|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dziwne limfocyty w morfologii
Hej dziewczyny,
Mam do Was pytanie. Robiłam ostatnio morfologię, która zawsze była bardzo dobra. Nigdy nie miałam żadnych odchyleń. W obecnej wynik mnie zaniepokoił, lekarz kazał powtórzyć badania za miesiąc, ale niczego więcej się nie dowiedziałam, wizyta do specjalisty niestety to w moim mieście pół roku czekania (prywatnie). Czy miałyście kiedyś do czynienia z tym, żeby limfocyty były strasznie niskie? Mam na myśli 8 razy niższe niż dolna granica? W składzie procentowym norma referencyjna w moich badaniach to 20% - 45%, a ja mam 2,5%. Do tego nieznacznie poza górną granicą neutrocyty. Czy ja mam się czym mocno martwić? Choruję na Hashimoto, biorę leki, ale nigdy wyniki nie były tak odchylone, zawsze morfologia była w widełkach. Ostatnimi czasy miewam zawroty głowy, jakieś cykliczne afty w buzi, robi mi się słabo i czasem no są te siniaki w sumie nie wiem skąd. Oprócz tego nic mi nie jest. Co ja mogę zrobić, żeby nieco wpłynąć na ten wynik? Byłabym wdzięczna za odpowiedzi. Edytowane przez Michalina2024 Czas edycji: 2024-08-06 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziwne limfocyty w morfologii
Cytat:
![]() Tutaj dosłownie każdy może napisać Ci wszystko, i co Ci z tego przyjdzie? Nic. Bo ani nie zweryfikujesz, czy ten ktoś jest lekarzem, czy miał podobne wyniki, ani czy wie o czym pisze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziwne limfocyty w morfologii
Google pokazuje wiele możliwości, jeśli chodzi o obniżone limfocyty, ale tylko lekarz może znaleźć przyczynę. Jedyna rzecz, którą mogę zasugerować - to nie czekanie pół roku na kolejną wizytę, nawet jeśli musiałabyś pojechać do innego miasta. Sprawdzaj też opinie o lekarzach - jeśli są negatywne, nie warto brać takiej osoby pod uwagę. Jeśli są pozytywne: warto doczytać, czy to opinie za to, że lekarz był miły i się uśmiechał, czy trafnie postawił diagnozę/zlecił dodatkowe badania itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.