|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
rodzina a nasz zwiazek
moj TZ ma 3 siostry.jedna z nich jest prawie w moim wieku (ja z wrzesnia ona ze stycznia nastepnego roku).problem polega na ty ze ciagle czuje sie do niej porownywana.nikt nie mowi mi tego wprost tak czesto (czasem sie zdaza) ale to jednak jest denerwujace.ostatnio nasililo sie to ze strony mojego TZ.wiem ze ma to zwiazek z jego matka.
otoz: kiedys lezalam sobie u niego na lozeczku.on spal.matka jego miala goscia z ktorym sobie wypila i nie za bardzo wiedziala ze jestesmy w domu.zaczela obgadywac perfidnie chlopakow siostr mojego TZ i mnie. ta siostra do ktorej mnie porownuja chodzi od roku z moim dawnym bylym ! wiec zebralo sie wszystko na mnie jaka ja jestem glupia ze moj TZ powienien ze mna zerwac ze nie mam z nimi o czym rozmawiac ze do niego nie pasuje ze wcinam sie do tej rodziny nie wiadomo po co.obudzilam mojego TZ w tym momencie zebym miala dowod na to ze mowi.dodala jeszcze pare takich slowek i zaczela na meza najstarszej siostry TZ.i to samo co na mnie plus jescze troche o ich dzieciach ale to bez znaczenia.on sie wkurzyl wyszedl z pokoju ale nie bylo wtedy o czym z nia gadac bo juz byla pijana. na nastepny dzien jej tylko dogadal o tym zjawisku stwierdzila ze nia pamieta.bylo pare cichych dni miedzy nimi.a nie napisalam co ona powiedziala o moim bylym.ze mateuszek jest taki kochany pomaga we wszystkim itp. prawda jest taka ze chodzi tu o cos zupelnie innego.rodzice mojego TZ sa tacy ze lubia wypic.mateusz tez.ja i maz tej najstarszej siostry nie lubimy pic.wiem ze mateusz nie jest odpowiednia osoba dla niej.ja przestalam z nim krecic gdy zobaczylam ze popycha moja przyjaciolke tak ze prawie by ja uderzyl...ona to wie ale mowi ze sie zmienil i takie bla bla bla.no i kolejnym problemem moze byc wyksztalcenie.ja jako jedyna z tej rodziny nie skonczylam zawodowki.jego matka twierdzi ze wszyscy powinni chodzic do zawodowki bo w liceach i technikach same barany siedza.(czyli ja). przejde do sedna.to porownywanie naszego zwiazku ze zwiazkiem siostry mojego TZ jest naprawde denerwujace.a jeszcze bardziej gdy chodzi o mnie i o nia.moj TZ potrafi usiasc i zaczac mowic cos w stylu:no wiesz siora lepiej wyglada w tym niz ty;a ona cos tam zrobila lepiej;a no wiesz ona kupila sobie super buty(ja wlasnie mu poakzuje moje nowe).o wszystko jak nie on to ktos w jego rodzinie mnie do niej porowna.kiedys przyjaznilysmy sie ale od czasu gdy jest z mateuszem nie chce dluzej tego ciagnac bo nie mam ochoty na kontakty z nim.jak mam sprawic by mnie w jego domu nie postrzegano przez pryzmat tej nieszczesnej siostry?rozawialam o tym z TZ on powiedzial ze tylko mi sie to wydaje a ze mateusz jest naprawde fajny i sie zmienil.nie widze w nim nic fajnego.probowalam sie do niego przekonac.rozmawialasmy duzo razem ale dla mnie to pusty czlowiek.nie wiem co mam z tym zrobic |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: rodzina a nasz zwiazek
trudna sprawa, a najtrudniejsze w tym sa chyba slowa TŻ porownujace Cie do siostry. Rodzinke mozna zignorowac, jakos przezyc ich slowa, ale nie zachowanie TŻ. Mysle, ze powinnas z Nim porozmawiac na ten temat, moze On nie zdaje sobie sprawy z tego co robi, jest po prostu przesiakniety tymi zachowaniami w domu. Dom gdzie naduzywa sie alkoholu to ciezka sprawa, rzadzi sie swoimi, czesto niezrozumialymi prawami, a fakt, ze TY i mąż siostry nie pijecie budzi pewnie zlosc i przeswiadczenie, ze uwazacie sie za kogos lepszego od nich.
