|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Polska - pola namiotowe
Chciałabym z moim TŻ i dzieciakami pojeździć po Polsce. Noclegi planujemy głównie pod namiotem (ewentualnie jakieś niedrogie kwatery). Macie może jakieś propozycje ciekawych miejsc?
![]() Interesują mnie też namiary na przyzwoite pola namiotowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Polska - pola namiotowe
Już 2 raz na tym forum polecam Dziwnów
![]() Na terenie ośrodka, chyba Zefir ale ręki za to nie dam jest bardzo fajne pole namiotowe praktycznie nad samym morzem. tzn. widok na morze z namiotu Niestety nie znam cen bo tylko byłam tam u znajomych w odwiedzinkach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
z własnego doświadczenia karkonosko-namiotowego
Karpacz - camping i pole namiotowe "pod brzozami" ul. Obronców pokoju 3 pole strzeżone, ciepła woda non-stop w cenie, znajdzie się parę drzewek pod którymi można się rozbić. jest miejsce na ognisko. darmowy basen ![]() Kowary - pole biwakowe ul. Karkonoska 14 - naprawde najlepsze pole na jakie trafiliśmy do tej pory. Czyściutko, schludnie, a do tego super sympatyczny Pan prowadzacy pole, rodzinna atmosfera, no po prostu miodzio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Polecam małą miejscowość nad Bałtykiem Rowy. jest tam świetne rodzinne pole namiotowe.Podkreśliłam słowo RODZINNE, gdyż jest to ewidentna zaleta tego miejsca, moga tak spać tylko rodziny, nie wpuszcza się młodzierzy. Jest tam cicho, przyjemnie, zaplecze sanitarce jest na ocene 5. 24 h/d jest ciepła woda, są ładne i zadbane łazienki i prysznice
![]() Pierwszy raz byłam nam jakies 6 lat temu i od tamtej pory chetnie tam wracamy z rodzicami. Nie gwarantuje tylko, że to sie nie zmieniło bo nie byliśmy tam od 2 lat. Rodzinne pole Namiotowe BRYZA ul.Bałtycka 8 76-212 Rowy tel. ( 0-59) 814 19 48
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie. Tego typu konkretów oczekiwałam.
![]() Może ktoś jeszcze coś dopisze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
podnosze, bo temat bardzo mnie interesuje. mam ochote w te wakacje jechac pod namiot. rozgladam sie poki co za namiotem wlasnie
![]() ![]() no i oczywiscie szukam fajnych pol namiotowych ![]() ![]() zalezaloby mi zeby w miejscowosci dalo sie robic cos wiecej niz lezec na plazy (np. wypozyczalnie rowerow, ciekawe miejsca do zwiedzania, jakies knajpki gdzie mozna by sie pozywic) a moze jakies rady praktycze dla poczatkujacego namiotowicza? co brac, co sie przydaje, na co zwracac uwage przy wyborze campingu? tylko raz w zyciu bylam pod namiotem, ale byl to oboz harcerski, wiec zupelnie inna bajka, w dodatku bylo to 10 lat temu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
nad morzem pod namiotem byłam jedynie w Mielnie - camping "na granicy" http://www.nagranicy.pl/ i muszę przyznać że się nie zawiodłam, sanitariaty czyste, ciepła woda jest. Trochę drzew się znajdzie żeby ew mie trochę cienia. Pole zaraz przy jeziorze, więc można pobawić się w łowienie rybek. I jakoś zawsze spokojnie było, może dlatego że obok za płotem jest ośrodek wojskowy
![]() a w mieście jak to w mieście, pełno barów, knajpek i dyskotek - jest co robić. można też pozwiedzać okoliczą latarnie morską, wypożyczyć rowery i utknąć w piachu ![]() tylko że tam zawsze zimna woda :/ dlatego w tym roku już tam nie jade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
podbijam. moze znajda sie jeszcze jakies amatorki biwakowania
![]() interesuje mnie jeszcze jak sobie radzic pod namiotem z komarami i czy oplaca sie kupic jakis prosty model kuchenki turystycznej ![]() ![]() no i ciagle czekam na propozycje fajnych pol namiotowych, takich raczej dla mlodziezy niz dla rodzin z dziecmi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
ja też czekam na jakies ciekawe propozycje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Podbijam wątek. Wybieram się pod namiot na weekend. Interesuje mnie południe polskie, najlepiej w "okolicach" Krakowa. Niedawno przejazdem zachaczyłam o Jezioro Żywieckie. Bardzo przyjemnie, ale byliśmy w miejscu, w którym jedynie ludzie rozbijali się "na dziko". Wolałabym jednak aby było jakieś zaplecze. Może wie ktoś o polach namiotowych w tej okolicy albo innej? Chciałabym aby była jakaś rzeczka strumyczek czy jeziorko i miejsce na grilla.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
podbijam
![]() ![]() jakoś ciągnie mnie w Sudety, ale tam chyba nie ma żadnej wody? zależy mi żeby można było się gdzieś rozwalić, poopalać i popluskać ;P a po południo iść w góry. i oczywiście pole namiotowe wymagane. polecicie coś?
