|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kociara z psiarzem - on nie chce zakończyć relacji
Hej.
Piszę tutaj chyba głównie po to, żeby się wygadać. W sumie nie wiem od czego zacząć, może najpierw od najistotniejszego - jestem świeżo po 30, do niedawna singielka, mam 6 kotów, pracuję zawodowo z kotami po przejściach, jestem też behawiorystką. Zasadniczo wokół kotów kręci się znaczna część mojego życia, tak wyszło, tak wybrałam. Moje koty są dla mnie bardzo ważne. 3 miesiące temu poznałam fajnego faceta. Wszystko hyłoby idealnie, gdyby nie był psiarzem. Nie ukrywam, nie przepadam za psami. Nie darzę ich nienawiścią, mogę pogłaskać, chwilę się pobawić, ale po prostu nie mój vibe. Nigdy nie chciałam mieć psa, nie chcę mieszkać z psem, nie chcę spędzać z psami całych dni, chodzenie na spacery niezależnie od pogody i psia energia to też po prostu nie moja bajka. Moje koty boją się psów, jedna z kotek jest chora na serce, wszystkie są nosicielami wirusa, który może powodować fipa (a czynnikiem zapalnym może być długotrwały stres). Nie zafunduję im psa w domu. Na początku nasza relacja była raczej koleżeńska, z czasem przerodziła się w coś więcej. Natomiast ja to „coś więcej” zdecydowanie hamuję. Z jednego powodu - facet ma psy. Niestety, nie panuje nad nimi. Lizanie po twarzy, skakanie na ludzi, szczekanie. Tak, wiem, mają do tego prawo, chociaż uważam, że mógłby z nimi popracować. Uważam, że to relacja bez przyszłości. Nie chcę krzywdzić ani swoich kotów, ani siebie, ani jego, ani tych psów. Powiedziałam mu to. Od tygodnia nie może się z tym pogodzić. Ciągle smsy, nawet w nocy, telefony, nachodzenie w pracy. Ostatnio stwierdził że jestem bez serca bo „nienawidzę psów” a pies to „przyjaciel człowieka”. Jak do niego trafić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kociara z psiarzem - on nie chce zakończyć relacji
Ale po co do niego trafiać? Poprosić, by uszanował Twoją decyzję niezależnie od powodów, podsumować argumenty tak jak nam tutaj i zakończyć temat, ignorując dalsze dywagacje
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie. Tu nawet nie ma o czym dyskutować skoro facet sugeruje że jesteś złym/dziwnym człowiekiem bo lubisz inne zwierzęta niż on. To tylko 3 miesiące, na pewno byłoby mnóstwo spięć z tego powodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
To bez znaczenia czy on lubi psy, koty, czy patyczaki, bo „ Od tygodnia nie może się z tym pogodzić. Ciągle smsy, nawet w nocy, telefony, nachodzenie w pracy”- to jest problem, a ty nie trafiaj do niego, tylko pana zablokuj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Amen.
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z drugiej - twoje powody niechęci do faceta wydają sie absurdalne u podstaw i trochę się nie dziwie, że facet który ewidentnie cię lubi nie może przeprocesować odrzucania go tylko dlatego, że lubi psy. Ty chcesz sie wiązać z człowiekiem czy ze zwierzakami? Wygląda to tak jakbyś była niezdrowo zafiksowana na kotach/psach i traktowała to jako jakąś wojne plemienną. No ale tak czy inaczej kompromisu z tego między wami nie będzie, więc cóż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale jeśli jej koty nie lubią psów, ona sama nie lubi psów, to co miałaby zrobić? Czekać, aż koty i pies umrą by zamieszkać z partnerem? Oddać zwierzęta do schroniska w imię wielkiej miłości? Te zwierzęta są teraz częścią ich żyć i na tym trochę też polega odpowiedzialność za nie, by umieć się do nich dostosować - jeśli nie ma szansy na psa, to nie ma szansy na psa, a chłopak już teraz ma taki bagaż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
napisz mu ze nie zyczysz sobie jego nachodzenia i prosisz zeby wiecej do ciebie nie pisal bo zglosisz nekanie na policje ps,ja tez wole psy od kotow ale jego zachowanie jest szokujace
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez havarti Czas edycji: 2025-02-05 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że autorka jest tak samo zakręcona na punkcie kotów, jak i koleś psów. To że psy skaczą czy liżą go po twarzy, to nie kwestia niepanowania – może on tak po prostu lubi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Minoko Czas edycji: 2025-02-11 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.