|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kurzajki i brodawki na stopach po basenie – prośba o porady
Cześć wszystkim.
Mam na imię Oskar, mam 20 lat i jestem młodym mężczyzną. Piszę, ponieważ od jakiegoś czasu zmagam się z problemem kurzajek i brodawek na stopach. Najprawdopodobniej pojawiły się one po wizytach na basenie, gdzie zdarzało mi się chodzić boso po mokrej posadzce w szatni i pod prysznicami. Zmiany znajdują się głównie na podeszwach stóp i w kilku miejscach zaczynają być już odczuwalne podczas chodzenia. Na początku były małe, ale mam wrażenie, że z czasem pojawiło się ich więcej. Niektóre wyglądają jak typowe kurzajki, inne bardziej jak brodawki wirusowe. W załączniku dodaję zdjęcie moich stóp, żeby było łatwiej ocenić, z czym dokładnie mam do czynienia. Chciałbym zapytać osoby, które miały podobny problem: Jakie preparaty stosowaliście na kurzajki i brodawki na stopach? Co u Was zadziałało najlepiej – preparaty z apteki, plastry, płyny czy może zabiegi u dermatologa lub podologa? Czy ktoś stosował takie preparaty jak Brodacid, Duofilm albo inne środki dostępne bez recepty? Po jakim czasie zauważyliście poprawę? Czy jest coś szczególnie polecanego dla mężczyzn, którzy mają kurzajki na stopach i dużo chodzą albo uprawiają sport? Zastanawiam się też, czy lepiej leczyć je samemu preparatami z apteki, czy od razu iść do specjalisty. Będę bardzo wdzięczny za wszystkie porady, doświadczenia i wskazówki. Jeśli ktoś miał podobne zmiany po basenie albo chodzeniu boso w miejscach publicznych, chętnie przeczytam jak sobie z tym poradziliście. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Oskar, 20 lat |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.