|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
spóźniający się okres po pierwszym razie
hejka dziewczyny, jakoś pod koniec lipca miałam swój pierwszy raz z chłopakiem, to bylo jakoś dzień po okresie. uprawialismy seks przez chwile z zabezpieczeniem, potem sobie odpuściliśmy bo byłam zmęczona. mój cykl trwa zazwyczaj 28 dni chyba że coś się stało to jest w stanie spóźnić się że dwa dni lub więcej. 23 sierpnia powinnam dostać okres, tydzień przed okresem miałam problemy w domu i kłótnie, przy których było dużo stresu. myślicie że to od tego mi się spoznia? pms miałam normalnie i bolał mnie brzuch tak jak normalnie. wydzielina mnie myli, bo raz jest taka Mleczno biała jak przed okresem a kilka godzin później przezroczysta. zaczęłam się martwić czy nic się nie dzieje, boli mnie prawy jajnik gdy np sikam. dzięki za odp<3
Edytowane przez zuzazuzka6 Czas edycji: 2024-08-27 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: spóźniający się okres po pierwszym razie
Wszystko jest możliwe... Raczej wątpię byś zaciążyła, ale już sporo czasu minęło, więc na luzie można sprawdzić się testami ciążowymi. Zawsze jak chcesz mieć lepszą pewność to podobno są testy apteczne, gdzie nacinasz kawałek skóry i kropelki krwi wciskać w taką pipetkę i przelewasz ją na test. To są chyba najbardziej czułe testy dostępne na rynku (oczywiście pomijając testy z krwi w lab). Będziesz mieć spokój na głowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: spóźniający się okres po pierwszym razie
Jak nadal się opóźnia, to po prostu zrób test.
Zależy czy naprawdę nie zdarzają się nigdy trochę krótsze cykle, który dzień cyklu przypadał na ten "mniej więcej tydzień po okresie" - bo u części kobiet okresy bywają 2-dniowe, u części tygodniowe, to nie jest bez znaczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.