|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Dlaczego nagle zakończył znajomość po miesiącu?
Spotykałam się regularnie z pewnym facetem przez miesiąc. Byliśmy na około dziewięciu-dziesięciu spotkaniach. Spędzaliśmy dużo czasu razem, w jego mieszkaniu albo jeżdżąc razem samochodem, byliśmy raz też w restauracji i na shotach. Była go zdradziła, a on jej wybaczył, ale ostatecznie się rozstali. Grał na gitarze, ja śpiewałam, i planowaliśmy razem występować. Przez jakieś osiem pierwszych spotkań prawie nie było między nami kontaktu fizycznego, tylko podczas dwóch ostatnich w jego mieszkaniu. Powiedział, że wcześniej spotykał się z dziewczyną z Tindera przez miesiąc i zdał sobie sprawę, że nie było między nimi „vibe'u”, a ona skłamała, że nie pali, podczas gdy paliła. Uznał to za kłamstwo od początku znajomości i to jeden z powodów, dla których ją uciął.
Mówił, że mu się podobam, że jestem ładna i że chce mnie pocałować. Wtedy go nie pocałowałam. Początkowo postrzegałam go jako kolegę i nie byłam zauroczona, ale później zaczęło mi zależeć. Nie inicjowałam jednak żadnego kontaktu fizycznego. Zapytał, do czego to zmierza. Powiedział, że nie jest pewien, czy szukam kolegów. Dodał „określ się” i „najwyżej nasze drogi się rozejdą i przestanę się starać w ten sposób" (chodziło o trzymanie za rękę, przytulanie itp.). Oferował mi alkohol. Mówił, żebym to przemyślała. Mówił też, że „nie wie, jak się zachowywać” po tym wyznaniu. Mówiłam, że z czasem byłabym otwarta na związek, tylko teraz mam ciężki czas przez byłego, i że szukam kogoś. Później, podczas jednej z "randek" całowaliśmy się namiętnie (on to zainicjował). Głaskałam go po włosach, trochę komplementowałam cechy jego wyglądu i była między nami jakaś intymność. Przytulaliśmy się, ale nie uprawialiśmy seksu (wydaje mi się, że jednak do tego dążył, bo był coraz odważniejszy). Mi było głupio iść na całość, gdy za ścianą był jego współlokator, ale nie powiedziałam tego, tylko postawiłam granicę w pewnym momencie, unikając zbytniego rozkręcenia się sytuacji. Dalej jednak była bliskość. Potem zaczął przekładać plany. Ogólnie dość często odwoływał/przekładał spotkania, albo mówił, że jest chory, albo musiał pracować nad grą, którą tworzy. Powiedział "spotkałbym się z Tobą nawet teraz, ale włączył mi się rozsądek i muszę robić grę, a siedzielibyśmy znów do rana i wiem, jak by się to skończyło" (powiedział to roześmianym tonem, jakby wiedział że powtórzyłaby się ta ostatnia bliskość). Często dużo narzekałam mu na ex, a nawet raz płakałam. Wiem, że nie powinnam była tego robić. Podczas ostatniego spotkania (poszliśmy razem na rowery) mnie już nie całował, tylko przytulił na powitanie i pożegnanie. Planowałam jeszcze do niego przyjść, ale mówił że źle się czuje. Wyglądał na zdystansowanego. Wycofał się i przez cały dzień nie pisał, aż do wieczora. Parę dni temu, tego wieczoru napisał i zaproponował, że przywiezie mi coś, co zostawiłam u niego. Chciał porozmawiać. Powiedział, że nie czuje tego "vibe'u" , że jestem ładna i utalentowana, ale „widzisz, że nie piszemy do siebie”. Powiedział też „dziewczyna, która chodzi na siłownię i dużo ćwiczy, byłaby chyba bardziej w moim typie” (a nie chodzę na siłownię). Dla mnie brzmi to jak wymówka. Powiedział, że oboje będziemy kogoś szukać. Na końcu dodał: „no hard feelings?” i mnie przytulił. Nie brał nawet pod uwagę przyjaźni. Na profilu randkowym twierdził, że szuka czegoś stałego lub krótszego. Nie rozumiem, czemu tak znienacka to zakończył. Czuję chęć napisania do niego i wyjaśnienia sytuacji bardziej, ale obawiam się, że wyjdę na desperatkę lub idiotkę. Jego komunikaty były też nie do końca jednoznaczne i nie wiadomo, czego właściwie szukał. Czy chodziło tylko o seks? Czy w ogóle mu na mnie zależało? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dlaczego nagle zakończył znajomość po miesiącu?
Cytat:
powiedzial ci ze nie czuje vibe co jeszcze mozna dodac? trudno tu mowic o tym czy mu na tobie zalezalo przeciez sie ledwo co znaliscie Nie zakochal sie ,wie ze nic z tego nie bedzie dlatego woli to uciac i poszukac szczescia gdzie indziej Tobie tez to radze,zapomnij ,zacznij sie umawiac z innymi ludzmi odpusc ,nie wypisuj bo tylko sie osmieszysz
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego nagle zakończył znajomość po miesiącu?
Prawdy się nie dowiesz, chyba że brak vibe jest dla niego prawdziwym powodem. Powody jego niechęci do kontynuowania tej znajomości są albo bardzo prosto lub bardzo złożone. Obstawiam, że liczył na fajną, mało zobowiązującą zabawę, nie dostał jej plus zauważył że się mega wkręciłaś w to i już masz serduszka w oczach. Faceta, który nie chce stałego związku to zawsze odstraszy. Odpuść i nie baw się w desperatkę żądając jakichś wyjaśnień.
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.