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Pole namiotowe; płatność
Hej dziewczyny
![]() Razem z TŻem wybieramy się nad morze pod namiot. Może któraś z Was orientuje się, czy jak np. będziemy mieli namiot 6-osobowy, ale w namiocie będą mieszkały tylko dwie osoby, to płaci się za namiot (tj. 6 osób), czy to nie ma znaczenia ilu osobowy jest namiot i tylko za dwie osoby? :P Bo kurcze bardzo nas to nurtuje... Posiadamy właśnie taki wielki namiot, a tylko we 2 jedziemy... Będę wdzięczna za odpowiedzi ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pole namiotowe; płatność
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Na polach namiotowych zwykle jest tak, że płaci się za namiot w zalezności od wielkości np.od 8 do 10zł + za osobę, czyli w waszym przypadku za dwie. Czyli zapłacicie za duży namiot, ale tylko za dwie osoby
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi drogie wizażanki
![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Chyba zależy to od pola namiotowego- najpopularniejsza forma to opłata za namiot, stała, niezależna od jego wielkości, opłata za osobę- zależna od ilości osób w namiocie
![]() Choc spotkałam się z tym, że płaciło się za wielkość namiotu, podział był chyba na "do 4 osób" i " od 4 osób", ale to nie była wielka różnica w cenie. Udanego wypoczynku! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
ja bylam niedawno pod namiotem z kolezankiami z ap, chopakami itp.
placilo sie od namiotu, ale w kazdym miejsu moze byc inaczej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Pola namiotowe w okolicach Śląska
Witam szukam ciekawego pola namiotowego w okolicach Górnego Śląska.
Takie aby było gdzieś nad wodą, w miarę tanie. Chcemy wyjechać z dwójką dzieci i najchętniej pojechalibyśmy nad morze, ale niestety koszty paliwa są tak wysokie, iż lepiej chyba kilka dni dłużej wypocząć niż jechać za kilka stówek. Czekam na jakieś propozycje miejsc godnych uwagi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Pola namiotowe, Pomorskie !
Cześć dziewczyny ;-)
Szukam taniego pola namiotowego, jednak mało da się znaleźć w internecie, tak jakby pola zupełnie się nie ogłaszały... Interesują mnie okolice Pieczysk, Koronowa, Charzykowy, Okonin Nadjeziornych, Więcborka, a najbardziej Sępólna Krajeńskiego. Może macie jakieś namiary, albo nawet ktoś mieszka w tych okolicach i jest bardziej zorientowane niż ja? Bardzo mi zależy ;-) Pozdrawiam!
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
Lokalizacja: teraz Wrocław, czasem inne miejsca z dolnośląskiej ziemi
|
Dot.: Pola namiotowe, Pomorskie !
Chętnie skorzystam, najlepiej by były mniej znane i oblegane.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pola namiotowe, Pomorskie !
pola namiotowe Ustka - tutaj masz całą masę miejsc zalezy gdzie chcesz jechać, ale ułatwisz sobie wyszukiwanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.