|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Czy z tym można ćwiczyć na wfie i wogóle??
Mam taką dolegliwość, że jak sobie poćwiczę, nawet niewiele, to zaczyna mi strasznie szybko bić serce, aż mi skacze klatka piersiowa, nie mogę złapać oddechu i ledwie co sie trzymam na nogach
![]() ![]() ![]() Czy z tymi dolegliwościami mozna wogole ćwiczyć??! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy z tym można ćwiczyć na wfie i wogóle??
proponuję wybrac sie do kardiologa
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ojej...wbierz sie do lekarza.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
zrób sobie próbę ortostatyczną i najlepiej odwiedź kardiologa, najprawdopodobniej spada Ci mocno cisnienie przy pionizacji, co moze doprowadzić do zawrotów głowy, omdleń itd. możliwe również, że masz przypadłość zwaną "wypadaniem płatka", jednak nie jest to żadną chorobą, a raczej wadą wrodzoną, która silnie nie utrudnia zycia
![]() należy przy tym zadbać o odpowiednią dawkę żelaza w produktach, które spozywamy, jeść sporo chudego mięsa, ryb, do tego inne minerały ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Chyba powinnaś iść do lekarza pierwszego kontaktu, bo o ile mi wiadomo, to do kardiologa trzeba mieć skierowanie.
I absolutnie nie ćwiczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dziękuje za rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ja tez tak mialam, poszlam do lekarza pierwszego kontaktu, ktory nawet mnie nie skierowal do kardiologa. Okazalo sie, ze mam bardzo wysokie cisnienie i nieregularna prace serca (po pol godziny siedzenia w poczekalni mialam puls 102). Zrobiono mi badania krwi i wszystko oprocz ob bylo ok, dostalam jakies dwa leki, jeden na cisnienie, a drugi na stabilizacje pracy serca i jest dobrze juz od dluzeszgo czasu. Nie wiem, czy to sie jakos odnosi do Twojej sytuacji, bo ja juz kiedys mialam klopoty z sercem, wiec to moze byc cos zupelnie innego. Ja na wszelki wypadek w najblizszym czasie wybieram sie do kardiologa i Tobie radze to samo. Pozdr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.