|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Pogoda w Tatrach w sierpniu
Muszę przyznać, że niesamowicie ciekawi mnie jakie są Wasze doświadczenia z pogodą w Tatrach - mianowicie chodzi mi o okolice Zakopanego
. Przyznam, że trochę mnie to martwi, biorąc pod uwagę odległość jaką musimy przebyć i czas pobytu (ok. 7 dni) . Mam nadzieję, że synoptycy się mylą.Kiedy w zeszłym roku byliśmy tydzień w Zakopcu, lało przez 2 i pół dnia, co znacznie pokrzyżowało plany wędrówek . Może któraś z wizażanek-góralek albo inna doświadczona kaprysami górskiej (często zmiennej) aury opowie o swoich doświadczeniach. Spytam wprost - czy w sierpniu często zdarza się, że może lać przez cały tydzień A może ktoś zechciałby opisać z własanych obserwacji teraźniejszą pogodę ![]() Z góry dzięki
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pogoda w Tatrach w sierpniu
teraz jest wysoce prawdopodobne, ze bedzie lalo, bo i w Krakowie caly tydzien ma byc taki niemrawy, a to wcale nie tak daleko. aczkolwiek pogoda w Tatrach wymyka sie spod prognoz pogody i trzeba ja zazwyczaj sprawdzic na wlasnej skorze
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pogoda w Tatrach w sierpniu
Ja mieszkam 30km od Zakopanego i zwykle sierpień był ciepłym miesiącem i to bardziej lipiec był deszczeowy...w tym roku coś się podziało i lipiec był upalny!Teraz leje,ale jest ciepło. I nie leje całymi dniami tylko chwilę i przestaje. Dziś nawet po południu słońce wyszło
Pogoda jest tu bardzo zmienna i ciężko ją przewidzieć,bo potrafi się zmienić z minuty na minutę...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki lain i Roma
. Tak czy owak od soboty będzie mi dane przetestować tatrzańską pogodę na własnej skórze.
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A zmienność aury bardzo częsta: słońce, lekkie zachmurzenie, morze mgieł, przelotny deszczyk. Generalnie trafiliśmy na bardzo przyjemny tydzień .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

.
. Mam nadzieję, że synoptycy się mylą.
. Może któraś z wizażanek-góralek albo inna doświadczona kaprysami górskiej (często zmiennej) aury opowie o swoich doświadczeniach. Spytam wprost - czy w sierpniu często zdarza się, że może lać przez cały tydzień
A może ktoś zechciałby opisać z własanych obserwacji teraźniejszą pogodę
dzięki

. Tak czy owak od soboty będzie mi dane przetestować tatrzańską pogodę na własnej skórze.