|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przekładaniec cytrynowy
Składniki:
Ciasto: połtorej szklanki mąki tortowej, 5 jajek, szklanka cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki wody Masa: szklanka cukru, kopiasta łyżka masła, 2 jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, stata skórka z 1 cytryny, sok z półtorej cytryny, 2 szklanki wody Lukier: sok z połowy cytryny, pół szklanki cukru pudru Dekoracja: łyżka wiórków kokosowych Sposób przyrządzania: Ubij białka z cukrem i, nadal ubijając, dodawaj po jednym żółtku oraz po łyżce wody. Następnie wsyp mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj ciasto drewnianą łyżką. Piecz ok. 40 min. w temperaturze 220*C. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój na dwa krążki. Jajka ubij z cukrem, rozprowadź wodą, dodaj mąkę ziemniaczaną, sok i skórkę z cytryny, masło. Postaw na małym ogniu i, cały czas mieszając, gotuj, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę rozsmaruj na krążku biszkoptu i przykryj drugim krążkiem. Z cukru i soku cytrynowego utrzyj lukier, polej nim ciasto, wierzch oprócz wiórkami kokosowymi. Naprawdę polecam, to ciasto jest pycha ![]()
Przecież w marzeniach miało być lepiej, Ale my tworzymy świat, w którym ktoś oblicza czas, Może po drugiej stronie jest lepiej, Ale my wierzymy wciąż że nad nami czuwa los. Verba "Młode wilki cz. 3" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przekładaniec cytrynowy
Up
![]()
Przecież w marzeniach miało być lepiej, Ale my tworzymy świat, w którym ktoś oblicza czas, Może po drugiej stronie jest lepiej, Ale my wierzymy wciąż że nad nami czuwa los. Verba "Młode wilki cz. 3" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przekładaniec cytrynowy
Zrobiłam i okazał sie pycha. Tylko nie wiem dlaczego tak szybko znikł z talerza
![]() ![]() ![]()
Gdyby została Ci tylko jedna godzina życia, i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił? z kim byś spędził ten czas? I dlaczego jeszcze zwlekasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.