Najwazniejsze powinny byc Twoje relacje z TŻ i to z Nim powinnas je budowac i rozmawiac. Nie mozna sie godzic na kazde traktowanie. To jest Jego rodzina i powinien Cie przed Nia chronic jesli sie cos takiego dzieje. Mysle, ze ciezko pomoc w tej sprawie przez internet, tu musisz skonfrontowac ta sytuacje ze swoim TŻ. Nie daj sie
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
zgadzam się z koKOro, najważniejsze jest rozmowa z twoim TŻ. Powiedz mu wszystko co czujesz, jakie masz obawy, co Ci przeszkadza. Przecież Ty nie robisz nic złego, powinnaś być wzorem dla tej rodziny, a nie czuć się jak ktoś gorszy... Wydaje mi się że Twój TŻ zrouzmie, że jestes bardzo wartościową osobą i nie musi Cię do nikogo porównywać. trzymaj się i powodzenia
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
rozmawialam znim o tym nie raz ale on mowi ze jesli chodzi o jego porownywanie mnie do siostry to wyolbrzymiam a poza tym jestem zazdrosna ze cos mu sie moze podobac u siostry(nie mam byc o kogo zazdrosna jak o nia ?) .a jesli chodzi o rodzicow TZ to on stwierdzil ze poprostu sa dwulicowi i nie mam ich sluchac ale to naprawde przykre jak jeden dzien mnie obskakuja glaskaja i kochaja a na drugi sa pijani i uwazaja mnie za wybryk natury.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wszystko w Twojej wypowiedzi jest dla mnie zrozumiałe, mylą mi się osoby, zupełnie nie wiem kto dobry,kto zły... Twój TŻ lubi pić?? Czy nie?? Osobiście uciekałabym z takiego domu......brrrrrrr. Szkoda Cię dziewczyno.
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
nie no moj TZ nie pije.a z drugiej strony dlaczego mam uciekac z tego domu.przeciez to jaka on ma rodzine nie swiadczy o nim samym.rodziny sie nie wybiera
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
rodzina to pierwszy wzorzec jaki mamy, stad biora sie pewne Nasze zachowania i warto sobie to uswiadomic, bo nie zawsze sa one prawidlowe i trzeba troche powalczyc,zeby je wykorzenic.
A tak poza tym to chyba powinnas nie ignorowac odpowiedzi swojego TŻ, ze jestes zazdrosna o jego siostre czy o to, ze ona ma fajnieszy ciuch. Tylko jesli Cie to boli uswiadomic mu to na tyle, zeby zrozumial
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
nie no on jest zupelnie inny niz jego rodzinka.czasem mu to wypominaja i go to boli ale wtedy go wspieram.moze z ta zazdroscia o siostre cos jest ale moze dlatego ze wiem ze moj byly gdy bedzie czesto rozmawial z moim TZ bedzie cos mu glupiego gadal a pozniej my prowadzimy rozmowy z ktorych znowu bedzie wynikac ze sobie tamten cos ubzdural...juz sie nawet to nudne robi .ostatnio powiedzial mu ze zwierzylam sie jego siostrze ze nie chce byc z moimTZ ale tylko czekam na lepsza okazje.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwne układy tam panują, dużo miesza ten Twój były widzę....Trudno byłoby się odciąć od towarzystwa byłego?
|
|
|
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
moj byly to po prostu cwaniak.mnie upadla na kazdym kroku ale jak mnie widzi to jest milutki jakbym nie wiem co mu zrobila.najmlodsza siostra mojego TZ czuje sie przez niego zdominowana i zastraszona.szukam dla niej z TZ dobrego psychologa przez niego i reszte rodziny ktora go uwielbia.a starsza siora TZ chce sie go pozbyc (tak jak ja) za wszelka cene bo nawet ona i jej dzieci stracily przez niego kontakt z rodzicami. chyba problem jest w nim.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.