Koszmar - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary Wczoraj, 13:51   #1
wizaz161aA
Przyczajenie

Koszmar

Witam Obejrzałam film z morderstwa w metrze Iryny w USA bez cenzury .... Wcześniej mnie takie rzeczy nie ruszały ( w sensie smutek chwilowy i szybko mijało ) .... a teraz od kilku dni tylko płaczę , mam doły i nie chce mi sie żyć ..... Co to może być? Czy to minie? Takiej traumy, nigdy nie miałam , nawet jak ktoś bliski odszedł pzdr
wizaz161aA jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 09:16   #2
Aelora
Wtajemniczenie

Dot.: Koszmar

Rozumiem że to przerażające, ale trauma po obejrzeniu nagrania? Wtf, kup jakieś ziołowe tabletki na uspokojenie, jeśli obejrzenie filmiku zza oceanu wywołuje tak silne stany i utrudnia codzienne funkcjonowanie to raczej objaw jakiegoś szerszego napięcia nerwowego i warto rozważyć wizytę u lekarza.
Jeśli nie trollujesz to zaczynam się obawiać jak mocno ludziom siada na głowie to co widzą i czytają w social mediach.
Aelora jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 10:09   #3
skara
Zakorzenienie

I przede wszystkim nigdy więcej takich rzeczy nie oglądaj. Ja źle reaguję na horrory, więc zwyczajnie ich unikam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 10:30   #4
CharlieMorning
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wizaz161aA Pokaż wiadomość
Witam Obejrzałam film z morderstwa w metrze Iryny w USA bez cenzury .... Wcześniej mnie takie rzeczy nie ruszały ( w sensie smutek chwilowy i szybko mijało ) .... a teraz od kilku dni tylko płaczę , mam doły i nie chce mi sie żyć ..... Co to może być? Czy to minie? Takiej traumy, nigdy nie miałam , nawet jak ktoś bliski odszedł pzdr
To jakis troll?
CharlieMorning jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 10:53   #5
wizaz161aA
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aelora Pokaż wiadomość
Rozumiem że to przerażające, ale trauma po obejrzeniu nagrania? Wtf, kup jakieś ziołowe tabletki na uspokojenie, jeśli obejrzenie filmiku zza oceanu wywołuje tak silne stany i utrudnia codzienne funkcjonowanie to raczej objaw jakiegoś szerszego napięcia nerwowego i warto rozważyć wizytę u lekarza.
Jeśli nie trollujesz to zaczynam się obawiać jak mocno ludziom siada na głowie to co widzą i czytają w social mediach.

Jestem osobą nerwową na co dzień i biorę wszystko do głowy długo .... filmy mnie nigdy nie przerażały ale ten moment jak dziewczyna po ataku , patrzy się na mordercę i płaczę....i potem odpływa jej życie ...utkwił mi mocno w głowie ....ehh

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez skara Pokaż wiadomość
I przede wszystkim nigdy więcej takich rzeczy nie oglądaj. Ja źle reaguję na horrory, więc zwyczajnie ich unikam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
też nie oglądam horrorów, widocznie te przerażenie dziewczyny , mocno mi zapadło w pamięć ....
Stary Dzisiaj, 10:56   #6
CharlieMorning
Raczkowanie

Idź do specjalisty jeżeli akurat ten przypadek daje ci taka traume a nic innego cie tak nie ruszało.
CharlieMorning jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 11:18   #7
wizaz161aA
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez CharlieMorning Pokaż wiadomość
Idź do specjalisty jeżeli akurat ten przypadek daje ci taka traume a nic innego cie tak nie ruszało.
może i macie rację koleżanki ale wstyd ....

Aelora napisała:

jakiegoś szerszego napięcia nerwowego i warto rozważyć wizytę u lekarza.

może coś ze mna sie dzieję od lat faktycznie ...a teraz się tylko nasila .... a było bagatelizowane przez lata ....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary Dzisiaj, 13:16   #8
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
może i macie rację koleżanki ale wstyd ....

