|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Granice
Hej,mam 20 lat jestem z moim chłopakiem od 2 miesięcy a znamy się od pół roku, za każdym razem kiedy się widzimy on bardzo naciska na nocowanie u niego, nie mam pojęcia dlaczego ale nie czuje się jeszcze gotowa i wolałabym po prostu po randce wrócić do domu, ale on robi o to kłótnie ostatnio nawet dowiedziałam się że rozmawiał o tym z każdym ze swoich przyjaciół i nazwali mnie dziecinną i nienormalną. Może i to śmieszne ale powinnam odpuścić? Martwi mnie w zasadzie tylko to że nie szanuje mojego wyraźnego nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Granice
Bardzo toksyczne że powołuje się na zdanie swoich znajomych a oni nazywają Cię w taki sposób, bo nie chcesz czegoś zrobić, zero szacunku.
Jemu możesz wprost powiedzieć, że nie czujesz się gotowa i masz do tego prawo, jeśli tego nie rozumie wiej od niego. Z nim jest problem, nie z Tobą, bardzo źle się zapowiada ten związek skoro facet na wstępie robi takie dramy i nie szanuje granic. Edytowane przez Aelora Czas edycji: 2025-06-16 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jeśli Ci to nie pasuje to się nie zmuszaj. Nie ma jednego poprawnego terminu na takie rzeczy, każdy indywidualnie do tego podchodzi. Nie musisz też uprawiać z nim seksu ani grać w brydża, jeśli nie masz ochoty lub jest dla ciebie za wcześnie. A jak nie rozumie słowa nie, to po prostu się z nim rozstań. Lepiej być samej niż z byle kim.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jak nie potrafi zrozumieć nie, tylko robi kłótnie i obgaduje cię przed znajomymi, to na pewno nie powinnaś się z nim spotykać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
proba wymuszenia okreslonego zachowania poprzez ponizanie ,obgadywanie i wywolywanie klotni bardzo zle rokuje na przyszlosc na twoim miejscu przemyslalabym porzadnie czy jest to dobry pomysl aby kontynuowac ta znajomosc .mowiac szczerze gdybys byla moja przyjaciolka lub corka to doradzalabym ci zakonczenie zwiazku
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Nigdy nie odpuszczaj i się nie zmuszaj do czegoś, z czym się nie czujesz komfortowo! Masz prawo powiedzieć nie i tyle, szczególnie widząc jego reakcję - trochę jakby Twoja intuicja cię przed nim chroniła. Bo to nie wygląda dobrze, jeśli ktoś wywiera na Tobie taką presję, w taki sposób rozmawia ze swoimi znajomymi o Tobie - to nie wróży nic dobrego. On się nie zmieni na lepsze, to duży red flag i jeśli w tak prostej sytuacji jak nocowanie się tak zachowuje, to nie chciałabym wiedzieć co będzie dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jeśli facet robi ci jazdy o to, że nie czujesz sie gotowa to facet zwyczajnie nie dorósł do związku i warto go zmienić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.