|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
do znawców- wyniki badań i objawy
otrzymałam wynik na obecność średnio i wysokoonkogennych typów wirusa (HPV 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 52, 56, 58, 59, 66). nie wykryto zadnego z nich. nie mam tez kłykcin (potwierdzone badaniem histopatologicznym :/), badanie cytologiczne- "komórek dysplastycznych nie znaleźiono", nadżerki tez nie mam. od 6 miesięcy mam mocno zaczerwienioną skóre na sromie i odbycie (piecze i boli)+ białawe upławy.stosowałam juz wiele leków ale nic nie pomogło. czy jest możliwość ze mam jakis inny "numer" wirusa hpv??. czy w tym badaniu molekularnym na hpv albo histopatologicznym wyszłoby ze jednak jest obecny jakikolwiek brodawczak.??
(nie mam grzybicy ani zakażenia bakteryjnego, morfologia tez jest dobra) bardzo prosze o odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: do znawców- wyniki badań i objawy
a może po prostu alergia??
np na proszek do prania albo płyn do mycia albo na lateks........... ps wybacz nie jestem znawcą............... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
w kierunku alergii tez sie leczyłam. ale nie poskutkowało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Odpowiednim badaniem w celu określenia czynnika powodującego takie zapalenie byłby rozmaz mikrobilogiczny i posiew wydzieliny.
Proponuję powtórzenie takiego kompletu badań. Na czynnik wirusowy to nie wygląda. Popieram też pomysł o ewentualnym wykonaniu szczegółowego "dochodzenia" w kierunku wykrycia alergii.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.