![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gdzie na Mazurki ?:>![]() ![]() Niedługo wybieram się na wakacje z moim TŻetem by sobie odpocząć od miejskiego zgiełku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie na Mazurki ?:>
Hejka.
Ja proponuję przede wszystkim Mikołajki i z tamtąd trasę wokół jeziora Śniardwy.Znajdziesz tam mnóstwo tanich agroturystyk i bardzo fajnych knajpek z jedzeniem.Tylko takie w "centrum" miejscowości są strasznie drogie, trzeba szukać poza nimi.Za hotelem Gołębiewski jest tania agroturystyka-pierwszy dom za wjazdem do gołąbka. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Jeśli chcecie ciszy i spokoju to myślę, że dobre będą ośrodki wczasowe w okolicach Augustowa, np. w Czarnej Wsi jest bardzo ładny ośrodek (domki), bardzo ładnie położony w lesie, ale to tylko jeśli naprawdę chcecie spokoju ![]() ![]() Polecam i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hej, ja wlasnie kilka dni temu wrocilam z letniego obozu szkoleniowego, ktore sa organizowane na mojej uczelni z racji tego ze studiuje turystyke i rekreacje. bylismy w miejscowosci Ogonki tj miedzy Gizyckiem a Wegorzewem. polecam , jest milo sympatycznie.jezioro mamry w poblizu.a co do zarezerwowania miejsc anoclegowego to radze wczesniej bo teraz jest okres wakacji i lepiej miec pewne jak juz gdzies sie zajedzie no chyba ze pole namiotowe wybierzecie. warto jechac na mazuy!!! pozdro i zycze udanego pobytu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tak się tylko zastanawiam, czy znajdziemy coś wolnego pod rezerwacje, bo w sumie sezon w pełni a my wybieramy się w poniedziałek. No, ale spróbować trzeba
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Jeśli na Mazury, i jeśli odpocząć od zgiełku, to tylko do ośrodka HELENA w miejscowości Jeziorowskie http://www.owhelena.com.pl/ Nie byłam tam co prawda ze dwa lata, ale wcześniej przez jakieś pięć dobrych wiosen spędzałam tam każdy weekend majowy
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Augustów, albo spływ kajakowy Rospudą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja bywałam swojego czasu w Giżycku i tam mam bardzo dobre miejsce u niezwykle gościnnego pana Janusza więc jeśli byłabyś zainteresowana to podam namiary
![]() Miejscowość idealnie nadaje się na odpoczynek od zgiełku ale jednocześnie jest wiele miejsc w których można się pobawić. Polecam. A Pan jest tak uczynny że na pewno znalazłby dla Was miejsce chociaż z tego co pamietam to gości nigdy mu nie brakowało ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Yedanna było by super gdybyś mogła podać mi namiary na tego pana Janusza. Może akurat udałoby się coś załatwić, tak czy siak
![]() ![]() aha i jeszcze spływ kajakowy ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Stare Jabłonki (koło Ostródy).
http://www.hotelanders.com.pl/?sh=cennik&lang=pl tutaj masz cennik ![]() Ogólnie piękne widoki, czyściutkie jezioro... wszystko tak jak trzeba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
12 lat na mazurki jeździłam co roku. Zawsze w to samo miejsce. Pole namiotowe 30 km od Giżycka. Dokładnie Przerwanki. Mała mieścinka nad jeziorkiem. W środku lasu, cisza, spokój. Plaża, świetne miejsca na ognisko, możliwość załatwienia łódek. Sklep spożywczy na polu namiotowym. Niezwykle gościnni ludzie. Zawsze zjeżdża się tam bardzo sympatyczne towarzystwo z całej Polski w różnym wieku. W dodatku pobyt wychodzi bardzo nie drogo, bodajże 3 zł od osoby za dobe i 3 za namiot, za samochód 5, za przyczepę chyba też 5. Jeśli jednak nie rajcuje was namiot dosłownie kilka kroków dalej można wynając domek. Większe zakupy robi się po drugiej stronie jeziora w Kruklankach. Naprawdę polecam.
