Czy taki zwi±zek ma przysz³o¶æ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2025-01-05, 10:42   #1
lostinworld
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Czy taki zwi±zek ma przysz³o¶æ?

Hej!
Mam 41 lat i od kilku lat jestem w zwi±zku z mê¿czyzn± po rozwodzie. Nie mieszkamy razem.
Ostatnio coraz czê¶ciej zaczynam czuæ, ¿e to, co mam jest ca³kowicie bez sensu. Nawet nie wiem od czego zacz±æ.
Jaki¶ czas temu przyzna³ mi siê, ¿e bêd±c gdzie¶ samemu na mie¶cie pozna³ jak±s kobietê i pisa³ z ni±. Moje w±tpliwo¶ci tak przekrêci³, ¿e przecie¿ ja zawsze chcia³am zwi±zku z którym jest zaufanie, wolno¶æ, autonomia itp, ¿e generalnie mamy mieæ swoje ¿ycie, ale siê wspieraæ itd. Podsumowa³ to tak, ¿e pisa³ o rzeczach niewa¿nychi ¿e nigdy by mnie nie zdradzi³.
Od tego momentu co¶ we mnie umar³o.
Ponadto bardzo zmieni³a siê dynamika naszego zwi±zku.
Wcze¶niej pomieszkiwali¶my u siebie, ja kiedy¶ mieszka³a u niego przez 2 miesi±ce. Sam wielokrotnie wcze¶niej mówi³ o tym, ¿e chcia³by razem zamieszkaæ, ale ostatnio to siê zmieni³o, ¿e lubi mieæ swoj± przestrzeñ, lubi spêdzaæ czas raz na jaki¶ czas sam itd.
Teraz tylko przyje¿dzam do niego na noc, rano idê do pracy, potem do siebie.
Poza tym ostatnio jest jaki¶ rozkojarzony, nie rozstaje siê z telefonem, kiedy¶ nie mia³ problemu, ¿eby zostawiæ go ko³o mnie wychodz±c do toalety,
Ja zaczê³am robiæ dok³adnie to samo i czekam na reakcjê, czy zauwa¿y.
W tym tygodniu ju¿ mi zapowiedzia³, ¿e zamierza dwa razy sam gdzie¶ wyj¶c, i sam z siebie zacz±³ siê denerwowaæ, ¿e czemu on mi siê t³umaczy...
Co do samej jego postaci- facet po rozwodzie, z dzieckiem, trochê skrzywdzony, albo tak siê przedstawia, mówi, ¿e nigdy ju¿ rodziny zak³adaæ nie zamierza- dla mnie ok, bo sama nie lubiê dzieci, ale chcê czuæ, ¿e mam z kim¶ przysz³o¶æ.
Trochê manipuluj±cy- w stosunku do by³ej ¿ony nie zachowywa³ siê zawsze fair.
Co trzeba mu oddaæ- nigdy nie obrazi³ mnie, bardzo mnie kompelmentuje, stosunkowo czêsto gdzie¶ wychodzimy w porównaniu do innych par.
G³ówny jego poroblem polega na tym, ¿e czêsto jakiês moje pytania traktuje jako zamach na w³asn± wolno¶æ, przy czym nigdy nie ogranicza³am go, on mnie te¿ w zasadzie te¿ nie, choæ zdarza³o mi siê zrezygnowaæ z czego¶, ¿eby nie robiæ mu przykro¶ci.

To bardzo ma³y wycinek obrazu, któy przedstawi³±m, ale mo¿ê kto¶ z Was odnajdzie jak±¶ analogiê do swojego ¿ycia...

Po prostu czujê, ¿e on nie chce ju¿ ¿ony/partnerki do ¿ycia, tylko chce kogo¶ mieæ, ¿eby siê przytuliæ, spêdziæ czas itd. I to jest oczywi¶cie wa¿ne, ale ja chyba chcê jakiego¶ zobowi±zania, pewno¶ci i bezpieczeñstwa, niekoniecznie mam na my¶li ma³¿eñstwo, bo z tym te¿ bywa ró¿nie, ale chcê czuæ, ¿e mój partner jest lit± ska³±, a chor±giewk± na wietrze...

