czy to moze byc wina tabeletek moze ktos mial podobnie pliss - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-22, 22:11   #1
Ray
Zakorzenienie

czy to moze byc wina tabeletek moze ktos mial podobnie pliss

musze napsiac nowy
dziewczyny powiedzcie mi bo ja nie wiem od kad wsplzyje biore tabletki mijaja dwa lata moje libido dochodzi dna... tzn wzesiej kochaalm sie czesciej i wiele razy obecniem cudem jest raz na tydzien i tylko raz...
dwa... zrobila sie nerwowa i czesto placze od dwoch lat ( nigdy nie bylam placzliw anawet z waznych pwowodow)

od pol roku czesto mi slabo... czesto czuje sie zakrecona.. nieprzytomna...

nie wiem co robic moj tz kaze to odstawic... ale ja boje sie popsucia cery in teraz ciaza nie ejst na reke bo slub ustalony...

njie wiem czy prosic o homorny jakeis najslabsze bo biore yasmin.... jestem zdesperowana tym
Stary 2006-08-22, 22:19   #2
naanahanae
Zadomowienie

Dot.: czy to moze byc wina tabeletek moze ktos mial podobnie pliss

tak, spadek libido i płaczliwość mogą być spowodowane przez tabletki
naanahanae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 22:21   #3
aniielica
Zakorzenienie

Zmień tabletki.
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 23:11   #4
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

a jeśli inne tabletki nie będą Ci służyc, to przecież są różne metody antykoncepcji. myślę, że odpowiednio stosowane nie niosą większego ryzyka ciąży. a chyba lepiej trochę bardziej uważać, ale cieszyć się seksem z kochanym, prawda ?

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-23, 01:45   #5
milka69
Raczkowanie

tabletki owszem, ale gdzies wyczytalam choc nie chce wprowadzac w błąd bo nie pamietam dokladnie ze spadek libido moze byc spowodowany takze jakas choroba np nadczynnoscia czy niedoczynnoscia tarczycy ale nie jestem pewna tego bo jak mowie do konca nie pamietam, warto sprawdzic gdzies czy to prawda.pozdrawiam
milka69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-23, 08:39   #6
Ray
Zakorzenienie

hmm z tarczyca w porzadku bo jakis czas temu robilam badania krwi.... nie wiem co sie dzieje dwa lata biore tabletki ale dopiero po dwoch latach widze ewidentnie jakies dziwne zmiany u mnie wrecz tragiczne.....
te libido to spodziewalam sie ze to one.. ale szczerze to juz nie wiem bo ja nie pamietam jak dwa latata temu mialam ochote ale mysle ze bardziej... obecnie pogarsza sie to wszystko moj tz zaczyna sadzic ze to nie tabletki tylko ze go nie krece i zaczyna sie dolowac afera gotowana...

dwa jestem cholernie placzliwa wrazliwa i nerwowa.. nigdy taka kiedys nie bylam bardziej opanowana... czesto jestem zmeczona robi mi sie slabo .

juz nie wiem co robic myslalam zeby je odstawic na 3 mc.. tak ze w razie tragicznej cery 3 mc przed slubem je wezme by ja poprawic .. takie wyjscie male....

powiem wam ze mi chyba zadne tabletki nie sluza to juz moje chyba 3 i efekt coraz gorszy mimo ze jakis tragicznych objawow nie mialam jak wymioty czy zawrtoy glowy itp...

nie wiem co robic juz koncze opakowanie nie wiem czy brac nastepne.. mnie najbarziej szokuje moja era teraz mam szanse na prace w dobrym salonie kosmetycznym boje sie ze jak mi sie bardzo popsuje cera nie zatrudnia kogos kto bedzie straszyc(((
Stary 2006-08-23, 11:47   #7
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

Powinnas isc do lekarza żeby zmianił Ci te tabletki ,zrobił badania bo sie wykończyć mozesz takim nastrojem.Niestety na niektóre kobiety tabletki działaja tak ,ze nie maja ochoty na seks!

asia27
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-23, 12:37   #8
aniser
Zakorzenienie

