|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Posze bardzo was dziewczyny o określenie typu kolorystycznego :D
Nie będe bardzo oryginalna prosząc o określenie typu. Ale mam z tym problem, dlatego proszę was o pomoc!
![]() 1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? Opalam sie raczej szybko najpierw na brązowo czerwona a później opalenizna steje sie brzoskwiniowa, w niektórych miejscach brązowa np przy linii majtek. 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Oczy brązowe ni ciemne ni jasne czysty brąz bez odcieni zielenii. Ciemniejsza brązowa, prawie czarna obwódka (moge zdjęcie samego oka wkleić) bez plamek. 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Sama nie wiem chyba i takie i takie mam 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Cera?? hm.... nie mam pojęcia na zdjeciu bedzie widać 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Szatynka, przebłyski blond w niektórych miejscach 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? Raczej koral ale nie znam sie 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? W śliwkowym, w brązach, w szarym czerwonym i takie. żadne różowe ani białe ani niebieskie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Posze bardzo was dziewczyny o określenie typu kolorystycznego :D
wyglądasz dość ciepło-może Wiosna? A jak z oprawą oczu czyli brwiami i rzęsami? Czy Twoje włosy były bardziej blond w dzieciństwie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
W dzieciństwie miałam całkowicie blond włosy. Taki ciepły ocień, moze jakieś zdjecie znajdę. I całkowicie proste hehe. a oprawa oczu? to co na zdjeciu widoczne, nie mam tam henny ani tuszu ani nic takiego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
Ze zdjęć wynika, że jesteś odcieniem ciepłym, 3-go stopnia.
![]() Stawiam jedank na jesień. ![]() ![]() Mozesz siebie sprawdzić. Przyłóż do twarzy-zasłaniając włosy! coś w pomarańczu, ecru, żywy złoty, żóły słoneczny 2: intensywny niebieski,snieżno biały, srebrny, cytryna-> według mnie w 1 zestawie będzie Ci lepiej. Popróbuj z ciuchami w sklepie ![]() A jeżeli chodzi o fiolety to jest to kolor i zimy i jesieni. Jesień: sliwka czerwona, fiolet, lawenda; zima: gencjanowy, lila-róż, zimna sliwka, bordo(ten kolor jest dobry dla obu typów-z tym, ze dla zimy jest to fiolet z dodatkiem błękitu, fuksji; a dla jesieni: dodatek czerwieni, ecru) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
oczywiście że zdarzają się ciemowłose i ciemnookie Wiosny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja zawsze myslałam, ze jestem jesień, ale nigdy nie mialam stuprocentowej pewności. Nie czuję się wiosną, szybko się opalam i to raczej na brzoskwiniowo brązowo a nie różano. Moja przyjaciółka jest typową wiosną (ta na drugim zdjęciu) tak mi sie przynajmniej wydaje. Dzięki wszystkim za odpowiedzi, poprubuję z kolorami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
heh odwieczny problem... i mój ulubiony temat
![]() ![]() Co do tematu, mnie wyglądasz na ciepły typek, wydaje mi się nawet, że masz podobny kolor oczu i włosów do moich i buźke to na pewno ciepłą a usta koralowe. Ja stawiam na Jesień ![]() łatwiej jednak określać mi typy innych niż swój, ja dalej miotam się pomiędzy ciepłymi (jesień, wiosna, moze i wiosna-jesień) hehehe ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Zaczynam byc coraz wiekszym wrogiem okreslania typu kolorystycznego przez zdjecia....
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Heh.. czyli coś pomiędzy wiosną a jesienią z przewagą jesieni. Ajj ale mam zgryza... może ktoś ma na kompie paletę barw dla wiosy i jesieni? Bardzo by mi się przydała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie kazdy kolor kazdemu pasuje praktycznie bo duzo zalezy od farby na wlosach i od ubrania i samopoczucia i pory dnia i stylu itp itd. A ja jestem typem wiosna-lato-jesien-zima ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
![]()
No nie wiem, dla mnie "cieplo" nie wygladasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że nie wygląda. Wystarczy spojrzec na znamiona wokół oczu, są wyraźnie brązowe. Wiosna i jesień takich nie mają!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
To juz nie mm pojęcia... zbiłyście mnie treaz z tropu totalnie.....
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dla mnie wyglądasz zdecydowanie chłodno
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.