![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Sardynia :) ktoś był?
Witam
![]() Czy któraś z Was była na Sardynii? Albo się tam wybiera? I czy może polecić jakieś ciekawe miejsca? Znaleźć przewodnik po Sardynii w jakiejkolwiek księgarni - to graniczy z cudem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Podróżniczka
|
Dot.: Sardynia :) ktoś był?
Sardynia to piekna wyspa
![]() Nie mialam okazji jeszcze tam zawitac, ale duzo czytalam ![]() Podaje kilka interesujacych linkow: http://serwisy.gazeta.pl/turystyka/1,51081,526754.html http://www.sardynia.pl/index.htm - polecam szczegolnie ta ![]() ![]() http://www.gory.wyd.pl/archiwum.php?art=1227 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
O, dziękuję bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
ja bylam na sardyni kilka lat temu w miejscowosci Porto Tores polozeonej bezposrednio nad morzem, promem doplynelismy do portu w Olbi i stamtad autobusem do porto tores, mnie bardzo podobala sie zarowno sardynia jak i podroz na nia, po drodze mozna podziwiac naprawde piekne widoki. polecam
![]()
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja dzis wieczorkiem lece na caly sierpien (tak jak w zeszlym roku)
![]() Bede kolo Porto Cervo Wyspa jest przepiekna, morze czysciutkie, nie ma zadnych niebezpiecznych ryb. Ale jest drogo.Coz, chyba jest warta swej ceny ![]() Pozdrawiam i polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
podbijam watek.
planuje letnia podroz. chcemy gdzies pojechac samochodem. wspolnie z mezem wybralismy poludniowa europe. stwierdzilismy, ze zawsze jezdzimy tylko na zorganizowane wczasy badz wycieczki. teraz pora na troche indywidualizmu. chcemy wsiasc do samochodu. zabrac najpotrzebniejsze rzeczy i fruuuuu... mamy duze kombi, wiec w razie czego nocowac mozemy nawet od czasu do czasu w samochodzie. jechac chcemy pod koniec czewca, no moze na poczatku lipca. wstepnym celem byla barcelona. trasa: szwajcaria, genua, lazurowe wybrzeze (monaco, cannes, nicea) ostatnio jednak celem podrozy zdaje sie byc sardynia i korsyka. chcemy dojechac do livorno. po drodze mamy zamiar zwiedzic mediolan i pise. z livorno promem na sardynie. po kilku dniach spedzonych na sardynii chcemy przeplynac na korsyke, z tamtad promem no genui. z genui rundke po lazurowym wybrzezu i przez francje do domu (mieszkamy w niemczech). problemem jednak jest sardynia i korsyka. gdzie najlepiej dojechac: na polnoc czy na poludnie sardynii?? wiem, ze szmaragdowe wybrzeze to cel turystow. czy moze sa jeszccze inne piekne, ciche miejsca na sardynii?? na ktora wyspe zarezerwowac wiecej czasu: sardynie czy korsyke?? licze na pomoc. pewno nie jednak z was byla w tych miejscach. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Sardynia
pewnie bedzie mały odzwe ale moze ktos byl...to kraj moich marzen chcialabym cala wyspe zwiedzic-ale nie wiem skad leciec najlepiej,chetnie poczytam wskazowki ,doswiadczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
podbijam- poza tym czy mozna tam auto pozyczyc zeby zwiedzic cala wyspe prawie
ja polecam miejscowosci: Capo Caccia,La Caletta, Capo Comino and San Teodoro,Costa Paradisio |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sardynia
hej,
ja tez bardzo chcialam te wyspe odwiedzic w tym roku, ale niestety nie wypalilo. Przeszukalam internet od deski do deski,wiec co nieco wiem o tej wyspie.mam tez znajomego Włocha, ktory naprawde poleca Sardynie,zwlaszcza Costa Smeralda. Chociaz musisz liczyc sie z tym,ze ceny sa tam troche wysokie. zjedza sie tam bowiem cala smietanka włoskiej sceny politycznej, artysci, projektanci. Z ładniejszych miast to na pewno Baia Sardinia, Stintino. Nie za bardzo polecaja Alghero,ogladalam zdjecia i to w sumie taka rybacka wioska,oblegana przez Brytyjczykow i irlandczykow. To zalezy czy chcesz jechac na własna reke czy z biurem podrozy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
hmm a jak taniej?glownie noclegi nie wiem gdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
I tu wlasnie jest problem
![]() jesli chcialabys wynajac jakis apartament i dojazd wlasny, to kwota wynajecia apartamentu nie jest az tak duza.ale wtedy problem dojazdu.samolot z Polski troche drogo. moglabys tez autokarem,np. Polonia dostac sie do jakiegos wiekszego miasta,np. Neapolu, a pozniej promem na Sardynie. koszt mniejszy niz samolotem, ale troche zachodu z zalatwieniem tego wszystkiego. jesli z biura podrozy,to ofert jest niewiele, ale ceny nie az takie wysokie, w Baia Sardinia jest dosyc fajna Residence Rena Bianca - sniadania i obiadokolacje za ok 2300 zl za tydzien w lipcu. najtaniej byloby sie wybrac wlasnym samochodem, w kilka osob i pozniej przeprawic promem. linki, ktore dostalam od znajomych,przynjamniej sprawdz sobie orientacyjnie cene Włochy to chyba najpiekniejszy kraj jaki mozna sobie wymarzyc,ale Ci zazdroszcze ![]() promy www.traghetti.com apartamenty w alghero http://www.apartmentsalghero.it/appartamenti.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dzieki za wszelkie wiadomosci!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
hej, sprawdzalam w necie ceny promow. teraz jest jakas promocja - wyszlo 107 euro za 4 osoby z samochodem 1 lipca - ( sprawdzilam tylko bilet w jedna strone) wyjazd o 8 rano ,przyjazd o 13 z ligurii do golfo aranci. http://www.traghettiweb.it/ferries/corsicaferries.htm ten link jest lepszy niz poprzedni
wiem,ze duzo ludzi wynajmuje tez pola namiotowe. mam nadzieje,ze przynajmnije Tobie uda sie wyjechac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
bede sie starac bo Sardynia to od dziecka moj emarzenie- dzieki jeszcze raz za tak przydatne linki i informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
jak tylko cos wybierzesz, napisz. i oczywiscie bede czekac na relacje po Twoim powrocie . widze,ze nie jestem jedyna zafascynowana Italia
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Sardynia to podróż moich marzeń. Czy któraś z Was była w Porto Cervo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
hej, bylam w Porto Cervo, ale tylko aby zwiedzic. mieszkalam w oddalonej o 6km Baja Sardynia. wrocilam tydzien temu i ciezko mi jest przestawic sie na irlandzka pogode. jesli potrzebujesz jakichkolwiek informacji, pisz a postaram sie odpowiedziec
pozdrowki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Chciałam się dowiedzieć jakie miejsca są godne uwagi i jakie ciekawe sklepy tam maja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ciekawe skąd taka fascynacja Sardynią
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
bo jest malo uczeszczana i zmieniona przez turystow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Dokładnie jest mało popularna-chociaż wśród celebrities to hit-wypoczywaja tam Cruise,Klum,Campbell,Cruz itp.Ma duszę a nie tak jak masochistyczny charakter Turcji czy innych Tunezji-nie obrazajac nikogo samam byłam w Tunezji ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
to zalezy na co sie nastawaiasz, aha! i wazne jakie biuro, jesli chodzi o sradynie to sensowna oferte ma krakowski harctur
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Alghero jest cudowne!!!! Żadna rybacka wioska ale jedno z najciekawszych miejsc na sardynii, piękne plaże, typowo włoskie stare miasto...
Jesli szukasz informacji zajrzyj tu http://www.algheroservice.it/Home/?lan=pl Jest tam też galeria, forum oraz apartamenty do wynajęcia. A najlepiej skontaktuj się z tym biurem bezpośrednio na maila, oni wtedy szukają takich opcji, które klient sobie życzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
chciałabym wznowić wątek...tzn... zna ktoś może z was biuro ANTAVIA?
interesują mnie wczasy na Sardynię, może być i Sycylia... własnie z tego biura są organizowane... prosze o opinie i może macie jakieś inne oferty w te dwa miejsca ... WCZASY, nie kolonie... autokarem na luzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Hej,
Jeśli mogę coś poradzić, to według mnie biura podróży mają bardzo wygórowane ceny, które pokrywają zazwyczaj hotel, transport i wyżywienia, natomiast samego zwiedzania jest już niewiele. Odwiedza się różne miejsca, ale nie jest to typowe zwiedzanie, gdzie można się naprawdę czegoś ciekawego dowiedzieć, na spokojnie i zobaczyć nieodkryte miejsca, których na Sardynii nie brakuje. Myślę, że dobrą opcją jest samolot Berlin- Olbia Easy Jetem albo Ryanair Poznan-Mediolan-Alghero, ewentualnie Berlin- Mediolan-Alghero (aczkolwiek w przypadku Ryanaira bardzo drogo wyniosą cię duże walizki- 25 euro za jeden bilet, a Easy Jet 15 euro). Warto przemyśleć lot z Berlina, ponieważ jest ich dużo i są tańsze. Wiem, że na lotniska wożą ze Szczecina i z Poznania busy, z innych miejsc nie mam informacji. Później można poruszać się autobusem czy pociągiem, chociaż wiadomo wygodniej jest autem, które można wynając za rozsądną cenę. Podobnie wygląda sprawa z noclegiem. Przy odpowiednio wczesnym planowaniu wyjazdu można wynająć coś sensownego i za dobrą cenę. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
sardynia , był ktoś?
Warto jechać? Jakie plaże i woda,jest co zwiedzać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sardynia , był ktoś?
kurczak85 oczywiscie, ze warto, Sardynia ma jedno najpiekniejszych i najczystszych morz, idealne do nurkowania, przesliczne widoki, wypady motorowka na Isole Maddalena, w sezonie jednak kosztuje dosc duzo, jesli jednak pojedziesz nie na zatloczona costa Smeralda (bardzo slawna wsrod vipow) to mozesz znalesc cos taniej...
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Dot.: sardynia , był ktoś?
a wiesz może ile kosztuje prom z okolic rzymu na sardynię?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.