|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Rimmel Recover i Maybelline Pure Makeup - proszę o porównanie
Cześć
![]() Nigdzie nie znalazłam takiego wątku, a niewiele udało mi się wywnioskować z KWC. Czy któraś z wizażanek używała obydwu podkładów i mogłaby je dla mnie porównać? Bo jednak dzięki czytaniu opinii nie mogę określić np. krycia... 1) Jak kryją? Na tym samym poziomie, czy któryś mocniej? 2) Co z efektem maski? Który wygląda naturalniej? 3) Matowienie 4) Ścieranie się 5) Ogólne wrażenie, który lepszy? Z góry dziekuję za odpowiedź. Waham się miedzy tymi dwoma podkładami i nie wiem, który wybrać. Recover już miałam i zastanawiam się, czy dokupić następny, czy spróbować Maybelline. Mam cerę Tłustą, lekko problemową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rimmel Recover i Maybelline Pure Makeup - proszę o porównanie
No ja miałam obydwa.
Jeśli chodzi o krycie, to nie przywiązuję do niego zbyt wielkiej uwagi, bo przy moich niespodziankach i tak muszę dodatkowo używać korektora. Ale Recover jednak minimalnie bardziej kryje. Efekt maski - no cóż, tu bardzo wiele zależy od tego, czy uda Ci się dobrać odcień idealny dla Twojej karnacji. Jaką masz? Ja mam bladą i Recover 100 Ivory kolorystycznie pasuje mi idealnie, natomiast najjaśniejszy odcień Pure-Makeup 20 Cameo jest dla mnie dobry tylko na lato, zimą będzie zbyt ciemny. Ale jeśli znajdziesz pasujący dla Ciebie odcień Maybelline, na pewno Ci maski nie zrobi. Jest ultraleciutki i bardzo dobrze się nakłada. Plusem na jego korzyść jest też uczucie nawilżenia, jakie daje. Matowanie - nie zauważyłam jakiejś drastycznej różnicy na korzyść któregoś. Mniej więcej tak samo. Ale mojej strefy T nic poza skrobią nie jest w stanie zmatowić skutecznie na cały dzień. Rada moja taka: jeśli znajdziesz odpowiedni dla siebie odcień Maybelline, to na pewno warto go wypróbować. Zawsze można sobie przecież pomóc dodatkowo nałożonym punktowo korektorem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.