Znam twoj problem. Sama przez dlugi czas bralam Cilest- na poczatku nie zauwazylam zadnych niepokojacych objawow,nie mialam zadnych dzialan niepozadanych. Niestety po dwoch latach zaczely sie schody-stalam sie nerwowa,placzliwa,ciagle rozdrazniona. mialam ogromne hustawki nastrojow,a co najwazniejsze zero ochoty na seks. Co wiecej,reagowalam zloscia na probe pieszczot i jakis blizszy dotyk, Na szczescie powiedzialam o tym gienekolog i okazalo sie,ze jest to wlasnie reakcja na tabletki. Po prostu przez te dwa lata moj ogranizm conieco sie zmienil i konieczne bylo tez dopasowanie nowych pigulek. Dlatego,jesli zrobilas wszelkie podstawowe badania i nie ma w nich nic niepokojacego wybierz sie do ginekologa-teraz jest tyle tabletek dostepnych na rynku,ze nie ma sensu sie meczyc obstajac przy jednych,najwyrazniej nie najlepiej dobranych.
Stary 2006-08-23, 14:10   #9
Ray
Zakorzenienie

no wlasnie ja przez ten czas nic pokojacego nie zauwazylam sadzilam ze te nastroje zdarza sie czy zly dzien... ale po dwoch latach jak wspominalam siebie zanim zaczelam je brac tragicznie sie zmienilam to az straszne....
tez wlasnie jestem placzliwa nerwowaz wybucham zloscia i placzem... z byle powodu.. czesto mysle ze jestem w ciazy bo czesto miewam typowe objawy ciazy.. jak oslabienie, sennosc, dusznosci, zawroty glowy, nie powinnam tego miec tak sadze, przytylam 7 kg przez dwa lata teraz dopiero widze schody tego wszystkiego... tragedia...
jestem u ginekologa zapisana za mc.. pojde i sie dowiem ale wiecie co ja juz keidys rozmawialam o tymz z moim lekarzem bo nier az zmienialam tabletki on od 4 mc kaze mi dostawic calkowicie twierdzac ze jestem w jakims tam 3 gronie zagrozenia bo miewam czeste bole migrenowe... musialam podpisac ze swiadoma jestem konsekwencji... myslalam ze przesadza tyle kobiet to bierze... pojde to mi znow powie ze mam to rzucic jak znam zycie.. powiedzial ze jesli nie amm libida i tyle razy zmienialam tabletki nic nie pomoze... ja tabletki w moim zyciu odstawie juz za pol roku bob ede starac sie o dziecko a potem spirla abadz cos innego... a narazie musze to brac tragedia
Stary 2006-08-23, 14:50   #10
neska951
Zakorzenienie

zbadaj tarczycę , poproś lekarza o oznaczenie poziomu TSH objawy które podajesz mogą być spowodowane niedoczynnością tarczycy,możesz również poprosić o zbadanie poziomu hormonów płciowych i PROLAKTYNY ,ale te objawy mogą być też skutkiem zażywania tabletek anty, jedno jest pewne powinnaś udać się jak najszybciej do lekarza
i co to za głupota :WCALE NIE MUSISZ TEGO BRAĆ WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE ,NIE ROZUMIEM LEKARZ CI ZABRONIŁ BRAć A TY MIMO TO BIERZESZ NIC DZIWNEGO ŻE ŹLE SIĘ CZUJESZ ŹLE SIĘ CZUJESZ ..........
pozdrawiam serdecznie
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-23, 15:13   #11
Ray
Zakorzenienie

moze rzeczywisvcie powinnam zbadac te tarczyce... to wystarczy zwykle badanie krwi czy nie??? za dwa mc wybieram sie do jakiegos dobrego ginekologa ktory mnie gruntownie przebada hormony i wszystko bo mam dosc tych konowalow ktorzy mi wciaz mowia ze na co mi badania hormonow czy tym podobne.. ja wiem wiem ze nie musze tylko ja mam problemy z tradzikiem i te tabletki to dla mnie jak zbawienie ale jesli tak dalej bedzie to bede musiala to rzucic i pirlgrzymki do demratolgoa robic juz nie wiem co lepsze
Stary 2006-08-23, 15:33   #12
neska951
Zakorzenienie

naprawdę wkurzyłam się na Ciebie!!!!! żeby ze względu na trądzik narażać się na chorobę naprawdę dziwię się że lekarz przepisuje Ci te hormony skoro sam twierdzi że nie powinnaś ich brać!!!!!!! ale i tak pozdrawiam serdecznie
Stary 2006-08-23, 18:39   #13
Ray
Zakorzenienie

neska wiem wiem.. zle zrobilam on sie ze mna klocicl nie chcial mi ich wypisac ale go przekonalam,.... chodzi o to ze jestem kosmetyczka a dermatologiczne cuda mi nie pomagaly zadne ( dlatego ostatecznoscia dla mnie byly hormony ale duzo zlego widze robia.... i musze je odstawic jakos... jakos sie przelamie upada mi zycie seksualne przez to i chyba jak widac zdrowotne wiec musze cos zrobic jutro zapisalam sie do internisty bym dostaal skierowanie na bdania krwi tarczycy i co tam potrzeba
Stary 2006-08-24, 14:02   #14
neska951
Zakorzenienie

widzę że jesteś z wawy normalnie wczoraj sobie pomyślałam że jak Cię spotkam to Ci nakopię za tą głupotę hehehehheheheh
ale widzę że troszkę pomyślałaś to może Ci daruję
a tak na marginesie to staję sie powoli przeciwniczką tabletek anty z moich obserwacji wynika że robią więcej złego niż dobrego
trzrymaj rękę na pulsie rób badania i informuj nas na bieżąco jak Ci idzie
jeśli będziesz musiała iść do endokrynologa w wawie albo będzie potrzebny Ci jakiś dobry dermatolog to Ci kogoś polecę
pozdrawiam serdecznie
Stary 2006-08-24, 15:33   #15
Ray
Zakorzenienie

neska ja mam,a dobrego dermatologa w razie co sie do niego udam.. za mc ide do lekarz apanzstwowo zobacze co mi powie a dzis ide po skeirowanie na badania krwi ale jesli bedzie trzeba a raczej tak pojde do dopbrego lekarza bo polecila mi kolezanka ktory wykona mi wszystkie badania... tez zaczynam byc przeciwniczka... wiem iel szkody robia... sama to widze.. dzis jeszcze rozmawialam z kolezanka i jej siostra w ciaze zajsc po tabletkach nie moze co mnie przerazilo bo ja siebie bez dzieci nie wyborazam takze jestem na etapie odstawiania nie wiem czy juz teraz je odstawie czy za 2-3 mc chyba bede pewniejsza
Stary 2006-08-24, 15:54   #16
neska951
Zakorzenienie

ha a widzisz ja nie chodzę prywatnie heheheh po pierwsze nie stać mnie na to a po drugie mam b złe doświadczenia z prywatnymi lekarzami ...........
leczę się w klinikach przyszpitalnych tam pracują lekarze którzy leczą w szpitalach mają dużo praktyki i muszą być cały czas na bieżąco z nowymi wynikami badań
a co do negatywnych skutków tabletek to musimy zrobić tu jakąś propagandę anty tabletom anty zobacz większość dziewczyn [które piszą na tym forum ]mających problemy brała tablety.................
Stary 2006-08-25, 15:22   #17
feronia
Raczkowanie

Niestety obawiam się, że to wina tabletek. Raz, że wyczytałam o tym w jednej z książek, a dwa- niestety mnie również się to tyczy. Zdecydowanie mam mniejszą ochotę na sex, moje potrzeby ograniczają się do minimum- niestety cierpi na tym głównie mój partner. Zmian humoru nie zauważyłam, ale spadek libido to niestety problem. W przyszłym miesiącu mam zamiar zmienić tabletki- zobaczymy co z tego wyjdzie...
Stary 2006-08-26, 10:39   #18
myShaczeQ
Zadomowienie

GG do myShaczeQ

jak nie chcesz odstawic, to je zmien, albo przerzuc sie na zwykle prezerwatywy wcale nie sa takie straszne

myShaczeQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-26, 10:52   #19
AguŚ87
Zakorzenienie

typowe objawy zle dobranych tabletek,,, i po co bierzesz je tak długo jak masz same skutki uboczne
Stary 2006-08-26, 11:41   #20
Weronisia
Zakorzenienie

Ray pamiętam Cię z wątku o spadku libido.

Ja wtedy też pisałam o moim libido poniżej zera
Kupiłam miesiąc temu VAMEĘ. Biorę regularnie jak zalecają i jakoś te efekty są takie sobie. Powinnam już zmniejszyc dawkę, ale nie wiem czy to ma sens, bo ja nadal mam zerowe potrzeby. Jedynie w trakcie współżycia doznania się zwiększyły

Mimo, że bardzo byłam zadowolona z moich pigułek (zmieniałam wielokrotnie, aż te okazały się strzałem w 10), to teraz po 3 latach stosowania coraz częściej dręczyły mnie różne niepokojące skutki uboczne.

Też myśłałam, że winna jest tarczyca. Miałam wszystkie objawy niedoczynności. Jednak badania tarczycowe (TSH3 i TSH4) wyszły super. Ostatnio bardzo podskoczył mi cholesterol, mimo że prowadzę dietę niskotłuszczową i raczej nie należę do puszystych
Nastroje też mi się wahały od płaczliwego po wybuchy furii, potem znowu śmiech i płacz na zmianę.

Na dodatek potworne migreny od jakiegoś roku.

Gdy raz odstawiłam pigułki pojawiły się paskudne problemy z cerą więc znowu zaczęłam je łykac, żeby poprawic cerę.