Niedawno wybudowano tam też mały pensjonacik "Aneta" ale o nim nie mogę nic powiedzieć, bo nie odwiedzałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem z Mazur, a dokładniej z Giżycka
![]() może jeszcze nawet zdążysz na zjazd wizażanek w Giżycku ![]() zapraszam ![]() edit: to jest ten ośrodek w Wilkasach http://pttkwilkasy.webpark.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Natomiast w Kapiodoro mają pyszne jabłeczniki z lodami i bita smietaną oraz polewą czekladową ![]() Podobało mi się tam nawet, jednak za taką cenę spodziewałam się lepszych warunków. Byłam w o.w Bielanka. Chyba w środku lasu, ze 2-3 km od centrum. W Nidzie tez byłam ![]() Właściwie to szukaliśmy domku gdzieś nad Śniardwami, ale nie było nigdzie miejsca .I tak cudem załatwiliśmy ten domek. To był taki spontan i nie mogliśmy znaleźć nic wolnego. Ludzie zamawiali juz w marcu, więc i tak sie cieszę ,że się udało.. ![]() Edytowane przez 201701160947 Czas edycji: 2006-08-01 o 21:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Silva, w Kapiodoro nie byłam
![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ojjj koniecznie. Tam warto jechac chocby z powodu tego jabłecznika ![]() Kapiodoro i Kolorada są obok siebie. Zresztą urzadzone w podobnym stylu ![]() Z tego co zauwazyłam w Koloradzie też mają te jabłeczniki, ale nie jadłam więc nie polecam, jednak sadze ,że w smaku są takie same ![]() Odczuwam depresję powczasową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
ja bylam 3 lata temu w Rucianem Nidzie i bardzo mi sie podobalo, w tym roku tez tam sie wybieram i ciekawa jestem czy cos sie zmienilo, czy powstaly jakies nowe knajpki itp. a Kapiodore i Kolorado oczywiscie pamietam.
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Polecam Warchały i Narty -bardzo czyste jezioro -pierwszy raz widzialam az tak czyste jeziorko n
![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
spływ kajakowy rzeką Kurtynią
![]() ![]() A jak nie to to polecam okolice Mikołajek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Byłam na spływie Krytunią w tym roku - piękna sprawa. Bylismy w sumie niecałą dobę (z noclegiem), a tak wypoczęliśmy jak nigdy. Gdy sie tak płynie tymi rzekami, jeziorkami, to sie super wypoczywa - masz wrażenie, że jesteś kompletnie odcięta od cywilizacji. Tak naprawde, to po drodze sa pola namiotowe i bary, ale nie jest tego pełno. No i nie jest to droga sprawa. Goraco polecam, choć Twoje pytanie dotyczyło czego innego.
![]() A te widoki...bajka! Nie zdawałam sobie sprawy, że są tak piekne miejsca w Polsce i że można być tak blisko natury. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla dzieciaków w okolicy jeszcze jedna atrakcja: Park dzikich zwierząt w Kadzidłowie. Chodzi sie po wielkiej lesnej przestrzeni w towarzystwie, sarenek, dzików innych zwierząt, czasem przechodzi po drabinkach to odgrodzonych poletek. Super. Polecam też wypad do wspomnianej już tutaj miejscowości Ruciane Nida nad jeziorem Nidzkim. Naprawde niedrogi rejs statkiem po jeziorku no i wspomniane wcześniej knajpki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Nowa Kaletke oraz Kretowiny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z Rucianych. Sama miejscowość średnio przyemna: zbyt głośno jak dla mnie, zejścia do jeziora marne. Samo jezioro Nidzkie dość budne, aczkolwiek malownicze.
Knajpki: Kapiodoro mnie trochę zawodła, jadłam smaczną pomidorową z ryżem, pyszną pierś z kurczaka z grilla (mój chłopak jadł ją 2 dni później i już nie była taka dobra) i paskudne (na prawdę paskudne) tortellini ze szpinakiem. Mają zieloną herbatę. ![]() Kolorada dużo lepsza: pyszny pstrąg w ziołach z grilla, węgorz w sosie koperkowym, sandacz zapiekany w serze z pieczarkami. Rafał chwalił sobie buritos i schabowego. I niedrogie piwo 3,5 zł Tyskie 0.5 l. Niestety na spływ Krutynią nie starczyło nam czasu. Ale byliśmy w parku dzikich zwierząt w Kadzidłowie (bilet dla dorosłych 15 zł): zwierzaki super, przewodniczka do bani. W Rezerwacie koni polskich PAN w Popielnie (konie polskie: można pojeździć, pogłaskać; bobry, bydło czerwone, trochę jeleni, bizonm bilet 7 zł), trafił nam się za przewodnika student na praktykach, 2 godziny opowiadał tak, że wszyscy słuchali z zapartym tchem. Odwiedziliśmy też leśniczówkę Pranie... nic nadzwyczajnego. A w czasie wycieczek rowerowych po Puszczy Piskiej widzieliśmy stado jeleni i orła bielika. Generalnie pobyt był baaardzo udany i wcale nie chciało się wracać. No i już mamy sprawdzoną kwaterę, w Nidzie. Co prawda dość daleko od Centrum Rucianego (ok. 2 km), ale bliziutko do jeziora, sklep w budynku obok, sympatyczni właściciele i ogród w którym bardzo przyjemnie jadło się śniadania, kolacje i odpoczywało po wycieczkach rowerowych. 30 zł od osoby, pokój z łazienką Trochę za Rucianymi jest wieś Krzyże- dużo spokojniejsza, malownicza. Tylko kwatery nie mogliśmy tam znaleźć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajna i spokojna wieś, ładne lasy, są jeziorka do kąpania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Gabi, czyli masz tam sprawdzoną kwaterę? Mogłabyś podać namiary na PW?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
jeżeli to nie stanowi problemu daj kontakt do właścicieli kwatery w Nidzie, może masz telefon kont. albo adres
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.