|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Keratyna na przerzedzenia?
Moze nie jest to dobry sposob na lysienie, ale co sadzicie o nakladaniu plynnej keratyny bezposrednio na skore glowy najlepiej po jej peelingu ?
Czy to pomogloby na ZAGESZCZENIE wlosow ? Plynna keratyna to jest cudo, jedyne co uratowalo moje gumowate pozbawione zycia, niemozliwe do ulozenia wlosy po licznych przebojach, w tym wielokrotne rozjasnianie,. Pisalam w innym watku jak stosowalam i jaka konkretnie keratyne na moje wlosy ale wpadlam tez wlasnie na taki pomysl,ze przeciez to podstawowy budulec wlosow wiec moze po uprzednim peelingu skory glowy warto byloby zaryzykowac i wmasowywac go w skore wlosow na porost ? W zasadzie na to zageszczenie bo w porownaniu do tego co mialam kiedys, teraz moje wlosy, co prawda sa sprezyste i lejace ale dosc rzadkie. Nie marze juz o burzy wlosow, nie lysieje jeszcze ale widac roznice, przerzedzenia. Nie boje sie o przetluszczenie, bo po wyschnieciu wlosy sa odbite u nasady i blyszczace a poza tym sa swieze przez dluzszy czas; Narazie mysle czy warto, wiem ze na pewno nie moge sobie pozwolic na wolne w pracy a nie ma sensu tracic olejku gdy mam tylko jeden dzien wolny i nie zawsze tez siedze w domu, bo musze nadrobic rozne sprawy i wyjsc w teren. Olejek ktory kupowalam, jest dosc drogi, a poza tym zastanawiam sie, czy mozliwe jest, ze przy czestym nakladaniu na skore glowy pojawia sie jakies problemy skorne? Moze ktos z Was ma pojecie a najlepiej doswiadczenie i moglby sie nim podzielic? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Keratyna na przerzedzenia?
Możesz spróbować, ale wydaje mi się że to bardziej zadziała jako odżywka niż przyspiespieszacz porostu. Z innych rzeczy możesz spróbować kolagenu do picia lub w tabletkach i ewentualnie jakieś wcierki na porost typu banfi lub satwa
---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Ja mam od dłuższego czasu problem, włosy cienkie jak wata, łysienie androgenowe. Od lekarza dostałam wcierke finasteryd +minoksidil+ bimatoprost. Używam już pół roku i widzę efekt, włosy odrastają i nie mam już prześwitów ale żeby odrosły na długości muszę jeszcze sporo poczekać. W międzyczasie z przerwami pije sok z pokrzywy, lykam drożdże w tabletkach, pije kolagen i używam wcierek typu banfi przed myciem głowy, raz na tydzień lub troszkę dłużej używam peelingu kwasowego. Włosy suszę suszarka ponieważ ostatnio się dowiedziałam że lepiej suszyć bo w wilgotnych włosach stwarza się idealne środowisko dla grzybów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.