Trochê siê otworzy³am, dziêkujê za uwagê.
lostinworld jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-01-07, 10:01   #2
Aelora
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 379
Dot.: Czy taki zwi±zek ma przysz³o¶æ?

Moim zdaniem ma kogo¶ na boku albo kontynuuje znajomo¶æ z tamt± kobiet±, st±d to nag³e pragnienie wolno¶ci, ukrywanie telefonu, samotne wyj¶cia. Nie czekaj na jego reakcjê, bo widaæ ¿e Ciê to gryzie dlatego za³o¿y³a¶ tu w±tek, tylko porozmawiaj z nim o swoich odczuciach i przysz³o¶ci tego zwi±zku. Mo¿esz tak czekaæ na jego reakcjê tygodniami i miesi±cami, bêdziecie siê nawzajem domy¶laæ o co chodzi, a¿ zwi±zek siê rozpadnie.
Aelora jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-01-07, 10:23   #3
skara
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 495

Moim zdaniem nie dostajesz i nie dostaniesz w tym zwi±zku tego czego chcesz. On siê wycofuje, w sumie niewa¿ne z jakiego powodu. Wa¿ne ¿e nie czujesz siê z tym dobrze. Porozmawiaæ zawsze warto, ale moim zdaniem nic z tego nie bêdzie.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-01-07, 10:44   #4
Eri_Sa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 198

Cytat:
Napisane przez skara Poka¿ wiadomo¶æ
Moim zdaniem nie dostajesz i nie dostaniesz w tym zwi±zku tego czego chcesz. On siê wycofuje, w sumie niewa¿ne z jakiego powodu. Wa¿ne ¿e nie czujesz siê z tym dobrze. Porozmawiaæ zawsze warto, ale moim zdaniem nic z tego nie bêdzie.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Zgadzam siê.
Eri_Sa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-01-07, 11:21   #5
pseudofeministka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 527

Cytat:
Napisane przez lostinworld Poka¿ wiadomo¶æ
Hej!
Mam 41 lat i od kilku lat jestem w zwi±zku z mê¿czyzn± po rozwodzie. Nie mieszkamy razem.
Ostatnio coraz czê¶ciej zaczynam czuæ, ¿e to, co mam jest ca³kowicie bez sensu. Nawet nie wiem od czego zacz±æ.
Jaki¶ czas temu przyzna³ mi siê, ¿e bêd±c gdzie¶ samemu na mie¶cie pozna³ jak±s kobietê i pisa³ z ni±. Moje w±tpliwo¶ci tak przekrêci³, ¿e przecie¿ ja zawsze chcia³am zwi±zku z którym jest zaufanie, wolno¶æ, autonomia itp, ¿e generalnie mamy mieæ swoje ¿ycie, ale siê wspieraæ itd. Podsumowa³ to tak, ¿e pisa³ o rzeczach niewa¿nychi ¿e nigdy by mnie nie zdradzi³.
Od tego momentu co¶ we mnie umar³o.
Ponadto bardzo zmieni³a siê dynamika naszego zwi±zku.
Wcze¶niej pomieszkiwali¶my u siebie, ja kiedy¶ mieszka³a u niego przez 2 miesi±ce. Sam wielokrotnie wcze¶niej mówi³ o tym, ¿e chcia³by razem zamieszkaæ, ale ostatnio to siê zmieni³o, ¿e lubi mieæ swoj± przestrzeñ, lubi spêdzaæ czas raz na jaki¶ czas sam itd.
Teraz tylko przyje¿dzam do niego na noc, rano idê do pracy, potem do siebie.
Poza tym ostatnio jest jaki¶ rozkojarzony, nie rozstaje siê z telefonem, kiedy¶ nie mia³ problemu, ¿eby zostawiæ go ko³o mnie wychodz±c do toalety,
Ja zaczê³am robiæ dok³adnie to samo i czekam na reakcjê, czy zauwa¿y.
W tym tygodniu ju¿ mi zapowiedzia³, ¿e zamierza dwa razy sam gdzie¶ wyj¶c, i sam z siebie zacz±³ siê denerwowaæ, ¿e czemu on mi siê t³umaczy...
Co do samej jego postaci- facet po rozwodzie, z dzieckiem, trochê skrzywdzony, albo tak siê przedstawia, mówi, ¿e nigdy ju¿ rodziny zak³adaæ nie zamierza- dla mnie ok, bo sama nie lubiê dzieci, ale chcê czuæ, ¿e mam z kim¶ przysz³o¶æ.
Trochê manipuluj±cy- w stosunku do by³ej ¿ony nie zachowywa³ siê zawsze fair.
Co trzeba mu oddaæ- nigdy nie obrazi³ mnie, bardzo mnie kompelmentuje, stosunkowo czêsto gdzie¶ wychodzimy w porównaniu do innych par.
G³ówny jego poroblem polega na tym, ¿e czêsto jakiês moje pytania traktuje jako zamach na w³asn± wolno¶æ, przy czym nigdy nie ogranicza³am go, on mnie te¿ w zasadzie te¿ nie, choæ zdarza³o mi siê zrezygnowaæ z czego¶, ¿eby nie robiæ mu przykro¶ci.

To bardzo ma³y wycinek obrazu, któy przedstawi³±m, ale mo¿ê kto¶ z Was odnajdzie jak±¶ analogiê do swojego ¿ycia...

Po prostu czujê, ¿e on nie chce ju¿ ¿ony/partnerki do ¿ycia, tylko chce kogo¶ mieæ, ¿eby siê przytuliæ, spêdziæ czas itd. I to jest oczywi¶cie wa¿ne, ale ja chyba chcê jakiego¶ zobowi±zania, pewno¶ci i bezpieczeñstwa, niekoniecznie mam na my¶li ma³¿eñstwo, bo z tym te¿ bywa ró¿nie, ale chcê czuæ, ¿e mój partner jest lit± ska³±, a chor±giewk± na wietrze...

Trochê siê otworzy³am, dziêkujê za uwagê.
To jest wlasnie kwestia tych wyborow, ktorych dokonujemy i to na co sie godzimy. Po tym co piszesz umowilas sie jednoznacznie na konkretny uklad. On jasno powiedzial ze nie chce zwiazkow, nie chce zakladac rodziny etc.. Mimo, ze ja mam podejscie podobne do Twojego (chociaz ja nie trafilam na mezczyzne, ktoremu taka forma bycia razem by odpowiadala), to nie ma co sie czarowac, ale to nie jest klasyczne podejscie do zwiazkow. Ma³zeñstwa sie rozpadaja, gdzie ludzie mieszkaja razem, maja dzieci i zobowiazania, a co dopiero w takiej sytuacji.. Moze jemu tez potrzeby sie zmienily i jednak chce tej relacji, gdzie mieszka sie razem, a wie jakie Ty masz podejscie do tego itd. Generalnie nie ma co wrozyc z fusow.

Porozmawiaj z nim szczerze jak on to widzi, z czego wynika zmiana jego zachowania i jak on to widzi dalej.

Jezeli jego postawa Ci nie odpowiada, cos Ci w niej przeszkadza, przeszkadz Ci to, ze sam chce wychodzic, ze wasze spotkania wygladaja jak wygladaja - to po prostu mu to powiedz. Ale moim zdaniem, to slabo wyglada, po tym co napisalas. Jedynie co mozesz zrobic, to nie godz sie na takie traktowanie, nie daj z siebie zrobic opcji rezerwowej, z ktora spotyka sie wtedy kiedy ma na to ochote i czas.

Dok³adka: Perfumy, minera³y, podk³ady, hybrydy, kosmetyki do w³osów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2025-01-07 12:21:49

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.