Polska - pola namiotowe - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-26, 09:08   #1
malinar
Raczkowanie

Smile

Polska - pola namiotowe

Chciałabym z moim TŻ i dzieciakami pojeździć po Polsce. Noclegi planujemy głównie pod namiotem (ewentualnie jakieś niedrogie kwatery). Macie może jakieś propozycje ciekawych miejsc?
Interesują mnie też namiary na przyzwoite pola namiotowe.
malinar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-26, 09:57   #2
bardotka_a
Wtajemniczenie

Dot.: Polska - pola namiotowe

Już 2 raz na tym forum polecam Dziwnów
Na terenie ośrodka, chyba Zefir ale ręki za to nie dam jest bardzo fajne pole namiotowe praktycznie nad samym morzem. tzn. widok na morze z namiotu
Niestety nie znam cen bo tylko byłam tam u znajomych w odwiedzinkach
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-26, 10:04   #3
bemolka
Zakorzenienie

z własnego doświadczenia karkonosko-namiotowego

Karpacz - camping i pole namiotowe "pod brzozami" ul. Obronców pokoju 3 pole strzeżone, ciepła woda non-stop w cenie, znajdzie się parę drzewek pod którymi można się rozbić. jest miejsce na ognisko. darmowy basen minusem są toalety. gdy byliśmy rok temu (2004) kabiny się nie domykały, woda nie spuszczała tak jak powinna. mam nadzieję że tu już naprawiono. W tym roku (lipiec 2005) niestety praktycznie nic się nie zmieniło, kabin nie naprawiono, toalety zatkane... NIEPOLECAM

Kowary - pole biwakowe ul. Karkonoska 14 - naprawde najlepsze pole na jakie trafiliśmy do tej pory. Czyściutko, schludnie, a do tego super sympatyczny Pan prowadzacy pole, rodzinna atmosfera, no po prostu miodzio ZAPRASZAM Z CAŁEGO SERCA
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-26, 12:34   #4
dioda87
Zadomowienie

GG do dioda87

Polecam małą miejscowość nad Bałtykiem Rowy. jest tam świetne rodzinne pole namiotowe.Podkreśliłam słowo RODZINNE, gdyż jest to ewidentna zaleta tego miejsca, moga tak spać tylko rodziny, nie wpuszcza się młodzierzy. Jest tam cicho, przyjemnie, zaplecze sanitarce jest na ocene 5. 24 h/d jest ciepła woda, są ładne i zadbane łazienki i prysznice

Pierwszy raz byłam nam jakies 6 lat temu i od tamtej pory chetnie tam wracamy z rodzicami. Nie gwarantuje tylko, że to sie nie zmieniło bo nie byliśmy tam od 2 lat.

Rodzinne pole Namiotowe
BRYZA
ul.Bałtycka 8
76-212 Rowy
tel. ( 0-59) 814 19 48
Że chyba wiesz co robisz Boże?

Moje butelki i inne pierdołki
Moje karteczki
dioda87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 08:40   #5
malinar
Raczkowanie

Dzięki wielkie. Tego typu konkretów oczekiwałam.
Może ktoś jeszcze coś dopisze?
malinar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-13, 11:56   #6
lain
Zakorzenienie

podnosze, bo temat bardzo mnie interesuje. mam ochote w te wakacje jechac pod namiot. rozgladam sie poki co za namiotem wlasnie chyba to bedzie zwykla Quechua 2-sekundowa, bo wszyscy chwale te namioty, a ja przy rozbijaniu namiotow tez za bardzo wprawy nie mam, wiec wielki plus ze sie sam rozbija

no i oczywiscie szukam fajnych pol namiotowych TZ marudzil, ze dawno nie byl nad morzem, a nigdy na Mazurach. ja bym sie chyba bardzej przychylala do morza (choc jestem goromaniaczka). szukalam, szukalam... i znalazlam w necie adres campingu Pomaranczowego we Wladyslawowie-Chlapowie http://www.pomaranczowe.pl/. wyglada zachecajaco. moze ktos tam byl i moglby jakas krotko recenzje napisac? a moze polecacie jakies inne miejscowosci i campingi?

zalezaloby mi zeby w miejscowosci dalo sie robic cos wiecej niz lezec na plazy (np. wypozyczalnie rowerow, ciekawe miejsca do zwiedzania, jakies knajpki gdzie mozna by sie pozywic)

a moze jakies rady praktycze dla poczatkujacego namiotowicza? co brac, co sie przydaje, na co zwracac uwage przy wyborze campingu? tylko raz w zyciu bylam pod namiotem, ale byl to oboz harcerski, wiec zupelnie inna bajka, w dodatku bylo to 10 lat temu...
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-13, 12:14   #7
bemolka
Zakorzenienie

nad morzem pod namiotem byłam jedynie w Mielnie - camping "na granicy" http://www.nagranicy.pl/ i muszę przyznać że się nie zawiodłam, sanitariaty czyste, ciepła woda jest. Trochę drzew się znajdzie żeby ew mie trochę cienia. Pole zaraz przy jeziorze, więc można pobawić się w łowienie rybek. I jakoś zawsze spokojnie było, może dlatego że obok za płotem jest ośrodek wojskowy
a w mieście jak to w mieście, pełno barów, knajpek i dyskotek - jest co robić. można też pozwiedzać okoliczą latarnie morską, wypożyczyć rowery i utknąć w piachu
tylko że tam zawsze zimna woda :/ dlatego w tym roku już tam nie jade
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-19, 14:03   #8
lain
Zakorzenienie

podbijam. moze znajda sie jeszcze jakies amatorki biwakowania

interesuje mnie jeszcze jak sobie radzic pod namiotem z komarami i czy oplaca sie kupic jakis prosty model kuchenki turystycznej czy do namioty wystarczy karimata czy lepszy jakis materac. chcialabym miec wszystko opracowane, zeby mi sie TZ nie zrazil i nie olal w przyszlosci biwakowania
no i ciagle czekam na propozycje fajnych pol namiotowych, takich raczej dla mlodziezy niz dla rodzin z dziecmi
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-19, 14:27   #9
tak-po-prostu
Zadomowienie

ja też czekam na jakies ciekawe propozycje
tak-po-prostu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-10, 19:36   #10
Agrafka_20
Raczkowanie

Podbijam wątek. Wybieram się pod namiot na weekend. Interesuje mnie południe polskie, najlepiej w "okolicach" Krakowa. Niedawno przejazdem zachaczyłam o Jezioro Żywieckie. Bardzo przyjemnie, ale byliśmy w miejscu, w którym jedynie ludzie rozbijali się "na dziko". Wolałabym jednak aby było jakieś zaplecze. Może wie ktoś o polach namiotowych w tej okolicy albo innej? Chciałabym aby była jakaś rzeczka strumyczek czy jeziorko i miejsce na grilla.
Agrafka_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-21, 17:28   #11
coccinelle7
Zadomowienie

podbijam szukam jakiegoś ciekawego miejsca w górach albo i nie najlepiej żeby było to gdzieś nad wodą (jeziorko, rzeka).
jakoś ciągnie mnie w Sudety, ale tam chyba nie ma żadnej wody? zależy mi żeby można było się gdzieś rozwalić, poopalać i popluskać ;P a po południo iść w góry.
i oczywiście pole namiotowe wymagane.
polecicie coś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-23, 09:10   #12
agiiis
Raczkowanie

GG do agiiis
Pole namiotowe; płatność

Hej dziewczyny
Razem z TŻem wybieramy się nad morze pod namiot. Może któraś z Was orientuje się, czy jak np. będziemy mieli namiot 6-osobowy, ale w namiocie będą mieszkały tylko dwie osoby, to płaci się za namiot (tj. 6 osób), czy to nie ma znaczenia ilu osobowy jest namiot i tylko za dwie osoby? :P Bo kurcze bardzo nas to nurtuje... Posiadamy właśnie taki wielki namiot, a tylko we 2 jedziemy... Będę wdzięczna za odpowiedzi
Pozdrawiam!
Stary 2010-07-23, 17:15   #13
201711060955
Konto usunięte

