|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
zmywanie farby :(
Witam serdzecznie,
mam pytanie do dziewczyn "znających się" lub takich, które miały takie doświadczenie... W środę farbowalam wlosy u fryzjera z bardzo jasnego blondu na ciemny blond (dla mnie to byl taki szok ze nawet wydawalo mi się że wyszedl brąz) Oczywiscie fryzjer uprzedził mnie że na pewno troche się zmyje I tu moje pytanie?po trzech myciach jest rzeczywiście już sporo jaśniejszy a j anie chcę żeby się zmył do końca Czy jest nadzieja że jednak się utrzyma? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: zmywanie farby :(
taka jest prawda ze blad bardziej trzyma niz ciemny na bladzie ,mialam identyczna sytuacje ,pwoiedziala ze sie wyplucze ,fakt stal sie mysi ,staly sie przeswity bladu i takie wogole brzydkie ,zlewajace sie kolorowo wlosy ,takie mysie ;/ poszlam za jakis czas i ufarbowalam
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zmywanie farby :(
Bardzo jasne blond wlosy sa czesto uwrazliwione i dlatego ciemniejsza koloryzacja tak sie nie trzyma wlosow jak bysmy tego chcialy..lepszy efekt krycia bedzie za drugim farbowaniem.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
zmywanie się farby
mam wielki problem!! czy znacie jakies dobre zabiegi aby kolor z włosow (farba) szybko sie zmyla??
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zmywanie się farby
szmpon przeciwlupiezowy badz oczyszczajacy
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Jest taki babciny sposób, wiem że skutkuje zaraz po farbowaniu na... niepożądany kolor, mianowicie rozpuszcza się w ciepłej wodzie aspirynę i płucze tym włosy. Po za tym szampony do jasnych włosów lekko je rozjaśniają, ale trzeba stosować przez kilka tyg.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma sensu ciagnac watku , zajrzyj do archiwum znajdziesz tam bardzo wiele sposobow i porad na ten temat
|
|
|
|
|
#8 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Zmywanie się koloru
Obecnie mam zrobione blond pasemka, czy szampon Seboradin z żeń szeniem może powodać zmywanie sie koloru?
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Dot.: Zmywanie się koloru
podnosze
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
To może inaczej zadam pytanie. Po jakich szamponach najbardziej schodzi farba? Po przeciwłupieżowych, do wypadajacych włosów itp?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli twoje blond pasemka są rozjaśniane to kolor się nie będzie zmywał. A jeśli przyciemniane to owszem.
Nie wiem dokładnie jakie szampony najbardziej "zmywają" kolor ale najbardziej wskazane jest używanie profesjonalnych szamponów do włosów farbowanych, dzięki nim kolor dłużej pozostaje na włosach. Jeśli chodziło ci o coś więcej, to przepraszam bo lepiej odpowiedzieć na twoje pytanie nie potrafię
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
O taką odpowiedź mi własnie chodziło. Mam rozjaśniane platynowe pasemka. Mam rozumieć, że nie musze sie niczego obawiać? w takim razie mam jeszcze takie pytanie- czy do rozjasnianych pasemek warto w ogóle stosować szampony i odzywki do włosow farbowanych? |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... myślę, że nie ma takiej potrzeby bo takie szampony mają zazwyczaj na celu zatrzymanie koloru. Radziłabym ci raczej stosować szampony do regenerujące do włosów suchych - bo zazwyczaj takie stają się włosy rozjaśniane. Teraz Dove ma specjalne dwie linie - do włosów rozjaśnianych i przyciemnianych. n tej stronie możesz poczytać trochę o tym http://www.jakobieta.pl/index.php?id=261
A włosy rozjaśniane mają całkiem inne potrzeby niż przyciemniane, stąd dwie linie. |
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jezeli masz farbowane wlosy,niewazne czy rozjasnione czy przyciemnione,niewazne czy to cala glowa czy tylko pasemka to przeciez potrzebuja odpowiedniej pielegnacji aby wygladaly pieknie,byly zdrowe i lsniaceeee Polecam Ci odzywke do wlosow farbowanych z nivei cena przystepna a wlosy sa po niej idealneeee pozdrawiam ![]()
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Zmywanie nietrwalej farby
Witam! Pofarbowalam moje zlote wlosy na mroźny beż loreal Paris Casting Creme Gloss i wyszedl ciemny brąz i wiem, że farba się spulukuje, ale zazwyczaj z brązu na rudo i mam pytanie, bo chodzi o to, że ta farba byla na 28 myć i czy ten kolor zejdzie calkiem czy tylko się wyplucze :/?
|
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zmywanie nietrwalej farby
zależy od wlosow, ciezko to okreslic. Dziewczyny z innym watku napisaly ze jednym sie kompletnie wyplukal a inne ze pozostawil odrosty
takze ruletka mi sie wyplukal dosc sporo i mala roznice widac przed i po a nie zawsze na rudo, mi akurat zchodzi (niestety) mroźnie
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zmywanie nietrwalej farby
Jest już taki wątek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=200885 |
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Zmycie koloru !
Jakie macie sposoby na to żeby farba szybciej schodziła ? Wracam do swojego naturalnego koloru
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmycie koloru !
zajrzyj tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=205804
nie jestes nowa, ale przeczytaj rowniez ten watek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219266 |
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Czy ktoś może udzielić mi informacji która z profesjonalnych farb wella jest zmywalna, np. do 24 myć itp? Color touch, koleston, czy jakaś inna
![]() Z góry dziękuję za pomoc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.