilkę na moja prośbę aby wymienić mi zamek - mieszka niedaleko i Ja tez mu nie raz pomagalam) teraz wiem ze nie powinnam była go o to w ogóle prosić, ale w zamian zrobiłam tez kolacje taka co lubi. Wyszedł „w☠☠☠☠io**” i tylko napisał mi SMS po kilku minutach ze nie wybaczy mi tego . Bardzo się tym przejęłam , nie mogłam spać . Od dwóch dni mam spuchnięte oczy. Nowy chłopak pyta jak się czuje itd.. i teraz czy lepiej nic nie wspominać o tej sytuacji i mówić ze jest Ok , tylko zmęczona jestem praca czy może jednak powiedzieć co się wydarzyło…? Bije się z myślami, bo ja raczej nie rozmawiam z nim o ex ale teraz faktycznie aż dostałam migreny i odbija się to na moim zdrowiu, wyglądzie i samopoczuciu ![]() Dziękuje z góry !
WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=663546 Edytowane przez gabi188 Czas edycji: 2024-02-26 o 09:48 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Powiedzieć o sytuacji z ex?
Cytat:
To jest tak absurdalna drama że aż oniemiałam. Kobieto, pies to nie dziecko. Twój były to nie jego ojciec. Zwierze ma właściciela , ciebie i to jest koniec tematu w kwestii opieki wymiennej jak przy jakiejś rodzinie paczłorkowej. A Ty się ogarnij, masz własnego chłopa a byłego zapraszasz na wymianę zamka z kolacyjką jaką lubi. No proszę Cię. A te płacze przez 2 dni do zapuchniętych oczu to serio nie wiem o co? Bo były wyszedł? To chyba dobrze? Niech idzie w cholerę i więcej nie wraca.
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Ciężka sytuacja. Moim zdaniem, może fajnie byłoby porozmawiać z obecnym partnerem o tym co się stało. To pokaże, że mu ufasz i chcesz budować związek na otwartości. Nie musisz wchodzić w mega detale, ale powiedzenie, że coś cię mocno dotknęło i że możesz potrzebować trochę wsparcia, to może być dobre. Ważne, żebyś czuła się bezpiecznie mówiąc o tym. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze!
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
wez sie ogarnij i przestan przyjmowac ex faceta kolacjami w twoim domu
plakanie przez dwa dni sugeruje ze jeszcze ci milosc do niego nie przeszeszla wiec nie wiem po co sie pakujesz w nowa relacje.... nic bym nie mowila nowemu facetowi to tylko sprawi ze on poczuje sie niepewnie (i slusznie ) moim zdaniem to tylko spieprzy twoja nowa relacje i nic dobrego do niej nie wniesie
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Ile macie lat?
komplikujesz sobie życie na własne życzenie. Nie mów obecnemu o tej sytuacji i że zaprosiłaś do siebie eksa na wymianę zamków i kolacyjkę (co pomyślałabyś sobie gdyby on tak zaprosił do siebie swoją eks, byłoby fajnie co nie?). Weź się w garść, ogarnij i daj sobie spokój z poprzednim facetem, zajmij się nowym związkiem a jak ciągnie Cię do atencyjnego byłego to daj spokój obecnemu facetowi zamiast wypłakiwać oczy za innym. Graj tak na dwa fronty, to skończysz sama z pieskiem.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam się do dziewczyn, które mają wtf. Tak, powiedz obecnemu, że zrobiłaś eksowi ulubioną kolacyjkę w zamian za wymianę zamków, to cie kopnie w d... i słusznie. Ogarnij się, bo na razie sama nie wiesz czego chcesz chyba
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Jakby mi facet powiedział, że jeździ wymieniać zamki w jej mieszkaniu i za to dostaje od niej kolacyjki, to bym mu zasadziła takiego kopa na do widzenia, że by pod tymi drzwiami ex wylądował i już mógł tam zostać.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Straszna z Ciebie kombinatorka. A pies robi w tym za alibi. Szkoda, że obecny facet nie wie, że jest tylko plastrem.
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szkoda mi chłopaka, bo nawet nie wie w jaką minę się pakuje. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
A były ci musiał wymieniać zamek, bo...?
Tu nie chodzi o to, że się widujesz z eksem, pomijając fakt, że płaczesz potem dwa dni z jakiegoś powodu. Ale o to, że to nie jest jakaś super wyspecjalizowana przysługa. Każdy człowiek potrafi wymienić zamek. Byłoby mi przykro, gdyby mój facet poprosił swoją byłą, a nie mnie. (Byłoby dziwne, że nie umie sam, no ale ok, no nie umie.)
|
|
#12 |
|
(=^‥^=)
|
Tak, powiedz mu. Facet powinien wiedzieć o Twoich schadzkach z eks.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Wtf, z jednej strony budujesz sobie bardzo dobre stosunki z ex (on ci zamek, ty mu kolacyjke, ogólnie najwidoczniej macie ze sobą dobry kontakt), ale jak prosi cię o psa to już jest nagle za wiele bo jeszcze zatęsknisz i do niego wrócisz?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

To chyba dobrze? Niech idzie w cholerę i więcej nie wraca.
komplikujesz sobie życie na własne życzenie. Nie mów obecnemu o tej sytuacji i że zaprosiłaś do siebie eksa na wymianę zamków i kolacyjkę (co pomyślałabyś sobie gdyby on tak zaprosił do siebie swoją eks, byłoby fajnie co nie?). Weź się w garść, ogarnij i daj sobie spokój z poprzednim facetem, zajmij się nowym związkiem a jak ciągnie Cię do atencyjnego byłego to daj spokój obecnemu facetowi zamiast wypłakiwać oczy za innym. Graj tak na dwa fronty, to skończysz sama z pieskiem.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.