Dot.: Pole namiotowe; płatność

Cytat:
Napisane przez agiiis Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Razem z TŻem wybieramy się nad morze pod namiot. Może któraś z Was orientuje się, czy jak np. będziemy mieli namiot 6-osobowy, ale w namiocie będą mieszkały tylko dwie osoby, to płaci się za namiot (tj. 6 osób), czy to nie ma znaczenia ilu osobowy jest namiot i tylko za dwie osoby? :P Bo kurcze bardzo nas to nurtuje... Posiadamy właśnie taki wielki namiot, a tylko we 2 jedziemy... Będę wdzięczna za odpowiedzi
Pozdrawiam!
ja mam namiot 4 osobowy, "mieszkaliśmy" w nim we dwójkę i płaciliśmy jak za namiot dwuosobowy
201711060955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 06:54   #14
mariposa88
Rozeznanie

Na polach namiotowych zwykle jest tak, że płaci się za namiot w zalezności od wielkości np.od 8 do 10zł + za osobę, czyli w waszym przypadku za dwie. Czyli zapłacicie za duży namiot, ale tylko za dwie osoby
Stary 2010-07-25, 22:01   #15
agiiis
Raczkowanie

GG do agiiis

Dziękuję za odpowiedzi drogie wizażanki
Stary 2010-08-09, 19:36   #16
evilminded
Raczkowanie

Chyba zależy to od pola namiotowego- najpopularniejsza forma to opłata za namiot, stała, niezależna od jego wielkości, opłata za osobę- zależna od ilości osób w namiocie i ewentualne dopłaty za samochód, natrysk, toaletę itp.
Choc spotkałam się z tym, że płaciło się za wielkość namiotu, podział był chyba na "do 4 osób" i " od 4 osób", ale to nie była wielka różnica w cenie.
Udanego wypoczynku!
evilminded jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-12, 11:00   #17
lasiczkaa
Raczkowanie

ja bylam niedawno pod namiotem z kolezankiami z ap, chopakami itp.
placilo sie od namiotu, ale w kazdym miejsu moze byc inaczej
lasiczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 13:46   #18
grafryb
Przyczajenie

Pola namiotowe w okolicach Śląska

Witam szukam ciekawego pola namiotowego w okolicach Górnego Śląska.
Takie aby było gdzieś nad wodą, w miarę tanie.

Chcemy wyjechać z dwójką dzieci i najchętniej pojechalibyśmy nad morze, ale niestety koszty paliwa są tak wysokie, iż lepiej chyba kilka dni dłużej wypocząć niż jechać za kilka stówek.

Czekam na jakieś propozycje miejsc godnych uwagi.
grafryb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-08, 22:45   #19
Klaczeq
Raczkowanie

Pola namiotowe, Pomorskie !

Cześć dziewczyny ;-)
Szukam taniego pola namiotowego, jednak mało da się znaleźć w internecie, tak jakby pola zupełnie się nie ogłaszały...
Interesują mnie okolice Pieczysk, Koronowa, Charzykowy, Okonin Nadjeziornych, Więcborka, a najbardziej Sępólna Krajeńskiego.
Może macie jakieś namiary, albo nawet ktoś mieszka w tych okolicach i jest bardziej zorientowane niż ja? Bardzo mi zależy ;-)
Pozdrawiam!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 10:50   #20
okilju
Raczkowanie

Lokalizacja: teraz Wrocław, czasem inne miejsca z dolnośląskiej ziemi
Dot.: Pola namiotowe, Pomorskie !

Chętnie skorzystam, najlepiej by były mniej znane i oblegane.
okilju jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-15, 11:43   #21
gawrysiowa80
Przyczajenie

Dot.: Pola namiotowe, Pomorskie !

pola namiotowe Ustka - tutaj masz całą masę miejsc zalezy gdzie chcesz jechać, ale ułatwisz sobie wyszukiwanie
gawrysiowa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości