gorset ściskający talie na zbyt duży brzuszek-pomóżcie gdzie dostać - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-07, 08:12   #1
pysiaczka
Raczkowanie

Red face

gorset ściskający talie na zbyt duży brzuszek-pomóżcie gdzie dostać

no dobra więc nie mam wyraźnie zaznaczonej tali, 74 cm, wczoraj oglądałam film Scarlett, no i wpadłam na pewien pomysł. Kobiety w tym okresie nosiły gorsety mocno ściskające talie, a podkreślające biust i biodra, znaczy uwydatniające biust i biodra, haha a więc, czy myślicie , że dziś można gdzieś dostać taki gorset, może na allegro?Jeśli macie jakieś linki albo znajdziecie to proszę podajcie, może wtedy mój brzuch będzie wydawał się mniejszy, nabiore kształtów, ja wiem, że to nie wygodnie , ciśnie itd, ale chyba nie umrę......
pysiaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-07, 08:21   #2
201707171556
Konto usunięte

Dot.: gorset ściskający talie na zbyt duży brzuszek-pomóżcie gdzie dostać

Ja myslałam kiedyś, żeby sobie zrobić coś takiego na zamówienie u gorseciarki - może Ty tez spróbuj bo taki na wymiar powinien być lepszy.
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-07, 08:46   #3
des
Raczkowanie

zalezy do czego potrzebujesz ten gorset. jezeli na jakas powazna impreze to proponuje pracownie gorseciarska. tam bedziesz miala pewnosc ze gorset zostanie dopasowany idealnie do twojej figury. Unikniesz faldek dookola gorsetu, ktore czesto wystepuja gdy gorset jest zle wymierzony.
A jezeli potrzebujesz nacodzien to proponuje jakies gorsety sportowe, czyli bielizne bezszwowa na przyklad.
http://www.hannastyle.com.pl/index_pl.htm
to jedno co udalo mi sie znalezc ale jak wpiszesz bielizna sportowa albo bezszwowa do cos napewno znajdziesz
des jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-07, 09:49   #4
pysiaczka
Raczkowanie

Chodzi mi tylko i wyłącznie o wyszczuplenie talii, której nie posiadam, chcę go nisić na codzień , pod sukienki itd.......
pysiaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-02, 18:55   #5
unmaterial_girl
Raczkowanie

up

ja też chce pod sukienke i na codzień
unmaterial_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-03, 06:51   #6
des
Raczkowanie

noi jak znalazl sie jakis gorset? haha ja siedze w Paryzu, skocze do Moulin Rouge i jakies wam wezme..
des jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 15:30   #7
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiaczka Pokaż wiadomość
no dobra więc nie mam wyraźnie zaznaczonej tali, 74 cm, wczoraj oglądałam film Scarlett, no i wpadłam na pewien pomysł. Kobiety w tym okresie nosiły gorsety mocno ściskające talie, a podkreślające biust i biodra, znaczy uwydatniające biust i biodra, haha a więc, czy myślicie , że dziś można gdzieś dostać taki gorset, może na allegro?Jeśli macie jakieś linki albo znajdziecie to proszę podajcie, może wtedy mój brzuch będzie wydawał się mniejszy, nabiore kształtów, ja wiem, że to nie wygodnie , ciśnie itd, ale chyba nie umrę......
Przedwieczny watek...teraz juz wszyscy wiedza, ze mozna
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 16:51   #8
kasiatoya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysiaczka Pokaż wiadomość
no dobra więc nie mam wyraźnie zaznaczonej tali, 74 cm,
wymiar talii o niczym nie świadczy... to czy jest wyraźna zależy od proporcji - biust/talia/biodra
jakbyś podała chociaż wymiar bioder to wtedy możnaby było powiedzieć mniej więcej czy jest wyraźnie zaznaczona czy nie

co do brzuszka to gorsety modelują sylwetkę ale nie sprawiają magicznie, że jakaś duża część ciała nam znika... choć może się tak wydawać ))
jak masz bardzo duży brzuszek to raczej licz się z tym, że po zbyt mocnym ściśnięciu talii brzuszek przesunie się poprostu nieco w dół...

jeśli brzuszek nieduży i faktycznie chodzi tylko o talię to wiązany gorset będzie jak najbardziej pomocny ale uwaga - powinen mieć porządne fiszbiny

przy dużym brzuszku może popróbuj z elastyczną bielizną modelującą, teraz już chyba wszyscy ją noszą zwłaszcza jak trzeba założyć obcisłą sukienkę na wielkie wyjście nie ma wałeczków i wszystko znajduje się na swoim miejscu, może nie zrobi talii ale wygładzi i utrzyma całokształt

Edytowane przez kasiatoya
Czas edycji: 2012-12-19 o 16:52
kasiatoya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-27, 09:55   #9
Ciotka Dobra Rada
Raczkowanie

jeśli chcesz uwydatnić biust, świetnie sprawdzą się tutaj underbusty czyli gorsety pod biust. jeśli zależy Tobie na spłaszczeniu brzucha, to powinnaś zwrócić uwagę na to, by fiszbiny z przodu były płaskie (chyba nawet sprawdziłyby się specjalne, płaskie zapięcia).
Być może również dłuższy gorset spełniłby Twoje oczekiwania, ale może nie być zbyt wygodny podczas siadania.

Przede wszystkim trzeba pamiętać, że od razu nie osiągnie się spektakularnych efektów. Trzeba trenować ciało, a nie od razu wiązać gorset na maksa, bo to będzie bardzo uciążliwe.
Ciotka Dobra Rada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości