![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
solarium ...
mam takie pytanko: czy jeżeli zacznę chodzić do solarium tak mniej więcej ok tygodnia przed 100dniówką to czy otrzymam ładny efekt delikatnej opalenizny - nie chcę się spiec :/ ( mam cerę ani średnią ani jasną - taką pomiędzy)
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: solarium ...
wiesz rozpowszechnianie na naszym forum takich pytan o solarium jest conajmniej grzechem. Walczymy o to zeby dziewczyny unikaly slonca a co dopiero SOLARIUM! Uwazam ze naturalna barwa skory jest najlepsza. Jezeli jednak jestes zdecydowana na solarium to napisz ile razy i jak dlugo chcesz chodzic??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
witam ja uwazam ze tydzien przed to za malo czasu na efekt.Proponuje chociaz 2 tygodnie wczesniej,i wtedy w pierwszym tyg isc 2 razy po6-8 minut,a w drugim raz na 8 mint,i przed sama stodniowka w poniedzialek na 8minut,wtedy bedziesz zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Od siebie polecam zawalczyc z dobrym samoopalaczem typu Autohelios La Roche Posay.
Zmieszany z kremem nawilzajacym, zastosowany po pilingu i nakladany w odstepach 2 dniowych, zeby osiagnac ladne zabarwienie stopniowo, bedzie na pewno zdrowszy a moze i ladniejszy niz spalona, zaczerwieniona i poparzona skora po zastosowanym z doskoku i na gwalt solarium, z przebarwieniami juz pracujacymi pod powierzchnia ![]() Zadbana, nawilzona i nablyszczona pieknie jakims kosmetykiem z drobinkami skora, nawet blada, bedzie atrakcyjniejsza od wizji, ktora opisalam powyzej. Nigdy nie widzialam np Nicole Kidman spalonej na czekoladke przed jakims bankietem. Z reszta w takich warunkach zwykle panuje fatalne zielonkawe oswietlenie sztuczne, no chyba, ze impreza odbywa sie przy swiecach, wiec wtedy zwlaszcza jasna skora moze wygladac baaaardzo interesujaco. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
Tydzien przed 100dniowka to zdecydowanie za mało czasu jesli nie bylas nigdy wczesniej na solarium!! chyba nie chcesz wyskoczyc na balu z czerwoną i piekacą buźką
![]() powinas zaczac tak 3 ewentualnie 2 tygodnie wczesniej i nie za czesto... najwyzej co 3 dni.. zacznij od 5 min a skoncz na 10 najwyzej 15min ![]() a i zeby Ci nie przyszlo isc na solke z ten dzien co bedziesz miala 100dniowke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
a ja chciałam opalić się przed sylwestrem i zaczęłam chodzić na solarium we wtorek
![]() Poszłam najpierw na 10 minut (chciałam 5, ale pani tam powiedziała, że 10 mi nie zaszkodzi, a cerę mam z natury naprawdę bladziutką). W środę znowu byłam na 10 minut. Po tych dwóch razach już widać delikatną opaleniznę, nie jestem blada, ale też nie opalona jak jakaś skwarka ![]() ![]() Ale później będę już chodzić najwyżej raz na miesiąc, bo wiem, że solarium jest szkodliwe :/.
Ze wszystkich rzeczy, które kiedykolwiek utraciła, najbardziej żal jej było rozumu... Gdzieśtam czeka na nią Książe w lazurowoniebieskich kalesonach... kiedyś ją znajdzie. Bo ona nie szuka. Nie teraz. Nie... nie teraz... She walks on the boulevard of broken dreams. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Do solarium chyba powinno się chodzić raz na tydzień...A teraz nie na temat: w ogóle nie rozumiem chodzenia do solarium przed studniówką, ja moją miałam rok temu. Nikt nie zwracał uwagi, na to, czy ktoś jest opalony, czy blady jak ściana, najbardziej w oczy rzuca się kreacja i fryzura
![]() ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
paolcia powinnas troszke wczesniej o tym pomyslec,bo jezeli pierwszy raz idziesz na solarium i masz raczej jasna skore to powinnas zaczac chodzic do solarium troszke wczesniej;] z twoim rodzajem skory zacznij od 5min co 3 dni;] jezeli bedziesz miala jeszcze jakies watpliwosci pani pracujaca w solarium odpowie na twoje pytania;]
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
nie radzilabym codziennych wizyt w solarium, mozna z niego korzystac od czasu do czasu. ja mam jasna karnacje i nie podoba mi sie taka blada skora, wiec stosuje balsamy brazujace a co jakis czas odwiedzam solarium.
radze zaczac od bardzo krotkiej wizyty, a z czasem mozna wydluzyc czas opalania. pomocne sa tez przyspieszacze opalania jesli zalezy ci na szybszym efekcie. pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
przyspieszacze ... czyli? możesz podać jakąś nazwę np
![]()
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Moja siostra ma w tym roku studniówkę. Jest ładną dziewczyną i kupiła sobie super kreację, ale bez solarki "gryzła" się z tym strojem. Nie wyobrażam sobie jak można pokazać się w pięknym wieczorowym stroju z bielactwem. Ja proponuję solarium i wspomagająco samoopalacz. Trudno doradzić konkretnie co do opalania, jest to indywidualna sprawa: kolor skóry, skłonność do brązowienia, jakość lamp itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
To też zalezy na jakie łuzko chcesz isc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
![]()
cześć dziewczyny! to moj pierwszy post na tym forum wiec jesli zrobie cos nie tak to z gory przepraszam
![]() ![]() moje pytanie dotyczy solarium.....nie wiem czy na dobrym forum zakladam ten watek ![]() tak wiec interesuje mnie, po ilu wizytach w solarium widac efekty (odcien cery- jasny)???? Nigdy nie byłam w solarium, a za niecale pol roku bede miec komers i nie chce być blada jak trup ![]() prosze o szybka odpowiedz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Dot.: solarium:)
ja byłam raz (mam jasną cere) ale dostałam tak orkopnych piegów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Moze idz na poczatek na 9 min...Najlepiej jak bys sobie zakupila w solarium jeszcze saszetke jakiegos kremu.Wtedy efekt bedzie szybszy i opalenizna moze byc ladniejesza
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
dziekuje dziewczyny za ta szybka odpowiedz
![]() ![]() ![]() teraz pozostał jeszcze tylko jeden mały problem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Moja cera jest baardzo jasna, pierwszy raz na solarium poszłam na 5 minut i sie zaróżowiłam, potem co drugi dzień wydłużając czas opalania. Wszystko pod okiem Pani z solarium, która tak mi doradziła że po10 dniach czyli 5 wizytach moja wrazliwa skóra "przyciemniała" bez zadnych oparzeń i ekscesów
![]() Ale sama mam tez pytanko o wszelkie kremiki do opalania w solarium. Moja wiedza na ich temat jest właściwie żadna dlatego wszelkie info. się przydadzą pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
ja na solarium chodze od 3 lat... mama tez jest przeciwniczka ale juz nic nie poradzi... przyzwyczaila sie juz chyba
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Bo widzisz twoja mama ma troche racji bo tak naprawde solarium nie jest najzdrowsza formą opalania ale jak juz wybrałas własnie ten sposoob to PAMIETAJ O BARDZO WAZNEJ RZECZY nawilżaniu !!!! zawsze kupuj kosmetyki przeznaczone do oplania w solarium i czesto smaruj sie balsamami a wszystko bedzie ok
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja do opalania polecam maslo kakaowe. Kupilem sobie nad morzem orginalne chyba za 19 zl, ale naprawde sie oplaca. Tyle ,se jest strasznie tluste (jak maslo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
zalezy od stopnia opalania, jak szybko sie opalasz itp i oczywiscie od mocy lamp. jesli amsz zupelnei trupowa karnacje to zacznij od malych dawek idz na 8minut i tak codziennie przez kilka dni efekt powinien byc widoczny,aha i dobrze nawilzaj cialo ,poniewa solarium strasznie wysusza skore.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
![]()
mam pytanie, czy jeśli będę chodzić RAZ W TYGODNIU na solarium to będą jakieś efekty???? czy trzeba chodzić w odstepach 2-3 dniowych???
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Dot.: solarium: raz w tygodniu?
Wszystk zależy od Twojej karnacji, podatności na opalanie, i także od lamp na solarium. Są osoby, które już po pierwszy razie są widocznie opalone, a są takie, którym właściwie to nic nie daje, oprócz np. większej ilości piegów.
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
mam jasna karnacje,a opalam się tak przeciętnie, nie za szybko ale tez nie wolno, no i najpierw na raczka....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
raz na tydzień, regularnie na pewno da efekty, ale to jest zależne od skóry i np od częstotliwości robienia peelingów czy maseczek, proponuje najpierw iść ze 3 razy w odstepie najpierwdnia pożniej dwóch a dopiero póżniej co tydzień
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
ja chodzę co tydzień i efekty są hmm takie średnie.. ale to pewnie dlatego że jestem niecierpliwa i nie doceniam tej lekkiej opalenizny ktora przybywa po każdej wizycie w solarium
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.