Teraz podjęłam ostateczną decyzję: ODSTAWIAM TE CHOLERNE HORMONY NA ZAWSZE

Przed wczoraj połknęłam ostatnią w życiu pigułkę.

Boję się pogorszenia cery, bo wiem, że na 100% będzie baaardzo źle. Po tych pigułkach problemy z cerą mają nawet te kobiety, które nigdy problemó z cerą nie miały.
Moja przyjaciółka od grudnia leczy skórę od twarzy po pas, łącznie z rękoma, plecami, ramionami...
Ja to miałam po odstawieniu piguł. Wiem, że teraz mnie też nie ominie...

Jednak pilnie czytam forum biochemii kosmetycznej i wiele się dowiedziałam. Mam nadzieję, że mimo wszystko uda mi się choc trochę zapanowac nad wysypem bolących, ropnych gul...

Ray musisz sama podjąc decyzję. Piszesz o swoich problemach już nie pierwszy raz, a mimo to nadal bierzesz piguły. I po co Ci to? Twój stan się nie poprawi, wręcz będzie się pogarszał. Chcesz tego?

Możesz przecież skorzystac z innych metod antykoncepcji niehormonalnych. Wiem, że nieródkom nie zakłada się spiral (nie wiedziec czemu), ale słyszałam, że prywatnie zakłądają i nie robią problemów.
Są prezerwatywy, do których na prawdę da się przyzwyczaic - stosowałam ten sposób też długi czas i nie było aż tak źle.
No i wiele innych metod niehormonalnych, które mogą Tobie przywrócic radośc życia. Zastanwów się nad tym zanim sięgniesz po kolejną paczkę pigułek.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-26, 12:10   #21
Ray
Zakorzenienie

hmmm mi wlasnie problem tz rozwiazal... przeczytal na forum wizazu ile kobiet jakie ma negatywne objawy.. i stwierdzil ze mam te same .. czyli nerwowa placze, krzycze, drazliwa itp.... powiedzial ze w takim razie nie ebde ich brala i wyrzucil mi wszystkie jakie mialam do kosza stwierdzil ze skoro sama decyzji podjac nie moge to on ja podjal i nie chce mi oddac nawet na jeden mc... echhh...

tez sie boje bardzo cery ale kupie w a[ptece jakeis mazidla jak skinoren i bede smarowac echhh

boje sie tylko ciazy bo nie chce slubub przekladac ale co ma byc to bedzie :/
Stary 2006-08-26, 12:11   #22
tripka
Wtajemniczenie

Ray ja mam dokładnie tak samo jak Ty...i wiem,że to przez tabletki,które też w koncu przestaję brać,bo powoli wykańczam się nerwowo przez nie...
A co do samego libido to czytałam,że cynk jest dobry i żeń-szeń...
tripka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-26, 12:17   #23
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ray
hmmm mi wlasnie problem tz rozwiazal... przeczytal na forum wizazu ile kobiet jakie ma negatywne objawy.. i stwierdzil ze mam te same .. czyli nerwowa placze, krzycze, drazliwa itp.... powiedzial ze w takim razie nie ebde ich brala i wyrzucil mi wszystkie jakie mialam do kosza stwierdzil ze skoro sama decyzji podjac nie moge to on ja podjal i nie chce mi oddac nawet na jeden mc... echhh...

tez sie boje bardzo cery ale kupie w a[ptece jakeis mazidla jak skinoren i bede smarowac echhh

boje sie tylko ciazy bo nie chce slubub przekladac ale co ma byc to bedzie :/
Ray mnie też samej jest trudno podjąć decyzję,bo czuję się jakby uzależniona od nich...TZ tez stanowczo stwierdził,że przestaję je brać bo to poprostu niszczy nasze życie.
A z cerą poradzisz sobie,naprawde nie warto faszerować sie hormonami,niszczyc sobie życia seksualnego tylko dla cery...ja się po przestaniu boje najbardziej bolesnych,obfitych i nieregularnych miesiączek
tripka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-26, 12:20   #24
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Ray, ciąży chyba nie musisz się bać. prezerwatywy naprawdę sa dobrym zabezpieczeniem, do tego najbardzij powszechnym. a jak będziecie uważać, to przecież nic się nie przytrafi
i może to dobrze, że TŻ podjął decyzję za Ciebie. widzi, że Ci się dzieje krzywda przez te tabletki i się ich pozbywa. mi to się podoba

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-26, 12:31   #25
Weronisia
Zakorzenienie

Ray tylko nie wyciągaj tych pigułek z kosza i kup paczkę prezerwatyw ze srodkiem plemnikobójczym
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-26, 13:51   #26
palema
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska951
ha a widzisz ja nie chodzę prywatnie heheheh po pierwsze nie stać mnie na to a po drugie mam b złe doświadczenia z prywatnymi lekarzami ...........
leczę się w klinikach przyszpitalnych tam pracują lekarze którzy leczą w szpitalach mają dużo praktyki i muszą być cały czas na bieżąco z nowymi wynikami badań
a co do negatywnych skutków tabletek to musimy zrobić tu jakąś propagandę anty tabletom anty zobacz większość dziewczyn [które piszą na tym forum ]mających problemy brała tablety.................
Neska, czy Ty tez jestes z Warszawy? mozesz napisac gdzie do klinik chodzisz??? bo ja tez nie przepadam za prywatnymi, a wlasnie szukam jakis porzadnych lekarzy publicznych

...you will learn how to not quit
when things get hard in your life...

l o o k i n g f o r a n i n s p i r a t i o n
palema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-26, 14:39   #27
Ray
Zakorzenienie

nawet do kosza ich nie wyrzucil hehe zebym nie znalazla... echh... ale dogadalismy sie ze ten mc biore tylko wylacznie po to by zaczac w tym mc stosowac leki na tradzik...jedziemy dzis je kupic do apteki stosuje je ten mc razem z tabletkami.. a juz kolejnego nie biore tak powiedzial tz.... ze mi na zadne tabletki nie da a jak zobaczy ze jakies mam to mi wyrzuci od razu.. i sie zdenerwuje... moze ma racje zobaczymy jak to wyjdzie:0 powiedzial ze jak na prawde bedzie tragicznie z cera i dermatolog dobry nie pomoze to wtedy znow je wezme a tak mam to odstawic
Stary 2006-08-26, 19:07   #28
neska951
Zakorzenienie

o jakich lekarzy konkretnie chodzi bo tak :do endokrynologa chodzę na Wołowską tam mnie postawili na nogi ,
trądzik wyleczyliśmy [ ja i mój ukochany a jemu żaden lekarz niechciał jakoś pomóc] też na Wołowskiej u dr . Zygadło [ nie pamiętam na 100% nazwiska ale jakoś tak]
teraz chodzę do dermatologa do przychodni wojskowej na Nowowiejską do dr Grudzińskiej leczy jak coś mi wyskoczy i usówała mi znamiona
oczywiście dość długo czeka się na wizyty ale dla mnie naprawdę warto

a co do tablet to tak jak napisałam zaczynam być ich wrogiem bo spadek libido to najlżejszy według mnie skutek uboczny moje koleżanki mają torbiele w piersiach albo problemy z krzepliwością krwi naprawdę nie warto.........zatem może jakaś mała kampania anty tabletom anty
chociaż z drugiej strony te tabletki niektórym pomagają , problem polega na tym że tabletki przepisywane są bez przeprowadzenia badań hormonalnych ........ i może to szkodzi nie wiem nie jestem lekarzem
ale rzuciłam tabletki jakieś 5 lat temu i naprawdę lepiej mi , i nie zaszłam jeszcze w ciążę
Stary 2006-08-26, 19:18   #29
palema
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska951
o jakich lekarzy konkretnie chodzi bo tak :do endokrynologa chodzę na Wołowską tam mnie postawili na nogi ,
trądzik wyleczyliśmy [ ja i mój ukochany a jemu żaden lekarz niechciał jakoś pomóc] też na Wołowskiej u dr . Zygadło [ nie pamiętam na 100% nazwiska ale jakoś tak]
teraz chodzę do dermatologa do przychodni wojskowej na Nowowiejską do dr Grudzińskiej leczy jak coś mi wyskoczy i usówała mi znamiona
oczywiście dość długo czeka się na wizyty ale dla mnie naprawdę warto
heh chodziło mi o gina ale przy okazji dziękuję za dermatologa, miałam szukać dobrego

...you will learn how to not quit
when things get hard in your life...

l o o k i n g f o r a n i n s p i r a t i o n
palema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-26, 19:42   #30
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez palema
heh chodziło mi o gina ale przy okazji dziękuję za dermatologa, miałam szukać dobrego
hmmmmmm do gina chodzę na Chełmską do lekarza który został wymieniony na tym forum jako zły ginekolog hahahahaha ale mi on odpowiada zdania na jego temat jak widać są podzielone

ale wiesz co do dermatologa to mi lekarz powiedział wprost że nie daję żadnych gwarancji bo trądzik jest ciężki w leczeniu ale nam się udało czego i Tobie życzę
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości