![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
WSP TWP w Warszawie
Przede mną składanie dokumentów na studia uzupełniające magisterskie ( spec. pedagogika opiekuńczo - wychowawcza )... Zamierzam złożyć papiery na dwa uniwersytety, pod uwagę biorę także uczelnię niepaństwową - Wyższą Szkołę Pedagogiczną TWP w Warszawie. Chcialabym się dowiedzieć, czy któraś z Was studiuje na tejże uczelni, bądź też co nieco o niej słyszała ? Każda opinia będzie dla mnie cenna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: WSP TWP w Warszawie
Ja, ja, ja!!! Ja studiowałam, bardzo dobra uczelnia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Czy mogłabyś mi powiedzieć cokolwiek o czesnym ? Przeczytalam na jednej ze stron internetowych, że czesne systematycznie rośnie. Na pierwszym semestrze wynosi ono ( dla mojej specjalności ) - 1750 zł, dlatego też obawiam się żeby czasem nie doszło do 3 tys. hehe ( bo na to pozwolić sobie nie mogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Rosnie, tak jak wszystko w naszym kraju. Ale nie jest to takie straszne - każdy semestr kosztuje o 50zł więcej od poprzedniego. I to nie tylko na tej uczelni, przecież państwowe uczelnie robią dokładnie to samo na zaocznych, a jakoś nikt o tym głośno nie mówi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hm.... poniekąd masz rację. Tyle tylko, że ja studiowałam dotychczas na prywatnej uczelni i czesne przez trzy lata nie zdrożało ani złotówki. A wręcz odwrotnie - miałam rozmaite zniżki, chociażby ze względu na uczestnictwo w chórze akademickim.
PS. Czy znasz może kogoś ze studiów uzupełniających ? Czy łatwo się na nie dostać ? ( na moim kierunku biorą pod uwagę ocenę z dyplomu, moja to 4,5; zastanawiam się czy mam szanse się dostać i jak dużo jest chętnych do studiowania ; napisałam maila z podobnym pytaniem do działu rekrutacji, ale jak narazie mi nie odpisali :/ ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Z taką średnią bez problemu powinnaś sie dostać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci za informacje, w razie czego będę pytać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Up, czy któraś z Wizażanek jest z tej uczelni? Jak opinie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
czesc
wybieram sie na studia do tej uczeli ale do katowic na zinegrowana edukacja wczesnoszkolna i pedagogika przeczkolna zaocznie. chetnie poznam ludzi ktorzy tez sie tam wybieraja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() P.S Lucy pewnie spotkamy się na uczelni, będziemy studiować ten sam kierunek. Wybierasz się zaoczne? ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
tak, ide zaocznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Lucy i jak się czujesz przed czwartkowym spotkaniem na uczelni?
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja skończyłam licencjat w olsztyńskim wydziale. Nie powiem, wykładowcy byli w dużej mierze profesorami, więc kadra ciekawa. Ale jeśli chodzi o całokształt...cóz organizacja do niczego, bywało, że dowiadywałam się, że nie ma zajęć w dniu zajęć. No i najważniejsze: zakuwanie od rana do nocy było mi obce na tej uczelni. Czułam pewien dyskomfort. Dlatego na uzupełniające magisterskie poszłam na Uniwerek WM.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny czy może wiecie ile trzeba miec punktów oddział Katowice , zaoczne ??
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
tam przyjmują prawie wszystkich chętnych, ile miejsc tyle biorą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
ja studiuję na twp w Warszawie. Jestem na pierwszym roku pedagogiki wczesnoszkolnej z logopedią i szczerze to nie polecam tej szkoły. Ja jestem zawiedziona, ponieważ nawet o 22 albo i o 6 rano potrafi zmienić się plan zajęć, a nawet jak już przyjdziesz na wykłady to na tablicy ogłoszeń musisz sprawdzać czy znowu nie uległo coś zmianie. Takie pomieszanie z poplątaniem. Rozmawiałam z dziewczynami z 3 roku i mówiły, że tak jest zawsze. Do tego zjazdy miały być co 2 tyg., a nagle dowiadujemy sie, że są co tydzień. Wiele osób specjalnie wybrało te studia ze względu na co 2tygodniowe zjazdy, a tu dupa - za przeproszeniem. Dostać się na pewno dostaniesz jakąkolwiek miałabyś średnią, bo przyjnują 200 pierwszych osób od tak - największy gamoń zaostanie tam przyjęty jak bedzie np.158. Złożyłam też tam papiery na studia dzienne na filologię i nawet nie było egzaminu wstępnego - ta sama sytuacja jak z pedagogiką do iluś tam osób zostaje sie przyjętym od tak dopiero poźniej jest konkurs świadectw. Oczywiście się dostałam, ale tydzień po zakończeniu rekrutacji w innych państwowych szkołach zadzwonili do mnie, że kierunek został wycofany z braku chętnych i jak chce to mogę ubiegać sie o zwrot opłaty rekrutacyjnej. Są niepoważni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Zaczęłam studia w tej szkole i to był wielki błąd. Zero organizacji. Wdziekanacie nigdy nic nie wiedzą. Mają nawet problem z skontaktowaniem się z wykładowcami, którzy kpią sobie ze studentów i robią np egzaminy pół roku po skończeniu przedmiotu. Ciągłe zamiany planów wykładów i to nawet dzień wcześniej o 22 np. Dotyczy to również zajęć gdzie był naprzykład zaplanowany egzamin. W piątek dowiedziałam się że w sobote jest ten przedmiot, na który zapowiadany był egzamin. A miał być tydzięń później. Zajęcia co tydzień przez np. trzy miesiące non stop, a miały być co dwa tygodnie. Jedna wielka porażka i wszystkim odradzam zaczynania studiowania w tej szkole.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Ten post wyżej chyba pisze jakaś konkurencja, bo już drugi raz czytam tą samą wiadomość z tymi samymi słowami... Czy ktoś w tym roku wybiera się do Katowic na ped. resocjalizacyjną?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś tutaj wybiera się od października na pedagogikę zaoczną w Warszawie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
czy orientujecie się jaką kwotę trzeba wpłacić na konto banku po rejestracji w twp na studia niestacjonarne pedagogiczne ? Z góry dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
106 zl
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
tak, 106 zł to opłata rekrutacyjna, wpisowego nie ma. Czy ktoś zamierza studiowac pedagogikę systemem KNO? czy jest tutaj na forum ktoś studiujący tym systemem? każda wiadomość będzie pomocna. Ja chciałabym zacząć pedagogikę przedszkolną lub wczesnoszkolną z logopedią. czekam na jakiekolwiek opinie, gdyz jestem zainteresowana tą szkoła, ale gdzieś ostatnio na forum wyczytałam że Warszawa dostała kilka lat temu warunkową akredytację na kierunek Pedagogika. Moze ktoś wie cos na ten temat? Dzięki za wszelkie wiadomości.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
A nie wiesz może kiedy zajęcia się rozpoczynają?
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
22/23 październik jest na stronie uczelni w dziale planowania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Wie ktoś może na którą w sobotę zjazd mamy?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
dobre pytanie.....
czekamy może się plan pojawi dla I roku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
i się pojawił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
To do zobaczenia jutro
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.