|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy "zapsuty" metabolizm może jeszcze wrócic do normy ?
Witam wszystkich
Przeszukałam wszystkie wątki ale nigdzie nie znalzłam dokładnie tego czego szykałam , mam wielka nadzieje ze mi pomożecie ![]() ![]() ![]() ![]() Czy przez takie cos moglam sobie rozregulawac metabolizm? Jestem jeszcze młoda (18 lat ) czy mój organizm moze jeszcze wrocic do normy ? Prosze pomużcie , bo myśl ta nie daje mi spokojnie spac ![]() ![]() Z góry bardzo dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy "zapsuty" metabolizm może jeszcze wrócic do normy ?
Oczywiście, że jest w stanie wrócić, ale nie sam: musisz mu w tym pomóc
![]() ![]() Powrót do normlanego jedzenia po dietach ze zmienną ilością kalorii, głodówkach lub po prostu źle zbilansowanym odzywianiu często kończy się właśnie tym, że tyje "od normalnego jedzenia" - to słynny efekt jojo, wraca to, co zrzuciłaś + kilka kg w prezencie. Jeżeli Twój metabolizm jest spowolniony, to prawdopodobnie masz temperaturę ciała niższą niż 36,6 stopni - sprawdź kilka razy (w ciągu kilku dni) w drugiej połowie dnia pomiędzy posiłkami. Spowolnić metabolizm można nie tylko głodówkami, ale np. zbyt długimi przerwami pomiędzy posiłkami, niejedzeniem kolacji albo jedzeniem jej na więcej niż 2-2,5 godz. przed snem itp. Możliwe też, że nie możesz schudnąć, bo źle ułożyłas dietę i treningi. Sprawdź tę temperaturę, to będzie przynajmniej wiadomo, od czego zacząć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy "zapsuty" metabolizm może jeszcze wrócic do normy ?
Napewno strawdze i zobacze jak jest z ta temperetura
![]() Dziekuje z pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.