Aelora napisała:

jakiegoś szerszego napięcia nerwowego i warto rozważyć wizytę u lekarza.

może coś ze mna sie dzieję od lat faktycznie ...a teraz się tylko nasila .... a było bagatelizowane przez lata ....
Rozumiem że to wstrząsające nagranie i nie odbieram prawa że mogło cię poruszyć ale przeżywanie nagrania z odległego kraju do tego stopnia że samemu nie jest się w stanie funkcjonować jest wyolbrzymieniem problemu. Może jednak dzieje się coś więcej, że krótki filmik wyzwala i katalizuje tak silne emocje.
Jak wyżej, ja też nie oglądam treści o których wiem że mają na mnie zły wpływ. Wiem, że w necie jest dużo niepokojącego kontentu, ale omijam go żeby samemu mieć spokój w głowie.

Edytowane przez Aelora
Czas edycji: Dzisiaj o 13:17
Stary Dzisiaj, 14:06   #9
wizaz161aA
Przyczajenie

Cytat:
Rozumiem że to wstrząsające nagranie i nie odbieram prawa że mogło cię poruszyć ale przeżywanie nagrania z odległego kraju do tego stopnia że samemu nie jest się w stanie funkcjonować jest wyolbrzymieniem problemu. Może jednak dzieje się coś więcej, że krótki filmik wyzwala i katalizuje tak silne emocje.
Jak wyżej, ja też nie oglądam treści o których wiem że mają na mnie zły wpływ. Wiem, że w necie jest dużo niepokojącego kontentu, ale omijam go żeby samemu mieć spokój w głowie.

Możliwe że naoglądałam się wspomnień rodziny dodatkowo ...i poczułam jakbym ją sama znała a do tego uciekła przed wojną , sprawa medialna i moze temu tak reaguje mój organizm .... Pierwszy raz takie coś mam .....Dla tego nigdy takich treści nie unikałam .....

Edytowane przez wizaz161aA
Czas edycji: Dzisiaj o 14:09
Stary Dzisiaj, 14:57   #10
Bruma_w_Hogsmeade
Rozeznanie

Nie no, każdym może wstrząsnąć taki film. Nawet na wiele tygodni. Nie ma co zaraz wszystkiego medykalizować. Żyjemy w błogiej iluzji, że życie jest swojskie i bezpieczne, ale jest to złudzenie optyczne, o czym się przekonujemy, kiedy nagle wyzwalają się ciemne siły i niszczą stabilność świata, w którym żyjemy. Ten morderca zasłużył na wielotygodniowe, niewyobrażalne tortury, tak okrutne jak to tylko możliwe, zakończone śmiercią. Fakt, że nasza cywilizacja od tego odeszła, czyli odeszła od traktowania zbrodni serio, to absolutna klęska.
Nie ma co łudzić się, że terapeuci coś zaradzą. Można, rzecz jasna, szukać głębiej, zastanowić się, czy może Twoja reakcja nie jest dowodem na to, że ogólnie jesteś w złym miejscu w życiu, naznaczonym niestabilnością, ale ludzie i tak dzielą się na nieszczęśliwych, oraz na wypierających swoje nieszczęście. Jak się przyjrzeć życiu dowolnej osoby, to każdy ma przechlapane z samego faktu bycia człowiekiem.
Biedna ta dziewczyna. Siedziała sobie spokojnie, a nagle jakiś podczłowiek postanowił ją zamordować. Nasza cywilizacja, poprzez zniesienie tortur i egzekucji, wyparła swoją agresję, przez co żyje w nieustającej neurozie. Nie jest to zdrowe.
Bruma_w_Hogsmeade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Dzisiaj, 15:29   #11
wizaz161aA
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bruma_w_Hogsmeade Pokaż wiadomość
Nie no, każdym może wstrząsnąć taki film. Nawet na wiele tygodni. Nie ma co zaraz wszystkiego medykalizować. Żyjemy w błogiej iluzji, że życie jest swojskie i bezpieczne, ale jest to złudzenie optyczne, o czym się przekonujemy, kiedy nagle wyzwalają się ciemne siły i niszczą stabilność świata, w którym żyjemy. Ten morderca zasłużył na wielotygodniowe, niewyobrażalne tortury, tak okrutne jak to tylko możliwe, zakończone śmiercią. Fakt, że nasza cywilizacja od tego odeszła, czyli odeszła od traktowania zbrodni serio, to absolutna klęska.
Nie ma co łudzić się, że terapeuci coś zaradzą. Można, rzecz jasna, szukać głębiej, zastanowić się, czy może Twoja reakcja nie jest dowodem na to, że ogólnie jesteś w złym miejscu w życiu, naznaczonym niestabilnością, ale ludzie i tak dzielą się na nieszczęśliwych, oraz na wypierających swoje nieszczęście. Jak się przyjrzeć życiu dowolnej osoby, to każdy ma przechlapane z samego faktu bycia człowiekiem.
Biedna ta dziewczyna. Siedziała sobie spokojnie, a nagle jakiś podczłowiek postanowił ją zamordować. Nasza cywilizacja, poprzez zniesienie tortur i egzekucji, wyparła swoją agresję, przez co żyje w nieustającej neurozie. Nie jest to zdrowe.
Dziekuje za słowa otuchy ... bo myślałam , że zwariowałam ...... Ale jakoś nie mogę zapomnieć tego aniołka zamordowanego ehh

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary Dzisiaj, 18:16   #12
Aelora
Wtajemniczenie

Najzwyczajniej w świecie tego typu zdarzenie nie jest powodem aby aż tak cierpieć i zawalać własne życie. Też mnie to przeraża i oburza, czytam o tej sprawie i cieszę się głęboko że żyję w innym miejscu na świecie ale nie do tego stopnia by czuć fizyczny ból, traumę lub rozpaczać bardziej niż po stracie bliskiej osoby (sic!) No ludzie, bądźcie poważne i też myślcie czasem więcej rozumem a nie emocjami bo to przerażające jak łatwo was wybić z równowagi.
Stary Dzisiaj, 18:54   #13
wizaz161aA
Przyczajenie

Cytat:
Najzwyczajniej w świecie tego typu zdarzenie nie jest powodem aby aż tak cierpieć i zawalać własne życie. Też mnie to przeraża i oburza, czytam o tej sprawie i cieszę się głęboko że żyję w innym miejscu na świecie ale nie do tego stopnia by czuć fizyczny ból, traumę lub rozpaczać bardziej niż po stracie bliskiej osoby (sic!) No ludzie, bądźcie poważne i też myślcie czasem więcej rozumem a nie emocjami bo to przerażające jak łatwo was wybić z równowagi.
Ale to jest niekontrolowane .... Jakaś wcześniej tego nie miałam ( jak oglądałam coś) ....

bardziej niż po stracie bliskiej osoby ? jakbym oglądała bliską osobę , to pewnie jeszcze gorzej by było .... a tak piszę o zwykłej śmierci bliskiej osoby , że nie było takiej aż reakcji

czytałam o PTSD : że można mieć od filmów nawet nie prawdziwych i aktorzy mieli nawet po odgrywaniu ról aktorskich ....
Stary Dzisiaj, 19:23   #14
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale to jest niekontrolowane .... Jakaś wcześniej tego nie miałam ( jak oglądałam coś) ....

bardziej niż po stracie bliskiej osoby ? jakbym oglądała bliską osobę , to pewnie jeszcze gorzej by było .... a tak piszę o zwykłej śmierci bliskiej osoby , że nie było takiej aż reakcji

czytałam o PTSD : że można mieć od filmów nawet nie prawdziwych i aktorzy mieli nawet po odgrywaniu ról aktorskich ....
Tak jak pisałaś wcześniej, zdarza się chwilowy smutek bo to tragiczna historia, potem wracasz do siebie. Jeśli wchodzisz w to tak głęboko że czujesz rozpacz i niechęć do życia, płaczesz to po prostu nadreakcja, nad którą trzeba panować. Jeśli ty nie panujesz nad swoimi emocjami, to kto ma to zrobić za ciebie? Aktorzy miesiącami przygotowują się do trudnej roli, to ich praca, ale nawet oni muszą oddzielać kreację aktorską od rzeczywistości inaczej załamaliby się po pierwszej obciążającej kreacji.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (2 użytkowników i 8 gości)
Aelora

Zasady wysyłania wiadomości